Търси

Днес Сириус изгря на изток точно преди изгрева на Слънцето, отваряйки Лъвския Портал 8/8

Още по темата ...
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш: В Кабала човек се научава да изпреварва хода на събитията (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Хермес Трисмегист

Хермес Трисмегист: Действащата сила на Бог е Неговата Воля, а нейната същност е желанието да извика всички неща към живот

Виж повече
Елеазар: Пирамидите

Елеазар: Пирамидите са вход към Живота в Духа, който е Безкраен. Те са Чистият Духовен път към Бога

Виж повече
08.08.2023 г.
23496
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Лъвският Портал е явление в астрологията, което се наблюдава всяка година между 8-и и 12-и август. Това е време, през което Слънцето, като доминираща планета на зодия Лъв, формира силна енергетична конфигурация. Този период е свързан с реактивация, преобразяване и духовно пробуждане.

В астрологията, Лъвът е символ на сила, лидерство и креативност. Това е зодията на Слънцето, което е източник на живот и светлина. Когато говорим за Лъвския Портал, ние имаме предвид активацията на тези качества в нашата душа и съзнание.

Днес 08.08.2023 Сириус изгря на изток точно преди изгрева на Слънцето, отваряйки Лъвския Портал 8/8. По време на Лъвския Портал Сириус и Слънцето се намират в изравнение или хелиакално възходящо положение. Този момент, когато Сириус изгрява на хоризонта точно преди Слънцето, е особено значим в много древни култури, като например в Древен Египет, където този възход на Сириус е свързан с началото на новата година и началото на разливът на Нил. 

Самият разлив на Нил е друг дълбок Окултен символ. Елеазар Хараш казва в тази връзка: "Разливът на Нил е голяма тайна за посветените. Те са знаели, че този разлив идва от Сириус. Това означава, че един ден, когато хората са готови и когато цялото човечество е готово, изобилието на тайната доктрина ще се разлее върху целия свят. Изобилието на Божествения живот, изобилието на тайната доктрина и на седмата чакра ще се разлее върху целия свят. Именно това разливане е свързано със седмата чакра. Това е Божественото разливане на свещената енергия върху човека. Това е наречено самадхи."

В Древен Египет, хелиакалният изгрев на Сириус (звездата е известна на египтяните още като Сопдет или Сотис) е изключително значимо събитие. Този изгрев означава също знак за Обновление.

По време на Лъвския Портал 8/8 се усилва възможността да възприемаме енергетиката на Слънцето (доминиращо в Лъв), което именно сега се комбинира с духовната мощ на Сириус. Това космическо събитие създава портал на енергия, който е благоприятен за духовно пробуждане, интуитивни прозрения и дълбоко изцеление. Счита се, че Сириус носи кодовете на нашата духовна еволюция, и когато се изравни със Слънцето по време на Лъвския Портал, тези кодове стават по-лесно достъпни за нас.

Древните практики и ритуали, свързани с Лъвския Портал, обикновено са били създадени, за да се хармонизират с космическите енергии и да се използват за духовно издигане, преобразяване и благоденствие. Въпреки че днес мнозина от тези древни практики са изгубени или трансформирани, ето някои идеи, вдъхновени от древните традиции, които можем да прилагаме по време на Лъвския Портал:
-
 
  • Медитация: Посветете време на медитация, за да се свържете с високите космически енергии. Това може да включва фокусиране върху светлина, любов и благодарност или просто наблюдение на дишането.
  • Ритуал на освобождаване: Напишете на лист хартия всичко, което искате да освободите или промените в живота си. След това изгорете хартията като символ на освобождаване и преобразяване.
  • Направете си ароматна практика на благодарност към земните лементи, като включите пречистване на въздуха чрез тамянник или друга арома-практика с билки
  • Пеене и танц: Използвайте пеенето, музиката или танца за да изразите своите чувства, копнежи и благодарности към Вселената.
  • Рисуване или изработка на символи: Създайте или нарисувайте символи (мандали, сакрални символи, сакрална геометрия и др.), които представляват вашите надежди, стремежи и духовни пориви. Те могат да бъдат използвани като талисмани или амулети в последствие.
  • Свещи: Запалете свещ, за да символизирате светлината и вътрешния огън, който искате да усилите по време на портала.
  • Пост и пречистване: Изберете период от време, през който да постите или да приемате само чиста и натурална храна, за да пречистите тялото, а с контрол на Словото и мислите, и душата.
  • Молитва и благодарност: Отделете момент, за да изразите своите молби или благодарности към Бога, духовните наставници или източници на вдъхновение в живота ви.
-
Тези практики могат да бъдат адаптирани или комбинирани в зависимост от личните ви вярвания и предпочитания. Най-важното е да подходите с чисти намерения и отворено сърце.

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

 слънчевата енергия
16.08.2021 г.
14594

Д-р Светла Балтова: Земята е обвита с 12 обръча - особен род трансформатори на слънчевата енергия (ЛЕКЦИЯ)

Земята е обвита с 12 обръча, или сфери, които представят особен род трансформатори на слънчевата енергия. Всеки обръч пречупва светлината по свой специфичен начин. Това показва, че тези 12 обръча не са в едно и също положение. Същевременно всеки обръч е направен от особена материя - много тънка, през която проникват съответни за нея сили
Виж повече
Eleazar
16.07.2020 г.
3921

Елеазар: Знанието и тъмнината са сродни. Мъдрият никога не е знаещ. Мъдрият е Съкровен и Любящ

Мъдрият никога не е знаещ човек. Мъдрият е Съкровен, Мъдрият е Любящ. Знанието си споделя илюзиите с тъмнината и затова е казано, че знанията могат да се споделят, но Мъдростта не се споделя, тя е Откровение, тя е Присъствие, тя е Небитие.
Виж повече
Резонанс Шуман
02.07.2020 г.
13499

Юли започна с по-висок Шуманов резонанс. Кое е важното за вашето развитие и свръхсетивност?

Най-важното, което трябва да се знае за резонанса на Шуман е, че той трябва да съвпада (доколкото човек може да го следи) с генерирането на вътрешен резонанс - вътре у човека. Резонанс спрямо средата, събитията и обстоятелствата в неговия собствен живот.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12