Търси

Да си спомним за билкаря Емил Елмазов, който казваше: Край нас най-много е Светлината (ВСИЧКИ ВИДЕО участия)

Още по темата ...
Емил Елмазов

Д-р Емил Елмазов: Отношението към билките е Потаен Подход, основан на Чистотата ти (Рецепта срещу рак)

Виж повече
Емил Елмазов

Емил Елмазов: Живото същество е това - да отрази Слънцето

Виж повече
Емил Елмазов

Лечителят Емил Елмазов ни напусна, за да помага от Горе

Виж повече
24.06.2022 г.
14207
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес се навършват 73 години от рождението на богомилския лечител и билкар - Емил Елмазов - роден "случайно" на Еньовден. Да си спомним за душата му! Споделяме с вас някои от неговите мисли и послания:
-
 • Земята е живо същество. Ние както плащаме за богомилите, така ще плащаме и за нашето отношение към Земята сега!
 • Живото същество е това - да отрази Слънцето, да отрази Извора и да издиша оня Чист въздух, който Земята му е дала.
 • Лечебните свойства на билките изчезват при материалистите и неразумните хора
 • Вселената има своите вечни закони, които човек е  позабравил. Използвани заедно, те се превръщат в мощна сила, която може да ни направи непобедими…
 • Колкото повече енергия влагате в омраза и съпротивление към нещата, които не харесвате, толкова по-мощни и силни стават те.
 • От всичко налично край нас най-много е Светлината. Въпросът за отделния човек е какво той лично може да направи от светлина.
 • Търпението и съпротивлението са две страни на Общественото уравнение. Ако лявата страна нарасне, идва робството; ако дястана стане по-голяма, идва разрухата…
 • Билките не помагат на онзи, който светотатства с тях. Оздравяването започва от срещата, опазването и отделянето на растението от неговата колония. Без Учител това става трудно. 
 • Здравето на човека зависи от четири неща: от силата на неговия дух, от добротата на неговата душа, от светлината на неговия ум, от мекотата на неговото сърце.
 • Отношението към билките е Потаен Подход, основан на Чистотата ти
 • Сейте коприва! Раздавайте копривена каша и благославяйте!
  Даваме и ще ни бъде дадено. Избрани са тези, които могат да дават, и да оцеляват след даденото. Събрали сме се тук да дадем, но и да даваме на целия свят. Бог ще заплати!
 • Забележете, богомилът-лечител се осланя първо и преди всичко на подсказванията от други природни духове: животинския, растителния. Те са по-близо до Бога, там няма опосредстване през църковната вяра и попския догматизъм. За нашия герой тук най-важен е доказания емпиризъм. Знанието, опита, а не вярата.

Билката за помощ на душата при по-тежките промени в живота:
Дивият слез
, когато правилно се употреби, помага при отчайващо усещане за самота, несигурност, пустота, отсъствие на радост, безнадежност. За него се знае, че като расте покрай къщата на село, изпраща хората на далечен път и остава да ги чака. Повечето билки, нужни на някогашните обитатели изчезват, заменят се с други, но дивия слез остава. Няма друго растение, което да помага тъй силно на душата при тежки промени в живота.
Ако наистина имаш нужда, отрони едно цветче от дивия слез и внимателно го притесни между езика и небцето си. Затвори очи и постой тъй. Трябва да усетиш може и не от първия път, тихата светлина на надеждата, одобрението на новите условия, които животът ти налага. Поискай го и ще го получиш. Ден след ден по-лесно ще прощаваш на по-богатите, по-здравите и по-щастливите от теб, по-лесно ще се настроиш към новия лад и по-високите вибрации на новото място. Би излъчил дори невероятна за състоянието си доза приятелство и добронамереност към околните. И всичко това благодарение на едно почти незабележимо растение. Е, какво му е тогава дивото, на дивия слез!

Рецепта срещу рак:
Емил Елмазов: Никога не губете тази рецепта и я предавайте на децата си, като ги убедите и те да я предават нататък:

Стръкове от бял оман - 60 гр.
Стръкове от полски хвощ - 50 гр.
Листа от бяла бреза - 50 гр.
Листа от мента - 40 гр.
Стръкове от обикновен пчелник - 40 гр.
Стръкове от камшик - 40 гр.
Цветове от жълт смил - 40 гр.
Листа от жълт кантарион - 40 гр.
Стръкове от горицвет - 30 гр.
Корени от гол сладник - 30 гр.
Корени от ревен - 20 гр.
Корени от медицинска ружа - 20 гр.
Корени от бяла / синя перуника - 20 гр.
Връхчета от горски енчец - 20 гр.
Стръкове от змийско мляко - 20 гр.
Корени от кисел трън - 15 гр.
Корени от жълта тинтява (защитен вид) - 15 гр.
Дръжки от бял имел - 30 гр.

Прием:
10 дни: 1 чаена лъжичка от сместа се запарва с 300 мл.вряща вода и престоява няколко часа, до изстиване. Прецежда се и се пие 3 пъти по 100 мл.преди хранене.

10 дни - същото се повтаря, но с 2 чаени лъжички
10 дни - 3 ч.л.
10 дни - 4 ч.л.
10 дни - 3 ч.л.
10 дни - 2 ч.л.
10 дни - 1 ч.л..

Почива се 1 месец и се повтаря. А когато всичко отшуми, се провежда по един курс пролет и есен, до живот.
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов беше един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения в България.  Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

Писател, поет и успешен ирисолог в областта на медицината. Емил Елмазов пише за силата на билките, на техните аромати и цветове. Той е изследвал въздействието на силата на словото и добрите думи, ритмично изречени, подредени напевно като музика върху влиянието на организма. Засяга темите за хляба и отношението ни към него, месенето и приготвянето му,  мощта на растителния хлорофил и близостта му с кръвта, медитацията върху мелодии и лечебния им ефект, концентрацията върху вибрационната същност на числови редове и още.


Създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан, в който в условията на 700 м надморска височина успява да създаде градини от казанлъшката роза и да "одомашни" дивото жито еднозърнест лимец, което открива на малко находище в Източните Родопи. 


Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея. Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата." - казва Д-р Емил Елмазов.

 

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

 

Спонсори на Портал 12