Търси

Греховността на хората и нежеланието за промяна са причините за природните бедствия

Още по темата ...
буря

Учителя Беинса Дуно: Бурята е буря за онези, които не любят Господа

Виж повече
Числото 4

Числото 4 означава, че трябва да намерите процеса на пречистването на вашия живот

Виж повече
 прошката

Учителя Беинса Дуно: Всякога зад прошката трябва да седи Любовта

Виж повече
Пако Рабан

Пако Рабан: Учението на Учителя Дънов ще бъде Основа на духовната култура на новото време

Виж повече
28.02.2023 г.
4087
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

„Не дойдох да разруша, но да изпълня." (Матея 5:17)

 

Има ли скрита причина за земетресенията, бурите, наводненията, пожарите и други природни бедствия? Няма скрита причина, причината е явна - тя е в натрупаната дълго време греховност на хората и нежеланието за промяна и поглед към духовното.

"За да не започне разпадане на душата вследствие на греховността ѝ, Бог изпраща страдания, за да може тя да се пречисти и по-късно да се върне при Него. Това Той прави от Любов към нея", казва Елеазар. 

Окултната наука казва: „Не противодействай на своите добри чувства и желания! Не противодействай на своите възвишени мисли!“ Природата не търпи никакви противодействия. Който не я слуша, тя ще го разтърси. Земетресенията се дължат на напрежението, което изпитват силите на земята в междумолекулните ѝ пространства. Това напрежение предизвиква разширяване на тия пространства, което се изпитва от нас като земетресения. Напрежението върху силите на природата не е нищо друго, освен космическа енергия, която идва от хората, от всички живи същества на земята. Живите същества са врати, проводници на енергии. През човека, като през най-висша форма, минават най-висши енергии.

Учителя Беинса Дуно казва:
Следователно материята живее и съществува поради космическия човек
. Ако той умре, т.е. престане да живее на земята, и земята ще умре – няма повече да съществува. Ние сме дошли на земята, за да може тя да живее. Значи недиференцираната материя приема живота, който минава през хората. Когато казваме, че човек е причина за земетресенията, подразбираме онези човешки мисли, които са в състояние да подпушат междумолекулната енергия на земята.

Чрез земетресенията природата стресва хората, уплашва ги, а по този начин тя трансформира енергиите си. Когато се проповядва на хората да живеят добре, да не изтезават и да не колят животните, целта е да ги заставят чрез молитви, чрез добри дела да преработят недиференцираната материя на земята, да отпуснат запушените ѝ отвори, да се избягнат земетресенията и катастрофите, които стават в природата. В Божествения свят не съществуват никакви сътресения, никакви катастрофи. Там всичко е абсолютна хармония. Дисхармония съществува само на физическия свят, причина заради която са хората.

Христос дойде на земята преди 2000 години, с цел да спаси света от катастрофата, която се готвеше на времето. Той успя да го спаси, вследствие на което катастрофата се отложи. Днес разумните, добрите хора в света правят опити да отложат предстоящата катастрофа. По който и да е начин, светът трябва да се оправи. По стария начин не може вече да се живее. За в бъдеще трябва да се живее според закона на Божията Любов.


 

Спонсори на Портал 12