Търси

В днешните времена на Преход между две епохи, ще се спаси само онзи, който се стреми към Чистота (ВИДЕО)

Още по темата ...
Храмът е вътре

След Христос - Храмът е вътре. В душата се отваря вратата на невидимия Храм и Учителя идва

Виж повече
Елеазар

Елеазар: Тези, които не са в Бога, винаги са във фалшивото развитие. Това е войната и разкола. Той се случва в ума (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Словото е Сила

Елеазар Хараш: Словото е Сила, която превъзхожда всяка енергия (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ за Божието Огнено Слово)

Виж повече
06.07.2022 г.
5015
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Бог е Реалност. Всички други реалности произтичат от Него. Единственото реално нещо, това е Волята Божия. Той вижда всичко, което се върши. Той вижда и в най-тайните места. Чрез закона на Любовта човек може да живее без закон. Т.е. Любовта превъзхожда законите. Именно оттук нагоре започва свободата.

В днешните времена на Преход между две епохи, ще се спаси само онзи, който се стреми към Чистота, който има в себе си една свещена идея.

Учителят казва: Моето учение се заключава само в една дума – Чистота. Дойдат ли ви страдания, не се стремете да ги премахнете, но гледайте да ги осмислите. Има много случаи, питат ме: Дойде еди-какво си, какво да правя? Няма такъв въпрос! Някой път човек иска някакъв подход – няма подход! Трябва да изтърпиш. Има много случаи, когато никакъв подход няма да ти помогне. Може да караш формули – карай, хубаво е! Мисли положително! – пак е приятно. Но някой път се иска търпение, трябва да търпиш; друг път се иска смирение – трябва да се смириш. Религията е човешко дело, тя не е създадена от Бога. Когато Бог създаде света, нямаше никаква религия. Религията се яви в света, когато дойде дяволът. Много хора има религиозни, но не са духовни – това е техният проблем. Религиозни са, но нямат нищо общо с чистата духовност.

Казва после Учителят: "Религията е за болни хора. За разумните е Любовта." Учителят казва: Само едно нещо е съществено в живота – каква любов имаш към Бога. Бог е това, в което живеем и това, което се крие в нас. Срещата на човека с Бога не става в полето на знанието, а в полето на Любовта.

Който живее в Любовта, той живее в Бога, защото Бог е Източникът на Любовта. Любовта всякога има усърдие към Истината. В усърдието към Истината Бог се случва.

Бог е Любов и тази Любов не се доказва, тя се преживява, но трябва да влезеш в дълбините на тази Любов. Само в неизменната Любов можеш да познаеш своя Вечен път.  Само Неизменният придобива Благословението. И само Благословеният може да осмисли живота си. 

Учителя е Промисълът на Бога, Словото на Бога.

Елеазар Хараш
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12