Търси

Всяко познание е болезнена промяна и преодоляване на себе си

Още по темата ...
Здраве

Сергей Лазарeв: Време е не да унищожаваме врага, а да променяме себе си!

Виж повече
Карма Сергей Лазарев

Сергей Лазерев: Вкопчването в Духовността е подобно на алчността (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
свобода

Истинската свобода е Божествено посвещение, разтваряне и сливане с Духа

Виж повече
07.03.2022 г.
3950
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Можеш цял живот да живееш близо до истината и да не я забелязваш.

Ти можеш да я видиш, но не можеш да я разбереш. Можеш да се докоснеш до истината, но да я изопачиш.
Всичко зависи от нивото на духовната енергия на човека, тоест от способността му да обича.

Реалността около нас се определя от нивото, на което можем да се изкачим. Дълго мислих над това и след това стигнах до странно заключение. Всяка истина се изопачава от нашите несъвършенства, от слабостта на душата ни.
Истинското разбиране е невъзможно без любов и енергия.

Разбирането на истината от един по-развит човек може да бъде напълно неразбираемо за слабите.
Тогава възниква страхът, осъждането или омразата - като защитна реакция.

Човек смята, че защитава и спасява истината, а всъщност спасява себе си, защото не е готов да приеме истината от по-висш порядък.

Освен това той подсъзнателно усеща, че притежаването на тази истина е смъртоносно опасно за него. Тогава се включва защитен механизъм, развит от еволюцията в продължение на стотици милиони години - агресивни действия към другия. Това е най-примитивната форма на защита.

Така истината се убива заедно с нейния носител. Затова още в древността хората унищожавали пророците и се опитвали да изгонят истината, която им била дадена като бъдещо спасение. Цели народи и цивилизации загинаха след като се затвориха от истината.

Щом сме готови да убием човек, който се опитва да ни разкрие истината, как може да разбираме Божественото?

Всяка истина е свързана с нашата физиология, с нашата енергия.

Всяко познание е болезнена промяна и преодоляване на себе си. Идва със смъртен риск.Приемането на нова информация често се усеща като стъпване в ръцете на смъртта.

А този, който е твърде привързан към живота и свикнал да се защитава, не може да се докосне до нови знания и няма бъдеще.

Който се кланя на човешкото щастие, особено на духовното, никога не може да приеме унищожението му, защото всяка нова истина унищожава познатите връзки на старите истини.
 
Сергей Лазарев
Сергей Лазарев
Сергей Николаевич Лазарев е отдаден лечител и учен, изследващ човешкото биополе, тяло, дух и психика на човека. Роден в Ейск, Русия. В поредицата от 10 книги „Диагностика на кармата” руският изследовател описва стотици случаи от своята практика на биотерапевт и обяснява как негативните преживявания като алчност, омраза, обида, ревност, агресия водят до болести и нещастия.

Единственият шанс човек да се излекува, според Лазарев, е като промени дълбоко своите нагласи към света, върне отново любовта в своята душа и се научи да я запазва дори в най-тежките моменти от живота си.

За толкова години, в които аз лекувам по моя метод – чрез диагностика на кармата, т.е. на първопричините за болестта, изявена на физическо ниво, се убедих, че този метод е уникален и работи. Който успее да ги осмисли, и без моята помощ или тази на друг наставник, ще се справи с болестите си. И ще помогне и на децата и внуците си също да са здрави. И да не се разболяват.
 

“Всички ние, всъщност, в дълбините на душата си, се боим от любовта – защото тя не само дава наслаждение. Тя заставя човек да е нравствен, заставя го да прощава и да жертва, да полага грижи и се превъзпитава. Тя ни заставя да се променяме, а промяната често се съпровожда със загуби и страдания. Любовта ни заставя да бъдем отговорни за близките си, за семейството, за цялото човечество. Тя ни заставя да овладяваме въжделението, гнева и алчността. Колкото по-дълго живеем без любовта, свързваща ни с Твореца, толкова повече се боим от нея и толкова по-големи страдания ни носи тя.”
 Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12