Търси

Време е: За Новото обединение на българите в Духа, чрез Любовта

Още по темата ...
Христо Нанев

Христо Нанев: Настъпват промените. Събужда се Духа на българина! (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Дамян Попхристов

Проф.Дамян Попхристов: Промените ще бъдат мащабни и всеобхватни и ще станат изведнъж (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Кирил и Методи

Стоян Михайловски: Истинското възраждане се постига чрез възход на Духа

Виж повече
шести спетември

Актуалните думи днес на Стоян Михайловски за свободата, морала и демокрацията

Виж повече
06.09.2021 г.
3265
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Тази година, на този ден, в който отбелязваме Съединението на България, сме по-разединени от всякога. Последните две години и изпитът, който цялото човечество получи с Пандемията, не отмина и нас българите. Показа ни доста сенки, паднаха много маски и бе отключен процесът на прехода, преходът към едно ново еволюционно ниво. 

В този важен етап България има нужда от Съединението на осъзнати българи, извисени над личността си, припомняйки си тяхната божествена и вселенска същност и мисията, за която са тук и сега. Те имат за задача да приложат Съединението с един нов подход - този на Любовта.

Учителя казва: 

Животът се придобива чрез Надеждата, Възкресението – чрез Вярата, а съединението – чрез Любовта. Българите казват: „Съединението прави силата." Тук липсва нещо. 

Правилно е да се каже:

„Любовта прави съединението, а съединението прави силата."

Борбата днес трябва да стане вътрешна, чрез Любовта и стремежът да оправим нашия вътрешен живот. Само така, тя може да намери правилно своето външно проявление. 


Винаги в човешката история всяка отиваща си епоха е свързана с криза. Старото винаги се опитва да се маскира и със сила да запази своето съществуване, дори да ползва привидно нови похвати. По своята си същина, то пази старите идеи, старите догми, закони действали в света. Който не е готов ще остане в старото и ще си отиде с него при неговия пълен крах, когато му дойде времето. 

А осъзнаните и будни хора имат своята задача да дадат пример днес, в този момент, как се живее новият живот. Днес е най-трудно, днес е най-неразбрано, но който е призван, той вече е в Новия път. Той обаче иска пълна промяна - на порядки, начин на живот и цялостна трансформация на съзнанието. 

Стоян Михайловски казва:

Единственият, законен, разумен, работоспособен и народоспасителен революционер е Времето!
Основните институции трябва да се променят лека-полека успоредно с промяната на нравите; нравите са една стълба, по която стълба се качват и въздигат стъпка по стъпало законите: всяко стъпало представлява един период в публичния развой: ето - това е то културен възход.

Институциите на един народ са неговото нравствено-духовно облекло. Духът гдето липсва - животът е един мамлив образ на живот, едно бегло видение, една емблема на безсмислие и неразумност.

Когато обществото почувствува в себе си една обща душа, когато всички заживеят за едного и всеки заживее за всички - тогава ще настъпи пасхата на общочовешката правда, на обществения ред и мир."


Време е хората на Новото време да направят своето тихо обединение и работят усилено за Новото Възраждане на народа ни, чрез Духа. Само така, той ще изпълни Мисията, за която е призван. Тогава ще се случи и Съединението в неговата пълнота и сила, чрез Любовта.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12