Търси

Влад Пашов: Епохата на Водолея носи новото в света. Под кои зодиакални знаци са държавите? (СПИСЪК)

Още по темата ...
Елеазар

Елеазар: Тези, които не са в Бога, винаги са във фалшивото развитие. Това е войната и разкола. Той се случва в ума (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Елеазар астрология

Елеазар: Няма нито една строго предопределена съдба от звездите. Всеки може да се пробуди за един нов, Духовен живот

Виж повече
Деца на дъгата-Лили Димкова

Лили Димкова: Новите деца ще възстановяват светлината на Земята

Виж повече
20.05.2022 г.
8728
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Приятели на Портал12, публикуваме тази статия с акценти от езотеричната астрология, т.е. вътрешната астрология, във връзка с множество запитвания за повече статии, които са свързани с Прехода в ерата на Водолея и новата човешка цивилизация, както и плавното преминаване към VI-а раса. Разясненията са дадени от Влад Пашов, ученик на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов):

Слънцето е в знака Водолей, където ще остане 2100 г. и което отбелязва епохата на Водолея, която носи новото в света. И под въздействието на енергиите на Водолея стават всички преобразования днес в света. Ние сме в началото на една нова епоха, в която влизат да действат нови сили в света, които коренно ще го преобразят.

Господар на Водолея е планетата Уран, която където влезе да действа, събаря всичко старо и създава ново. Епохата на Водолея ни носи новата мисъл и новия живот, чрез които човек ще разреши всички противоречия индивидуални, семейни, обществени и общочовешки. Влизането на слънцетовъв Водолея отбелязва пробуждане на новото, космичното съзнание в хората, съзнание, в което хората ще разберат, че са необходими един на друг, съзнание, при което коренно ще се изменят отношенията между хората, при което ще се уредят всички противоречия и ще дойде правилното разпределение и използване на благата. Водолей отбелязва началото на ерата на братството между народите.

Понеже човечеството представлява едно цяло, един организъм, то зодиакът (12) е отразен и в човечеството. Различните народи се намират под управлението на различните знаци на зодиака, което определя тяхното място и функция в общочовешкия организъм.

Овен управлява страните: Англия, Германия, Дания, Палестина, Сирия и Япония.
Градове: Бирмингам, Флоренция, Неапол, Верона, Падуа, Марсилия, Краков, Сарагоса и др.

Телец управлява страните: Ирландия, Персия, Мала-Азия, Кипър и Гръцкия Архипелаг.
Градове: Дъблин, Лайпциг, Палермо, Сен-Луи и пр.

Близнаци управлява страните: Съединените Щати, Белгия, Ломбардия, Долни Египет, Северна Америка, Източна
Англия, Фландрия, Триполи.
Градове: Лондон, Мелбърн, Мец, Нюрнберг, Версай, Сан Франциско и др.

Рак управлява страните: Холандия, Нова Зеландия, Северна и Южна Африка, Парагвай.
Градове: Тунис, Алжир, Амстердам, Милано, Кадикс, Ню-Йорк, Манчестър, Стокхолм, Цариград и др.

Лъв управлява страните: Франция, Италия, Чехия, Сицилия, Алпите, Северна Румъния.
Градове: Рим, Бристол, Прага, Дамаск, Филаделфия, Чикаго, Бомбай.

Дева управлява страните: Турция, Швейцария, Източна Индия, Асирия, Месопотамия, Силезия, Тесалия, Вавилон, Гърция.
Градове: Йерусалим, Коринт, Лион, Париж, Тулуза, Хайделберг, Бостън, Вавилон, Багдад, Лос Анжелис, Бриндизи, Страсбург и др.

Везни управлява страните: Австрия, Индо-Китай, Китай, Тибет, Горни Египет, бреговете на Каспийско море, Аржентина, Савоя.
Градове: Анверс, Франкфурт, Фрибург, Виена, Лисабон, Йоханесбург, Копенхаген, Нотингам и др.

Скорпион управлява страните: Алжир, Мароко, Юдея, Капа-докия, Ютланд, Норвегия, Каталония, Трансвал.
Градове: Фец, Ливърпул, Месина, Балтимор, Нови Орлеан, Вашингтон, Валенция.

Стрелец управлява страните: Горна Арабия, Австралия, Дал-мация, Унгария, Моравия, Прованс, Тоскана, Испания и Мадагаскар.
Градове: Авиньон, Будапеща, Ротенбург, Щутгард, Толедо и др.

Козирог управлява страните: Индия, Афганистан, Тракия, Македония, Албания, България, Гърция, Щирия, Босна, Илирия, Мексико
Градове: Порт Саид, Оксфорд, Бранденбург, Брюксел, Касел, Мексико и др.

Водолей управлява страните: Арабия, Русия, Прусия, Пиемонт, Абисиния, Вестфалия.
Градове: Хамбург, Залцбург, Бремен, София и др. Риби Португалия, Калабрия, Галиция, Норман-
Нубия и Сахара
Градове: Севиля, Вормс, Александрия, Ланкастър и др.

В знаците на зодиака е проявен законът за полярността. Знаците два по два са поляризирани и се явяват като поляризация на първичната творческа енергия. Така полярни са:
Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева.
Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби. И съществува една вътрешна връзка и зависимост между тези космични полюси, и това е предмет на езотеричната астрология.

Цялото Битие е проникнато от Единния живот, който пулсира във всички части на Битието. От грамадните небесни тела в пространството, до микроскопичния атом от безкрайно голямото, до безкрайно малкото, всичко е проникнато и трепти, вибрира под пулса на Единния живот. Цялото безгранично пространство, проникнато от Единния живот, е живо. Но това живо пространство не е така хомогенно, еднородно, както изглежда. Защото Единният живот, в своето проявление се диференцира и се проявява в цялото си разнообразие, изявявайки по такъв начин поне част от безграничната си Пълнота. Единният живот в своето проявление се диференцира в ред първични принципи и сили, чрез които строи, както безкрайните вселени, с техните слънца и планети, така и всички органически форми, които населяват тези вселени.

В творческия си устрем, Единният живот създава ред силови центрове, откъдето като от опорни точки, проектира своята творческа мощ.

очаквайте продължение по темата...
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12