Търси

Васил Канисков: При тежки условия само с вибрацията на любовта можем да излезем от тях

Още по темата ...
египет

Елеазар: Без Любов, човек няма реалност. Всичкото му знание нищо не струва (Лекция за Египетската физика)

Виж повече
Любовта и проектирането на съдбата

Истинската любов е извън пространстовото, времето и кармата

Виж повече
Любовта от пръв поглед е разпознаване от минали животи

Любовта от пръв поглед е разпознаване от минали животи

Виж повече
14.02.2021 г.
5296
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

За да придобиете живота, трябва да вървите направо, без увъртания в пътя на Любовта, казва лечителя

Кое пробужда душата? „Любовта на първо място, след това мъдростта, след това истината. Но любовта на първо място. Не секса, казах любовта. Това е най-висшата вибрация. Тя разпуква човешката душа и в колкото и тежки условия да сме поставени, ще видим, че само с вибрацията на любовта можем да излезем.


Нищо друго. Това е вторият център, който е внесен. Първия център е бил центъра за самосъхранение, който ни е изродил в тази ненавист и оцеляване. Вторият център е на любовта, който е внесен в човешкия живот, в човешката душа. Той е този, който ще спаси света“, казва инж. д-р Васил Канисков, който описва и практикува професията, свързана с българската народна медицина и лечителското изкуство, от 1989 г.

Лечителят казва, че има три основни правила в човешкото Битие, които всеки един от нас трябва да държи в ума си, ако иска животът му да бъде осмислен. Първото правило е свързано с нашият път в целокупният живот не само на земята:

Любовта е път за Живота. Тя стои величаво в началото на този единствено прав път на всичките същества във Всемира. Второто правило е неразривно свързано с начина на извървяване на този път - Знанието за Мъдростта е светлината, която ни води по пътя на Любовта. Третото правило осигурява нашата, а и на всички разумни същества Свобода - Истината е единствената сила, която ни дава тази безгранична Свобода. Това са трите максими за действително разумен целокупен човешки живот, тук на Земята и във Вселенските простори. Всичко друго е вдигане на пушилка по човешките пътища към вечно бленуваното Съвършенство. 

”Бог е направил един път за живота и ако искаме да придобием живота, трябва да вървим в него, а сега хората го увъртат насам-нататък и искат да имат живота. За да придобиете живота, трябва да вървите направо, без увъртания в пътя на Любовта. Тези, които вървят в пътя на увъртанията казват, че този път е по-лесен. Ни най-малко. Той е път на отлагане, а отлагането в живота не улеснява работите, а ги усложнява и забърква, при което нищо не се постига в живота, а само се забавляват без да постигнат нещо”.


„Така, както съществува във Всемира Една Първопричина, така съществуват и първичните причини Любов, Мъдрост и Истина. В своята действителна първична непомрачена от никого и нищо същност Любовта, Мъдростта и Истината са Великото Триединство на Първопричината. Във всяка една форма на проявеното Битие, от възможно най-малката, до възможно най-голямата Великото Триединство има неотменимо от никого и нищо задължително присъствие. Начините на изява на това присъствие са безкрайно многообразни и необятни, както е безкрайна и необятна Вселената. В човешкото Битие Живота, Знанието и Свободата са резултата от постоянното действие на триединните първични причини. Животът е резултата на Любовта, Знанието е резултат на Мъдростта и Свободата е резултат на Истината.

Тези три принципа имат отношение и към личния човешки живот. Те са три велики сили, които организират ума, сърцето и волята на човека. И, когато действат хармонично и правилно в нас, ние имаме правилни и разумни отношения към Битието и ближните си“…

Носителя, Предвестника на Ерата на Любовта е Сина Божии Христос

Природата не закъснява и възстановява своя върховен ред:

”Събитията в света не се управляват от нашата воля, нито пък живота взет в неговата целокупност, се урежда и устройва според нашите детински схващания. В природата има закони и то неизменими, които движат човека напред, без да го питат дали техните действия са съгласни с неговите възгледи или не”.


Покрай първата еволюция на човека с действащ активно закон за самосъхранението, Природата поставя в живота на човека втората еволюция - Еволюцията на Дълга. Наред с първата цивилизация на себелюбието, тя внася културата на Любовта. Така действа Мировият Дух, замествайки първата еволюция на първобитния човек с втората – на духовния. Носителя, Предвестника на Ерата на Любовта е Сина Божии Христос.

Майката държи ключа на любовта

Природата е Майка на всичките енергийни форми, независимо то тяхното съдържание, така също и жената в момента е Майка на детето, Човека – най-висшето творение по замисъл на Всемира. Тя държи ключа на Любовта, най-висшата сила във Вселената.


Майката е тази, която познава и прилага вътрешните закони, които управляват душевният живот на човека. А възпитанието е именно резултатът от действието на тези закони. Истинското възпитание е необходимо, за да се даде права насока на умствената дейност и разумно прилагане на придобитото знание, което трябва да спомага за съграждане на живота, а не за неговото разрушаване.
 

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12