Търси

Ваклуш Толев: Има една реалност, по-реална от всички реалности – това е реалността на Духа

Още по темата ...
филм за Ваклуш Толев

Български жители и гости на Рим останаха очаровани от документалният филм за Ваклуш Толев

Виж повече
История на религиите

Ваклуш Толев: Книгата История на религиите представлява отворените Двери на Храма (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Ваклуш Толев

Ваклуш Толев: Страданието е развитие, злото - нееволюирало добро

Виж повече
Ваклуш Толев: Будителството

Ваклуш Толев: Будителството е феномен, присъщ само на българина (ВИДЕО)

Виж повече
08.11.2023 г.
3434
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Има една реалност, по-реална от всички реалности – това е реалността на Духа. Това, което се наричаше „езотерично“ и „окултно“ знание, не е, защото е скрито, не защото е в ковчежето на еврейския храм, а защото за него нямаше молитвеници, готови да го понесат.

Кришна създаде и утвърди в действие и приложение – жертвата и идеята за спасение. Той казва така: „Мъдрият не скърби нито за живите, нито за мъртвите“. Защо? Защото познава един закон, че няма смърт. Това, което Христос го демонстрира – няма смърт. Тя може да краде част от това, което ние наричаме жизненост, но Животът не прекъсва.
Хермес посвети Египет, а не Египет него! Той оставя много правила и е дал нотната стълбица на „Песента на гласните“ за посветените. Най-великият оратор на света! Най-красноречивата словестност е изразена от Хермес. Най-добрият лечител. Единственият, който притежава кадуцея, та когато го дава на Изида да каже на мъжа си и на брат си, Озирис: „Възкресни!“ и той възкръсва.

Орфей, чието име значи „лекувам със светлина“, рече: „Аз умирам, но боговете остават да живеят“! Ние ще кажем: „Боговете умряха (защото отидоха в музеите) но Бог ще остане“! Орфей даде плътната идея за Душата и за нейното безсмъртие – това е Евридика!

И така „Езотерични школи и мистични учения“ е едно велико предизвикателство! Много съзнателно го правя! Предизвикателство за свобода от интелектуална непотребност и срещу онова, което се е ширнало и се нарича – сергиен окултизъм!

Ваклуш Толев

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12