Търси

Брат Михаил-Омраам: ​​​​​​​Истинската власт вече съществува в света: върховната власт в света е Бог

Още по темата ...
Брат Михаил-Омраам

Брат Михаил-Омраам: Всяко създание е родено за да бъде извор. Какви са символите, че изворът блика?

Виж повече
Тайната на Възкресението

Брат Михаил-Омраам: Тайната на Възкресението е пред очите ни и чака да я проумеем

Виж повече
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш: Учителя, Брат Михаил Омраам и Старците (непубликувани ръкописи)

Виж повече
12.07.2021 г.
14887
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Само посветените знаят какво е мирът. Ако е съдено мирът да владее на земята, Посветените ще дойдат, ще утвърдят тяхната философия и ще осъществят плановете си в света. Това е единствената истина и тя е толкова проста, че не знам как да ви я обясня! Великите Учители са единствените, които са способни да възстановят мира на земята. Вие може да попитате: „Но къде са тези Велики Учители, за които говорите? Наистина ли съществуват?“

Да, те действително съществуват, но те никога няма да се изложат на показ. Тяхното Учение е Учението на Любовта и Свободата и те отказват да използват методите на вулгарната тълпа и да прибягват към насилие или да използват силите си, за да командват елементите на природата и да дадат урок на хората. Посветените са способни да хвърлят гръмотевици , да освобождават циклони и торнада, да причиняват земетресения и наводнения с такава сила, че да разрушат всичко наоколо. Да, те са способни на такива неща, но нямат желанието да използват възможностите си по такъв начин.

Посветените са същества с необикновено търпение и Любов. В миналото те лично са ръководили нациите, носейки им мир и просперитет. По-късно, когато порочни и амбициозни същества излезли от подземния свят да сеят семената на анархията, Посветените се оттеглили и оставили хората да се справят сами. Но те ни наблюдават и чакат: наблюдават спектакъла на невежи философи и политици, опипващи в тъмнината и опитващи се да наложат собствените си вярвания на света. Те знаят, че никоя държавна система, създадена от тези, които гледат на нещата от долу и отвън не може да бъде истински успешна и ефективна. Посветените следят какво става в света, и когато видят, че хората са уморени от война и откровено жадуват за мир, тогава може би те ще възстановят истинските авторитети в света.

Истинската власт вече съществува в света: върховната власт в света е Бог. Ангелите и Архангелите са негови слуги, които се грижат за поддържането на Неговата власт, докато духовете на природата се грижат за равномерното разпределяне и споделяне на природните богатства. Когато се върнат, Посветените ще установят на земята ред по модела на този на Небето, и те единствено ще притежават властта. Посветените са Божии представители на земята, те са в постоянно общение с Господа и когато се съберат за решение, те винаги се съобразяват с неговото мнение, желания и планове. Те ще предават божествените декрети на земните представители и президенти, така, че цялата им държавна работа точно да отразява и прилага Божествените планове. Накрая, те ще сформират икономически съвет, който да организира производството на ресурсите и ги разпределя. Това правителство Посветените ще установят на земята, когато най-накрая хората са уморени от страдание, уморени от неправда, уморени от взаимно избиване. За момента всеки си има мнение: „Аз казвам така и така, но не така, а така … „Всички имат различни мнения и тъй като всички искат да наложат гледната си точка, резултатът е постоянна кавга!

Има само един начин да бъде оправена ситуацията и това е да се обърнем към Посветените, да ги поканим да дойдат и въдворят ред. И в деня, когато това стане, в деня, когато те отвърнат на повика ни, ще видите по какъв чуден начин ще се подобри ситуацията! Ако им се доверим и кажем: „Ние ви вярваме абсолютно. Възлагаме всичките си надежди на вас. Ръководете ни и ни учете. Вие сте единствените, които можете да ни дадете знанието, с което да съградим живота си.“ Тогава те ще видят искреността ни и готовността ни да им съдействаме и ще се съгласят да ни помогнат. И тъй като са ясновидци, ще кажат: „В този град има скромен човек, неизвестен на никого, но той е най-добрият съдия който може да бъде намерен. Идете и го повикайте! … Най-големият доктор на света живее в еди кое си селище… „По този начин те ще намерят тези, които са предопределени да бъдат водачите на бъдещето. Тогава целият свят ще се радва на просперитет, защото когато намерят най-способните хора във всяка държава, те ще кажат на хората: „Тези хора ще са вашата връзка с Бога, слушайте ги, защото Духът Божий е в тях. Те ще ви водят по пътя на прогреса, мира и щастието.“

Посветените могат да поемат руля на света още днес, но те изчакват да се уталожат човешките страсти, обхванали хората, които нямат намерение да се освободят от тях. Не си мислете, че алчните, конспираторите и насилниците са склонни да се откажат от придобивките си! От цялото население зависи да разбере и да издигне гласа си, така че Посветените да дойдат и да ни помогнат. Когато дойдат, те ще се освободят от тези, които са безполезни и от тези, които са повече от безполезни. Но, разбира се, преди този ден да дойде, светът ще продължава да преживява всякакви смутове.

из лекция на Брат Михаил - Омраам

Спонсори на Портал 12