Търси

Борис Николов: Работата в една духовна Школа е работа върху човешката душа, сърце, ум и воля

Още по темата ...
Учителя: Верен, истинен, чист и благ всякога бъди

Учителя: Верен, истинен, чист и благ всякога бъди

Виж повече
Елеазар Хараш

Елеазар: Ученикът знае, че Любовта е нещо духовно и Божествено, и че в Любовта никога няма раздяла

Виж повече
изново

Учителя: Вие трябва да започнете живота си изново

Виж повече
Омраам

Брат Михаил - Омраам: Аз съм и си оставам ученик на Учителя Дънов

Виж повече
24.02.2022 г.
2144
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учителя дойде на Земята, взе образа на човек и живя между нас. Чрез езика на един народ даде Словото – знанието за пътя към Бога. Това е епоха!

Но Учителя – това е изявление на Божията Любов и Мъдрост в човешките души. Чрез живота си, чрез словото си и музиката си той очерта пътя към Бога. Това е вътрешен път. Път на онези, които са се пробудили и са възлюбили Господа.

Мисълта на Учителя прониква човешките умове, влиза в човешките души и ги разширява.

„Учителят“ – това е велика идея, която изпълня Всемира.Той се е изявявал в миналото, изявява се днес, ще се изявява и в бъдеще – всякога по нов и неповторим начин. Учителят не зависи от никого и няма нужда да бъде утвърждаван и узаконяван от каквито и да било сили или власт. Той е над всеки човешки живот. За него няма ограничение. Той не зависи от никого, той се изявява както иска и където иска. Той вдъхновява и подхранва всяко творчество.

Когато иска, Учителят взима образа на човек. Това е епоха.

Всъщност, той е във всеки добър подтик, във всяка добра постъпка, във всяко добро чувство, във всяка светла мисъл. Той е живият огън.

Който търси Учителя, трябва да се издигне до света на Учителя.
Който търси истината и радостта, трябва да се издигне до света на Учителя.
Който търси знание и мъдрост, трябва да се издигне до света на Учителя.


Това е пътят на ученика.

Учителя идва на Земята скромно, незабелязано. И докато вниманието на света е отвлечено от големите събития – политически, икономически, социални и други, каквито винаги има, в това време Учителя извършва мълчаливо своята благословена работа. Той намира своите ученици, призовава ги и започва над тях работата, която е и работа над цялото човечество. В тази малка среда, около този жив Божествен център се разрешават въпросите, които вълнуват човешките души за дадена епоха.

Когато Учителя откри Школата, това беше нова епоха в нашия живот.

Работата в една духовна Школа е работа върху човешката душа, върху човешкото сърце, върху човешкия ум, върху човешката воля.Вековни заблуждения вървят като сенки подир човешките души, помрачават взора им, отнемат силите им, спъват ги в пътя им. Много любов трябва за тази работа – Любовта на Бога. Много светлина е нужна за тази работа над душите – Мъдростта на Бога. Много сила – силата и търпението на Бога. Такава е задачата на един Учител, който дойде да работи върху душите.

Работата в Школата Учителя води двадесет и две години. С любов и търпение той ни въведе в света на душата – свят, обширен като Вселената.

Първото въздействие от Словото на Учителя върху душите ни беше, както въздействието на слънчевите лъчи върху семенцата в почвата. Те трепнаха, оживяха и покълнаха. Много сили дремят в човешката душа, много дарби и способности. Всичко това биде призовано към живот. Цял един свят оживя. Душата на ученика е като градина, в която зреят плодове.Пътят на ученика, това е новото, което днес влиза в живота на човечеството.

Пътят на ученика е като зазоряване.

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12