Търси

Борис Николов: Духовната задача на всеки е специфична. Всяка наша постъпка е акорд. Тонът ти трябва да бъде верен!

Още по темата ...
астрология

Само низшите светове са подхвърлени на влиянието на звездите (астрологията)

Виж повече
Д-р Светла Балтова

Д-р Светла Балтова: Науката постепенно започва да признава, че всъщност ние сме светлина (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
09.01.2024 г.
4397
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Природата е един велик музикален инструмент, с хиляди клавиши, на които ние сме призвани да свирим. Състоянията, през които минаваме са различни. Вземеш един тон - той фалшив. Ще се опиташ да вземеш верния.

Всяка наша постъпка е акорд - как ще го вземеш? Ти изразяваш чрез него хармонията на Големия живот! Ти си отговорен! Ти си музикантът, ти си певецът. Има ли животът смисъл, или няма..? ... Във великия Оркестър ти си един изпълнител, изявяваш по свой начин, със своя инструмент или глас - Големия живот. Тонът ти трябва да бъде верен!

"Верен, истинен, чист и благ..." - ти изявяваш космичната мелодия. Внимавай!

Формите са само средства, за да се изрази Големият живот, който е Един във и чрез Любовта. Марта, Мария, Лазар... - това са различните форми на живот, различните начини на живот. У мистика мисълта и чувството вървят заедно. Така, чрез и зад формите, те му разкриват красотата на този Голям живот. 

Духовната задача на всеки човек е специфична, но за да я разбере, той трябва да се докосне до Големия живот. Ако имаме връзката с него, ние можем винаги да сме заедно. Затова - важното, първото нещо - сутришната молитва! Чрез вътрешната работа се създава духовна атмосфера. Ти сега, по едно мостче минаваш рекичката..., а след това идват най-хубавите места....

из книгата  'Вътрешния човек' от Борис Николов - Мария Кисьова
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12