Търси

Богата програма с лекции и музика събра близо 2000 души на Форум ЗАВѢТА (СНИМКИ+ВИДЕО)

Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Скъпи приятели,
Форумът "Заветът" в село Раювци, организиран от Портал 12, Фондация "Български Център Просветление - Дамян Попхристов" и Фондация "Звезди под звездите" приключи повече от успешно. В три дни 10 лектора, космическият глас на Валя Балканска, Музикалната лаборатория за човека, ръководена от Йордан Камджалов и прекрасната музика на "ДевиРа", "Основно ветрове", братята Емрах и Реджеп Якъбови завладяха душите на многобройната публика.

В кромлеха на комплекса бяхме постоянно обградени от могъщите завети на нашите предци, изписани на камъка. За нас оставаше не леката задача да достигнем тяхното ниво на внушение и съдейки по реакциите на всички присъстващи, мисля се справихме доста добре. Лекторите - проф. Константин Златев (посмъртно), представен от Йорданка Хаджийска, Христо Нанев, Петко Колев, проф. Христо Смоленов, Татяна Дамянова, проф. Евгений Сачев , проф. Дамян Попхристов, Аида Марковска, д-р Светла Балтова и Любов Миронова с вдъхновяващите си лекции доведоха енергията в кромлеха до невероятни висоти, а разговорите под дъба с чичо Веско внесоха допълнително душевно вълнение от споделената мъдрост с публиката. Утрините ни започваха с посрещане на Слънцето и голяма Паневритмия, в която се включиха за пръв път и много от присъстващите и усетиха нейната магия.

Дойде ред и на музиката - неповторимият глас на Валя Балканска извиси енергията до такива висоти, че спонтанното хоро и песен, в което се включиха всички присъстващи се превърнаха в апотеоз на първия ден. Великолепният и харизматичен Йордан Камджалов успя на втория ден да увлече всички в общ хор, поздравихме и прекрасната художничка Лили Димкова за нейния 90 годишен юбилей с вълнуващо изпълнение на "Многая лета", а изпълненията на "ДевиРа" и братята Якъбови създадоха една мистична атмосфера, с която приключи денят.

Емоциите не стихнаха и в последния ден, посветен на женската енергия. Но най-важните думи и оценки остават в словата на благодарност от всички присъствали на събитието, изказаното от тях убеждение, че всички си тръгваме променени към добро е може би най-точната оценка на събитието. Изказваме нашата най-искрена благодарност за неоценимата помощ и съдействие на нашия домакин Любомир Пашов, както и на целия екип от организатори, лектори, музиканти и доброволци. Огромна благодарност и на Вас, прекрасната публика, за съпричастието и духовното единение между всички нас.

До нови срещи.

проф.Дамян Попхристов

Спонсори на Портал 12