Търси

Безценни формули от Елеазар Хараш, които не трябва да забравяме (ОБНОВЕН СПИСЪК)

Още по темата ...
формули на Елеазар Хараш

Портал12 пусна мобилно приложение с формули на Елеазар Хараш и Учителя Беинса Дуно

Виж повече
Елеазар: Петото тяло

Елеазар: Петото тяло - това е висшата душа и означава тяло на будност и духовност едновременно

Виж повече
Формулата е енергиен ключ

Формулата е енергиен Ключ, докато молитвата е енергиен Път

Виж повече
23.10.2023 г.
10973
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Докато човек търси Истината, Слънцето му винаги ще грее. Ако прекъсне - влиза в духовна смърт. Човек се познава по енергиите, които изтичат от него. Слънцето усъвършенства всички други сили. Волята е Слънце. Слънцето и Изворът са една и съща идея. Слънцето е видимият образ на Словото. Всичко вибрира, нищо не е в покой. Етерът е посредник за предаване на вълните на енергията. Колкото по-близо си до Бога, толкова по-сигурен се чувстваш. Реалност значи истинско постоянство. 

Има три вида формули: първите са образ на Слънцето, вторите - на Огнения кръг, третите - на Пентаграма.

Формула: „Господи, направи ме постоянен като Слънцето“.

Формула: „Господи, благослови всяка дума, която излиза от устата ми, да свети като Слънцето“.

Формула: „Господи, благослови всяко нещо, до което се докосвам, да го изпълвам с живот“.

Формула: „Господи, изпълни ме с настроението на Слънцето“ - за настроение и придобиване на слънчев елемент.

Формула за спокойствие: „Господи, направи косата ми здрава и светеща“ - да си представим в корените на косата слънцето.

Формула: „Господи, изпълни ме с животворната си сила“ - представяш си образа на Слънцето.


Формула: „Господи, научи ме да придобия външна и вътрешна чистота.” Тази формула се казва от 100 пъти нагоре. Това е идеен пост. Когато се произнася формулата, си се представяш като Слънцето и пръскаш лъчи. Представата е в третото око. Лъчите означават пълно участие на Духа - това е Слънцето. Всички трудности са лед, а всички формули - лъчи.

Формула: „Всичките ми клетки се смеят, всичките ми клетки са радостни, всичките ми клетки се веселят, защото аз живея на Слънцето“.

Формула: „Господи, Ти се справи с тази опасност”.
Опасността си представяме като бучка захар в чаша с вода: ръцете са вътре в чашата, произнася се формулата: „Господи, така както се топи тази захар, така да се стопи моята трудност”. Чашата символизира Луната. Бог се ражда в човека, когато умът е напълно победен. Умът това е Луната, а Волята - Слънцето. Злото не може да се бори с Любовта. Любовта е Бог. Любовта разтопява злото по същия закон, както Слънцето разтопява леда - зависи до каква степен се сгъстява енергията на Любовта.

Формула: „Господи, убий злото в тази душа”.
Лошите качества имат лошо ухание. Когато такъв човек е пред вас, представете си образа на розата и как тя ухае.

Правете мощни ментални упражнения - за здраве - като си представяте в третото око образа на Слънцето, тогава лесно ще оздравеете. Болестите не понасят Слънцето и формулите. Болестта рак (отделяне на клетки от общото) се дължи на скрит, вътрешен егоизъм. Трябва да се въздейства с обратна сила: чрез закона на Слънцето, на щедростта, човек си представя, че е богат и прави услуги, помага на другите.

Формула: „Господи, научи ме да придобия Свещения Огън!” - представяме си образа на Слънцето или гледаме запалена свещ.

Техника: да вкараме образа на Слънцето в ръцете си и да лекуваме с думата „минава” - казваме я мислено поне 10 пъти, може и 1000, но без да се отчайваме и спираме. Чрез постоянната медитация човек придобива качествата на Слънцето - постоянна енергия, лъчезарност, щедрост, жизненост, изобилие.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Портал12 пусна мобилно приложение с формули на Елеазар Хараш и Учителя Беинса Дуно. Приложението е предназначено за практическа ежедневна работа през мобилен телефон. Включили сме над 2300 формули на Елеазар Хараш и Учителя Беинса Дуно, както и древни формули дадени от Елеазар Хараш на древни езици. 

Приложението “Портал12 - Формули” е предназначено за практическа работа по пътя на себепознанието и духовното пробуждане. С помощта му ще имате възможност да използвате готови или персонализирани програми с формули и молитви, разпределени по ключови теми или бързо да намирате подходяща формула или молитва при нужда.

Формулите са разделени в две основни групи - Формули от Елеазар Хараш и Формули и молитви от Учителя Беинса Дуно. Можете да използвате дневна или тематична програма, както и да създавате свои собствени персонализирани програми с молитви. Приложението ще ви напомня за избраният от вас час от денонощието, в което е време да казвате формулите / молитвите. Добавена е и функция за нотификации за общи групови молитви в конкретен час. Приложението е напълно безплатно и не съдържа реклами. 

Можете да изтеглите приложението като напишете "Портал12 формули" или "Portal12 formulas" от:

ЛИНКОВЕ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.portal12.myapp
Apple APP Store: https://apps.apple.com/bg/app/portal12-formulas/id6466155744
Huawey Gallery: https://appgallery.huawei.com/app/C109215409

Препоръчани книги:

Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-емблематичните представители на чистата духовност в нашето съвремие. Около 40 години изнася лекции в сферата на духовното развитие и себепознанието. Словото му се отличава с особена чистота, дълбочина и свобода.

Като лектор и писател изнася квинтесенцията на всички световни учения и значими мъдреци, обединявайки чистата духовност на цивилизациите и техните Учители от древността до днес. В лекциите си поставя мост между всички древни учения и религии, като премахва разделението, омразата, междуособиците и показва тънката връзка в основата на всяко учение. Основните принципи в изнасяните лекции от Елеазар Хараш са: Любовта, Мъдростта, Истината, които съграждат главната посока в развитието на всяка душа.

Важна особеност в дейността на Елеазар Хараш е тази, че по отношение на своите последователи и ученици той не прави формално обединение в организация, структура или каквато и да е външна обществена, социална или религиозна форма. Напротив – налице е свобода и непривързаност. Елеазар Хараш изнася в лекции, книги и видео интервюта, всичко необходимо за персоналното духовно развитие на всеки човек, без да го поставя в условия на каквато и да е зависимост. Многократно казва, че в духовното развитие се върви самостоятелно, чрез воля и по свобода. Всички негови лекции са безплатни, а в ежедневието си работи, потопен в дълбини за всяка нова книга, предстояща лекция или видео интервю.

„Любовта ти дава живот, Мъдростта – светлина, Истината те дарява със свобода. Затова Учението е универсално и това е нашата свещена троица – Любов, Мъдрост, Истина. Отнема недостатъците, слабостите. В това учение не можеш да мразиш, да критикуваш, да завиждаш, да боледуваш. Нямаш проблеми. Имаш задачи. Дава нещо универсално, което не се обяснява, а се чувства. Дава възможност да познаеш онази част от себе си, онази пълнота в живота, която е изгубена още в рая. Изгонени от рая – изгнание означава изгубената пълнота и Учението я връща. Но трябва да се отдадеш много искрено, предано.“

 
 • Главното ударение на това учение – е в чистотата, тя е външна, вътрешна и мистична.
 • Другото ударение е в смирението и всеобхватната мъдрост.
 • Чистотата трябва да бъде явна и тайна, скромна и тиха, а смирението трябва да бъде без показ.
 • В това учение са важни малките постоянни усилия – те са безусловни.
 • Мъдростта е всеобща.
 • Това е учение за чистия път към Бога.

За истинските ученици, Елеазар Хараш казва няколко основни принципи:
 • Който е въвлечен в света, не е ученик. Ученикът ражда хармония от себе си, а не от другите.
 • Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
 • Ученикът не се бори със ситуациите – той ги преодолява.
 • Ученикът знае, че любовта към Истината го освобождава от борбата за оцеляване.
 • Ученикът всякога съхранява Любовта, защото знае, че само чрез нея възприема Бога правилно.
 • В смирението на ученика е скрит силен огън. Ученикът живее в потока на Бога. Той е сключил свещен съюз с Тишината.
 • Ученикът има свещен говор. Той има чист и динамичен покой.
 • Ученикът всякога съхранява своята чистота, за да може да има висше ръководство.
 • Ученикът е владетел на себе си и затова обстоятелствата не го владеят.
 • Никога не нарушавай своята безкрайност.
 • Ако изгубиш опората на живота си, придобий увереност.
 • Човекът е красив, когато е създал Безкрая в себе си.
 • Поставяме на първо място Бог в живота си, а после себе си.
 • Ученикът всякога избягва злословия и многословия. Ученикът много бди над думите, вършителите на кармата.
 • Ученикът знае, че тайната на живота е в това, че има само Едно Действащо Същество.
 • Ученикът познава намерението като тайна енергия на собствената си същност.
 • Ученикът познава свещеното Слово и свещеното Слово го познава.
 • Ученикът носи в себе си силата, която може да изменя пространството. Разбира се това става насаме, между него и Бога, във взаимно съгласие.

„Аз съм благодарен, че имам такива ученици, които видях, и за които Учителя ми каза, че са определени.
Аз наблюдавам от много време тяхната работа – мога само да кажа, че е нещо изключително да познаваш истински ученици на Учителя – скромни, тихи, могъщи – ежедневно и съзнателно работещи върху себе си – бих казал – те са една светеща тишина. С тях ще образуваме ядрото на България, с тях ще работим и в бъдещето, защото Учителя иска могъщи ученици – надрастнали изкушенията на живота, победили напълно змията в себе си, господари на себе си и на своята съдба...познаващи същността на учението...чиито символ е диамантената воля. Няма време за поздрави и външна култура, няма време за излишни въпроси, няма време за отпускане и отлагане...няма време за баби в окултизма. Сега е огнено време, огнен цикъл, сега е време, в което се изработва могъществото на ученика и неговото изключително смирение, което е висок връх."
 


Биографични данни:
Елеазар Хараш е творчески псевдоним на Петьо Йорданов, роден във Варна на 29-и януари 1954-а година. Израства в уединение сред семейство на глухонеми. От 8 годишна възраст започва да изучава тайните на природата и да общува активно с невидимия свят. Още като дете е привлечен от невидимото и жаждата за Бога.

Елеазар Хараш е продължител на Учението на Всемировия Учител Беинса Дуно (Петър Дънов), като своеобразно поема щафетата в Учението през 1986-а година от прекия ученик на Учителя – Брат Михаил – Омраам (1900 – 1986).
Елеазар Хараш започва да издава редица книги, както по свои лекции, така и по Словото на Учителя, или както го нарича – Първия Старец от йерархията на 24-мата Старци.

„Името Елеазар Хараш ми е дадено от Учителя през 87-а година, да нося с него отговорност. Дадено е след самадхи, с него нося голяма отговорност. Има две значения, ще кажа само едното: Божествен център."
 
Афоризми от Елеазар Хараш:
 • Чистите действия нямат съдба.
 • Само Любовта лекува, защото е Сила Божия.
 • Бог въоръжава с Любов този, когото иска да съхрани.
 • За да бъде човекът висше същество, той трябва да има воля избрала Бога по свобода и любов.
 • Над всяка практика е чистото сърце, то може да променя събитията.
 • Който е познал себе си, става Изгряващо Слънце в себе си.
 • Силата работи в Тишина.
 • Гласът е загадка. Има гласове, които ни пречистват. Изворът показва, че само това, което е постоянно, е реално.
 • Най-здравословният живот е близост с Бога.
 • Знанията са бреме, Мъдростта е лекота.
 • Истинското образование е да научиш детето да търси Бога цял живот. Детето трябва да търси умението на Словото.
 • Дълбинно Чистото е всякога трудно за разбиране.
 • Овладей себе си, ако искаш да получиш Пътя си.
 • В Любовта е Единението. В Истината е Изчезването.
 • Древността действа с Безмълвие и Безупречност. Древността работи и сега. Тя е тук. Тя е Всеобхватът.
 • Словото превъзхожда всяка наука и религия.
 • Словото отключва световете – измеренията. В Словото е скрит Пътят.


Творчество:
След 1989-а година, Елеазар Хараш продължава изнасянето на лекции, като първоначално това са сбирки в апартаменти и малки зали, в градовете София, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Плевен, Шумен, Стара Загора и др. Постепенно започва един процес на поставяне на основите и актуализацията на цялостната визия на всички духовни течения през вековете до днес. Паралелно с това Елеазар Хараш издава книги за духовно развитие. Някои от най-дълбоките са за Христос, автентичното християнство, богомилите, както и множество лекции за Египет, Атлантида, Древна Индия, Учението на толтеките, Мъдростта на индианците, Мъдростта на суфизма, Мъдростта на Лао Дзъ, както и Мъдростта на народите по света.

Една от най-разпространените му книги е „Формулите - свещени ключове“, в която се съдържат 1000 тематични формули за работа със Словото. Най-дълбоките книги на Елеазар Хараш са по темата за Мистериозните Старци.
Освен книги със свои лекции, Елеазар Хараш издава книги на редица мъдреци и мистици. Издава книги на белгийския мистик и драматург, носител на Нобелова награда за литература (1911-а година) – Морис Метерлинк. В серията от книги влизат и книги за Кабала, тайната на числата и множество тематични книги из Словото на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно).

Видео интервюта и лекции:
От 2016-а година Елеазар Хараш започва изнасянето на видео интервюта пред специализирания сайт за духовно развитие и себепознание – Портал12. В поредица от теми, чрез интервютата се навлиза плавно в дълбочината на фундаментални истини и принципи, свързани с осъзнаването, будността и развитието на духовните добродетели и способности. Така от началните и базови теми през 2016-а година, зрителите се потапят до изключително дълбоко Слово, предадено същевременно на разбираем език, едва 3 – 4 години по-късно, разглеждайки ретроспекцията на подбраните теми.

Паралелно с това, Елеазар Хараш продължава да изнася лекции във Варна (и по изключение 2 лекции във Велико Търново (2017 и 2018 година).

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12