Търси

Ивалин Иванов: Привличането на чиста душа започва още с пожелаването й преди да бъде зачената

Още по темата ...

Аюрведа - хранене, млечни продукти и живот на село

Виж повече
аюрведа

Д-р Атанас Михайлов: Хомеопатията и Аюрведа са алтернативата на ваксините (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Естествено раждане

Росица Божкова: С раждането на детето, раждаме бъдещето, което влияе на седем поколения

Виж повече
Карма и съдба на децата

Сергей Лазерев: Върху съдбата на децата дълбоко влияят чувствата, а не греха

Виж повече
16.01.2021 г.
8380
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Да няма прекаляване с работа и секс, повече срещи с позитивни личности, посещения на свети места и енергийно заредени природни местности – това са част от съветите при подготовка за забременяване на аюрведа специалиста Ивалин Иванов. „Всичко това е важно, за да може божествената енергия на съзиданието да се култивира, съхрани и предаде в момента на зачеването”, казва Ивалин, който практикува Аюрведа от години. Завършил е интензивно, целодневно обучение и клас за напреднали в колежа по Аюрведа в Австралия с проф. Джейсън Чандлър. Заедно със съпругата си Вержиния практикуват близо 13 години класическа Аюрведа. Основават “Домът на Аюрведа” в китното българско селце Малоградец, разположено в полите на Стара Планина. В практиката си се придържа към автентичните аюрведични практики и се стреми да следва това, което е научил от учителя си. Казва, че всеки, отворен към света на древното познание и мъдрост, може да се почувства по-добре и да постигне както телесно, така и духовно здраве.
В „Домът на Аюрведа“ помагат предимно на млади двойки желаещи да заченат, да си родят и отгледат здрави българчета. Казват, че аюрведичното познание дава възможност да си помагаме с правилен начин на живот, прочиствания и хранене. Тяхната истинска цел е да предадат знания, работещи практики и оздравителна енергия.

Ивалин как,  според Аюрведа, бъдещите родители да се подготвят за зачеването, така че да привлекат един по-възвишен и здрав дух?

Привличането на чиста и хубава душа започва още с пожелаването на това дете от майката и бащата, много преди те да го заченат. Това е един осъзнат акт на божествено желание – отправяне на молитва на осъзнато искане за дете. В този момент една или няколко души се назначават и им се определя път на земята – да дойдат като деца при тези хора. За да има по-високо духовно ниво тази душа е необходимо самото осъзнаване и духовното ниво на родителите да е високо. С отделни изключения, това е правилото. Изключенията са, когато се налага такава душа да слезе от по-високо ниво, да свърши определена работа. Тогава се избира с назначение според работата от волята на висшите сили, не толкова от желанието на самото семейство. 

Това което ние можем да направим от човешката си, материална гледна точка е да поддържаме една по-висока вибрация, едно по-високо духовно състояние и чистота. Това включва и телесната чистота – оздравяването и подпомагането на всички функции в тялото и органите му. И в Аюрведа важи максимата здраво тяло в здрав дух. Човек е длъжен по божествените закони да се грижи за тялото си, без значение колко желае да се отдаде на духовните си влечения. Отговорността за тялото му е лично негова и той трябва да се грижи за него като за божи дом.


Как да повишим вибрациите на организма си?

С духовни практики, с приемане на чиста храна, с ежегодни прочиствания на организма, след които е добре винаги да има изграждане. Изграждането включва подходящи храни и тонизиращи лекарства, напитки и въобще неща, които изграждат наново тялото от по-висока енергийна вибрация.

Коя практика препоръчвате?

Препоръчвам нещо простичко, което е добре да се случва всяка година. Нарича се антипаразитно прочистване. На аюрведичен език се казва кримигана. Крими – това са всички външни за тялото организми, а гана означава прочистване, изчистване и премахване навън от тялото. Нужно е да се прави всяка година, независимо колко добри и качествени храни яде човек, независимо каква хигиена спазва, защото паразитите са навсякъде около нас и в самите нас. Ако не се прави това почистване всяка година се нарушава баланса между положителното действие на определени бактерии и микроби в нас и отрицателното.Именно този баланс влияе на телесното ни здраве, но и на психическата ни и духовната чистота. Защото наличието на повече от допустимия, равновесния брой на тези организми в тялото ни, води до замъгляване на мисленето и до принизяване на вибрацията. Тогава идват и по-тъмните сили, които носят със себе си винаги едни нечисти желания и нечисти мисли. Няма как да призовеш чиста душа, когато в теб самия има тъмни сили. Така че, когато говорим за зачеване е много важно да се направи антипаразитно прочистване като първа част от подготовката за зачеването.

Обикновено една година преди зачеване е хубаво да се направи подготовка, която включва прочистване и изграждане, прочистване и изграждане и вече в края на годината през зимните месеци се прави самото зачеване като завършек на едногодишно усилие. Тези неща не се случват само в света на Аюрведа, те имат корени и в българските традиции и практики и са се случвали по нашите земи. Това са знания и мъдрости практикувани от нашите деди.


 Много хора са отчаяни и вярват, че инвитрото е последната им възможност, какво казва Аюрведа за инвитрото?

С най-голяма съпричастност към желанието на всеки човек да има деца – инвитрото не е добър вариант. Не е вариант, при който можете да се надявате, че ще имате здраво дете. Да, то може да има две ръчички и десет пръста, може физически органите му да са здрави, но психически такова дете никога не може да е цяло.

Знаете, че имаме седем обвивки, седем нива на съзнание. Те не могат да се формират правилно в епруветка. Не могат да се формират правилно без божествения импулс, който заражда новия живот.


На хората, които по физиологични или други причини не могат да имат деца и са направили каквото могат по естествен, билков, аюрведичен начин и въпреки това нямат деца, Аюрведа препоръчва да си осиновяват. Така ще са много по-полезни и ще могат да се погрижат за едно завършено божие творение, макар и от друг биологичен родител.

В Аюрведа е описано, че има две възможни причини – едната е човек да има физиологически проблем, някои орган да му е болен - било при жената или при мъжа, а другият възможен проблем е несъответствие на определени хора, на които не им е дадено да имат деца заедно. Това несъответствие не е грешка на природата, това е закономерност, която предотвратява болни деца. Природата създава тази пречка, за да може мъжът и жената в този случай да разберат, че не са един за друг и да потърсят друг партньор, с когото чисто генетичният материал да им съвпада, за да могат да имат деца - здрави, умни и щастливи. Когато чудото не се случва, въпреки че двамата са здрави, може да има психологическа бариера, а може да има и външна намеса – от типа на проклятие и магии, но те много рядко са толкова силни, че да попречат, защото импулсът за създаване на нов живот и тази божествена сила са най-силни. Така че тъмните сили тук играят малка роля.

Има ли упражнения за плодовитост?

Те се изразяват най-вече в едно пазене – пазене от прекаляване със сексуални практики, от физическа преумора, пазене от претоварване и от психическо изтощение. Когато създава живот човек трябва да е в най-добрата си форма и психически, и физически. Добре е да се среща с позитивни личности, хора, които се усмихват и носят добро настроение, хора, които имат деца, многодетни семейства и такива, които са имали приятни и хубави раждания. Това е много важно, ако общувате с хора, които имат горчив опит в раждането и трудности, винаги се намира начин тази болка и страх да се предадат на бъдещите родители. Избягвайте хора, които ви изцеждат, енергийни вампири, дори и това да са някои близки роднини – като намерите начин да ограничите контакта с тях. Добре е да се търсят свети места, храмове, църкви, параклиси, природни местности, за които се знае, че са заредени енергийно. Всичко това е важно, за да може божествената енергия на съзиданието да се култивира, да се увеличи и съхрани и именно тя да се предаде в момента на зачеването. Неслучайно в много народи и традиции по света, включително и в Аюрведа за рожден ден се определя денят и часът на зачеването, а не на самото раждане.

Защо е толкова важен самомасажът на цялото тяло със сусамово олио?

Сусамовото олио е подходящо за индийците. Тяхната кожа, техният  метаболизъм, тяхната усвояемост на сусамовото олио е различна от тази на българина и на европееца изобщо. Ние не можем да усвояваме добре сусамовото олио. Добре е да се знае, че за масаж и за самомасаж в Аюрведа се използва олио от черен сусам, това не е черен кимион, а черен сусам. Семето му е черно и е съвсем различно като аромат и като свойства от белия сусам. Белият се използва за готвене, а черният, който има много натрапчив тежък аромат, дори неприятен, се използва за масаж.
За нашите тела и за нашата кожа е подходящ зехтинът. И в Аюрведа е записано, че ако олио от черен сусам не е налично по вашите земи, използвайте зехтин.

Жената и мъжът трябва ежедневно да се самомасажират с няколко капки горещ зехтин. Целта е да се балансира Вата доша и да се хармонизират енергиите и процесите в тялото. Самомасажът е полезен за всички хора и всички възрасти, но е абсолютно необходим в процеса на подготовка на зачеване и по време на бременността и кърменето.


Много млади жени днес са с диагноза ранен климакс, къде се корени проблемът?

Най-същественият проблем е изкуственото налагане в обществото, че жените трябва да зачеват и да раждат след 30 години. Това е най-сериозната пречка за жените да заченат, това е най-сериозната причина да имат трудности в раждането.


Затова и все повече хора остават с едно дете, а много остават и без деца. Защото организмът и тази енергия, която е животодаваща и животосъздаваща пресъхва. Добре е тя да се ползва на млади години – 18, 19, 20 до към 25 г. Дотогава природата дава, след това започва да взема. По-ранният климакс се обяснява донякъде и с по-ранното навлизане в пубертета. На момичетата редовно им идва цикъла на 11, дори на 10 г.. Едно момиче, което има менструален цикъл от 11 г. и реши да има деца да кажем на 36 г. – това са едни 25 години, в които жената е имала сексуален живот и партньор, а не е заченала. В такъв момент природата казва – ами, явно, че тук не е желано дете, ще насочим усилията и енергията към друго семейство. Има държави по света, където тези неща все още се правят по естествения, природен начин и жените имат деца на по-млада възраст. Така че тези енергии се насочват към тях и те имат по 4-5 дори 10 деца. При други хора, които чакат с години да заченат заради кариера, проблема настъпва с манталитета на западно мислещия човек – „искам дете, имам пари и значи ще го получа”, но при природните, при божествените процеси парите и егоистичното желание за дете не са от значение.

В българските традиции има една практика наречена Лазаруване. Лазарки са ставали само момичета, които са в полова зрялост, на които им е дошъл менструалният цикъл и имат вече влечение към момчетата. На такова младо момиче, за да му се разреши да се омъжи, трябва най-малко два пъти да е лазарка. Това е един много естествен и красив начин да се определи, кога едно момиче е готово да стане жена и то да има свои деца. Така, както всеки човек се развива по различен начин, така и момите са ставали жени не според техните години, а според физическата им и духовна зрялост, при едни на 15, при други на 19. Имало е подготовка и прочиствания и тогава – на младоженците не им се дава тежка работа, не се изпращат на полето да жънат в големите жеги. Те пак помагат, пак са включени в семейния живот, но се пазят – така важното пазене се знаело от народа ни от векове. Приготвят им се и се дават през цялата година специални тоници и изграждащи храни и напитки. Младоженците трябва да са в най-добрата си форма за сватбата, защото тогава обикновено се е случвало зачеването. Двата рода са събрани на сватбата на двора на къщата на веселие и гощавка. Те обаче са там най-вече, за да пазят с душите и силата си новият живот и новата душа, която ще дойде по време на сватбеното сношение на младите. Това са едни прекрасни и много романтични спомени от не толкова далечното минало.


 

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12