Търси

Амелеон: Чистото Сърце приема, съхранява и проявява лъчистата светлина на Духа

Още по темата ...
Аменхотеп IV (Ехнатон)

Аменхотеп IV (Ехнатон): Не роптай против Божието разпределение, а поправи собственото си Сърце

Виж повече
Даскалос

Кой е Даскалос и защо неговото учение - Търсачи на Истината, е свързано с Древен Египет и Ехнатон?

Виж повече
Ехнатон

Ехнатон е затворил очите си за света, поглеждайки навътре в Безкрая на Единството

Виж повече
06.07.2024 г.
1661
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Виделината, която имаме, произтича от светлината на Истината. Любовта идва отгоре, от Истината, и когато тя завладее света, ще ви направи свободни. Любовта има всякога стремеж към Истината.
Учителя Беинса Дуно

Сиянието на Чистото Сърце приема, съхранява и проявява лъчистата светлина на Духа. Така единната и бяла светлина на Източника се прелива в багрите на своето проявление, разстилайки се обогатена и умножена от самия Дух.

Тази светлина на Духа произхожда от светлината на Истината, която е извор непресъхващ. Всички, които са готови за новия живот, тръгват към този извор, за да пребъдат в Източника, който е неизменен, самопораждащ и оживотворяващ. Именно от този Източник идат импулсите на животът, които Бог изпраща в света.

Светлината е тази, която прави хората свободни, защото тя е съградена от лъчите на Истината. И само онзи, който е непоколебим в своя висок Идеал, може да съгради свещения храм вътре в себе си, който да стане дом на новото - Слънчево съзнание.

Без човек да постигне пълна хармония между своето съзнание и своето Сърце, той не може да познае свободата. А тази хармония е възможна само чрез Любовта, защото само Любовта е чистият стремеж и път към Истината.

Всеки има нужда от Любовта, защото Любовта е живот.  Всичко, което правиш с любов за Любовта си струва, защото това остава запечатано в сцената на Живота, която се разиграва пред Божиите Очи.

Бог е Любов, заради безграничността на Любовта, която всички ние трябва да познаем. Когато умът пречи, Любовта се явява в нашето несъзнателно, за да ни хване за ръка и да ни поведе в Пътя на Промяната. Към хората, Любовта е състрадателна. Тя прощава грешките им, защото знае, че те са временни, а животът е вечен пламък, който рано или късно ще освети собственият им мрак.

Любовта съхранява своя Източник като изначален Принцип. Тя е съвършено Неизменна за своята мисия. Любовта е изливането на частица от самият Бог в твоята душа. Бъди достоен, съгради Му Храм в сърцето си.
 
„Сине Мой, дай Ми Сърцето си“

Амелеон
египетски мистик, ученик на Ехнатон (Аменхотеп IV), XVIII-а династия на древен Египет


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12