Търси

Алтернативни физици посочват, че мозъците ни използват квантови изчисления, свързани с етера и съзнанието

Още по темата ...
Д-р Светла Балтова

Д-р Светла Балтова: Науката постепенно започва да признава, че всъщност ние сме светлина (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Тимен Тимев

Тимен Тимев: Нищото е Сърцето, което излъчва импулси и припламва. То е като Слънцето (ВИДЕО+текст)

Виж повече
16.11.2022 г.
9390
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учени от колежа Тринити в Дъблин публикуваха анализ, че нашите мозъци могат да използват квантови изчисления, след като адаптират идея, разработена за доказване на съществуването на квантова гравитация, за да изследват човешкия мозък.

Техните резултати допускат, че завъртанията на ядрените протони в мозъка всъщност са заплетени, известни също като квантово заплитане. Това показва, че мозъчните процеси са квантови и са важна част от нашите когнитивни и съзнателни мозъчни функции, които най-вече се проявяват по отношение на "физическата" реалност като игра.

Квантовото заплитане възниква, когато две частици, в тяхното квантово състояние, са отделени една от друга, но когато направите нещо на една от тях, другата прави точно същото нещо, независимо от разстоянието между тях.

Много квантови физици, като Макс Планк, смятат че материята е производна на съзнанието - т.е. тя е проекция. Други изследователи пък отиват по-далече - всеки отделен индивид и мозък - създават паралелна реалност, като всички участници в едно съзнание са "актьори" единствено на това съзнание, което само по себе си ги произвежда като реалност. Именно в подкрепата на тази идея е фактът, че при интензивна молитва, често "реалността" приема неочакван и напълно нелогичен ход - нещо, което доказва силата на съзнанието да "програмира" т.нар. материална, външна "реалност" и то мигновено...или почти мигновено.

По време на алтернативните научни изследвания, квантовите физици от колежа Тринити в Дъблин, използват протонните завъртания на „мозъчната вода“, която се натрупва естествено като течност в мозъка и протонните завъртания на мозъчната течност всъщност могат да бъдат измерени с помощта на ядрено-магнитен резонанс (ЯМР).

На база изследванията те се приближават до доказването на това, че съществува квантовата гравитация. За целта те използват известна квантова система, в този случай протонните завъртания на мозъчната вода, за да видят дали тя ще взаимодейства с неизвестна система. Ако познатите системи се заплитат, тогава неизвестното (НИЩОТО) също трябва да е квантова система.

Заплитането или връзката между известните системи може да се случи само ако посредническата система в средата – неизвестната система – работи на квантово ниво. Въпреки че неизвестната система не може да бъде изследвана директно, нейните ефекти могат да бъдат наблюдавани.

На база опитите, учените установяват, че мозъчните функции са свързани с ефективността на краткосрочната памет и съзнателното поведение извън сън, като вероятно тези квантови процеси са важна част от нашите когнитивни и съзнателни мозъчни функции. 

"Квантовите мозъчни процеси биха могли да обяснят защо все още можем да превъзхождаме суперкомпютрите, когато става въпрос за непредвидени обстоятелства, вземане на решения или научаване на нещо ново. Нашите експерименти, извършени само на 50 метра от лекционната зала, където Шрьодингер представи известните си мисли за живота, могат да хвърлят светлина върху мистериите на биологията и върху съзнанието, което от научна гледна точка е още по-трудно за разбиране.", споделя Д-р Кристиан Керскенс, водещ физик в Института по невронауки на Тринити Колидж (TCIN).

Квантовото заплитане се наблюдава в много различни форми сега и е изключително завладяващо, дотолкова, че Айнщайн го нарече „призрачно действие от разстояние“.

Например, ако „завъртите“ една от частиците, другата също моментално ще започне да се върти. Това предполага, че двете, които изглеждат като „отделни“ части от физическата материя, са някак все още взаимосвързани по някакъв начин, който все още не разбираме съвсем. Възможно е също информацията да се разпространява много по-бързо от скоростта на светлината.

Един интересен експеримент от 1965 г., от тогавашния отдел по офталмология при Медицински колеж Джеферсън, Филаделфия, Пенсилвания, озаглавен „Екстрасензорна електроенцефалографска индукция между еднояйчни близнаци“, посочва, че алфа мозъчните ритми са били предизвикани в една двойка еднояйчни близнаци в резултат на предизвикване на тези ритми по конвенционален начин единствено в другата. Докладът посочва, че алфа вълните се усещат, когато субектите затворят очи, когато се взират в еднакъв фон без шарки или когато човек седи на тъмно с отворени очи. Тези методи дават незабавни и повтарящи се резултати, поради което са използвани.

Близнаците са били настанени в отделни осветени стаи на 6 метра една от друга и са били карани да отварят и затварят очите си само по команда. Електродите са били поставени подкожно над тилните издатини. Като заземяване се използва стандартен ЕЕГ електрод. Усилените сигнали са записани на Beckman Dynograph и Honeywell Visicorder. Субектите са помолени да седят тихо, да останат спокойни и да оставят очите си отворени, освен когато са инструктирани друго.

Екстрасензорната индукция е появата без конвенционално предизвикване на алфа ритъм при единия близнак, докато той се предизвиква при стандартни условия при другия. Това отново означава, че това, което се прави на един близнак, като предизвикване на алфа мозъчен ритъм нарочно, изглежда се е случило в другия близнак, без да го предизвиква нещо в самият него.

Това води до „паранормални“ фактори или явления, които просто надхвърлят вярата, което квантовата механика обикновено прави. Тези паранормални явления са добре документирани:

Както Китайският институт за атомна енергия посочва през 1991 г. в свое проучване, архивирано от ЦРУ:

„Подобни явления и паранормални способности на човешкото тяло са невъобразими за обикновените хора. Въпреки това те наистина са верни.”


Но това е дискусия за друг път.

Квантовата механика се опитва да опише физическите свойства на природата чрез изследване на атоми и субатомни частици (протони, неутрони и електрони), които изграждат това, което възприемаме като нашата физическа материална реалност (материя), включително нашата собствена биология. Когато се изследват тези частици, тяхното поведение е много по-различно от разглеждането на физическата реалност в класически мащаб. Освен това квантовата механика е включила в игра нефизически фактори, като например етера и съзнанието.

Повечето, ако не и всички квантови физици възприемат съзнанието като основен фактор. Дори Макс Планк, създателят на квантовата теория, смяташе „материята за производна на съзнанието“. Това означава, че съзнанието е основен фактор в създаването на физическата материя. Многобройният опит показва, че факторите, свързани със съзнанието, могат действително да се променят и да повлияят на поведението на физическата материя в квантов мащаб.

Все още има толкова много да се учи, а изследването на нашата биология и как тя може да използва квантовата механика не е изучавано много. Хубаво е да видим появата на това ново проучване, което показва, че нашите мозъци са много по-сложни системи, отколкото някога сме могли да си представим.

Това, което е интересно в това, че самата наша биология е квантова система, е влиянието, което собственото съзнание, а също и чуждото съзнание, може да има и каква роля може да играе в лечението, например. Изследването на квантовата физика има потенциала да промени основния мироглед, който управлява начина, по който мислим, че нашият свят работи, какво може да се промени в начина, по който живеем в обществото, ако светогледът ни започне да се коригира дълбоко... 
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12