Търси

Александър Кръстников: Докато Слънцето е в знака на Козирог, то се приготвя за новата си дейност като Обновител

Още по темата ...
Марс е бил обитаем

Марс е бил обитаем по време на Лемурианската епоха на Земята, малко преди Атлантида

Виж повече

Лекция на д-р Светла Балтова за Същността на Древната астрология

Виж повече
Лъвският Портал 8/8

Днес Сириус изгря на изток точно преди изгрева на Слънцето, отваряйки Лъвския Портал 8/8

Виж повече
астрология

Само низшите светове са подхвърлени на влиянието на звездите (астрологията)

Виж повече
05.12.2023 г.
6977
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Символичното значение на съзвездието Козирог разяснява учението на Древните за изкуплението на греха от човека. Грехът - това е човешкото непокорство и незачитане на Волята на Небесния Баща; грехът - това е отделяне, отдалечаване на душата от духовното Слънце. Грехът е зимата на душите, като декември е зимен за умерения пояс на земята. Декември ни напомня за слизането на душата от астралното поле на физическата област (Битие 3:23). Нам е известно, че годишното движение на Слънцето се е явявало на старите народи прообраз на развоя на духовния живот и реформаторите и преобразувателите на човешкия род всякога са минавали за човешки слънца.

Ако сравним астрономически положението на Слънцето през тази зодия, ще забележим че то достига тропик Козирог тъкмо, когато зимата в северното полукълбо е в разгара си: дните биват тогава най-къси, небето покрито с гъсти облаци, оловни, неприветливи, сякаш тъмнината през това време тържествува над светлината. Лесно можем да си представим по такъв начин мрачното състояние на отделените от Бога души. Така разбиран този зодиакален знак, той ни говори преди всичко за последиците от грехопадението: хората са загубили духовните свойства на своята природа и гласът на страстите е задушил гласа на Любовта. Забележително е това, че който се роди под влиянието на Козирог, бива тесногръд, себелюбец, коварно хитър и скъперник. Декември е отражение на живота на блудния син в Евангелието (Ев. Лука:15:17), който далеч от бащиния си дом е пасял свини и се е хранил с рошков. Упорити и своенравни са родените под зодията на Козирог, траеща от 23- и декември до 21-и януари включително. Те помагат само тогава на своя ближен, когато видят че за тях е изгодно; на пръв план у тях е собственото ненаситно АЗ.

Като следим по-нататък дневното светило, ще забележим, че то постепенно започва да се възвръща на север, посоката на живота, където живителните негови лъчи пробуждат нов живот. Докато Слънцето е в знака на Козирог, то се приготвя за новата си дейност като обновител на природата.

Декември има следните лоши дни:
16, 19, 21, 24.

Добрите дни са следните:
14, 25, 28, 30-и декември

Препоръчва се на духовните хора през декември месец да говорят за Истината, която изповядват. 

Допълнителното въздействие от пет планети: Венера, Меркурий, Юпитер, Марс и Сатурн. 23, 24, 25, 26, 27 и 28-и декември се влияят още от планетата на красотата Венера, 29, 30, 31-и декември и 1, 2, 3-и януари имат допълнително влияние от Меркурий, планета благоприятна за разсаждане на хитростта, измамата и потайността. През 4, 5, 6, 7, 8 и 10-и януари се прибавя още влиянието и на Юпитер, планета на едрите и веселите хора. 11, 12, 13, 14, 15 и 16-и януари допълнително въздейства Марс. 17, 18, 19, 20 и 21-и януари се влияят допълнително от Сатурн, който дарява независимостта в човешките характери. Сатурн е още планетата на недоверчивите хора. от 17-и до 28-и декември включително влияе допълнително планетата Марс, която дарява войнственост и разрушителност в земните характери.

 

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12