Търси

Аида Марковска: Новите деца ще утвърдят образованието на любовта и единението

Още по темата ...

Аида Марковска: Родовите връзки, кармата и символите в болестите (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
Ежедневни ритуали

Ритуалите в нашето ежедневие укрепват връзката между душите в семейството

Виж повече
Виж моя ангел

Децата могат да станат посланици на молитвата ни за преодоляване на епидемията

Виж повече
15.09.2021 г.
6087
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

Те ще имат връзка с невидимите светове, ще разбират Твореца и природата много по-лесно от нас

Те са специални, състрадателни, без никакво желание за високи оценки, съревнование и доказване, с чувство на любов към всичко и обич към природата. Антибиотиците не им действат, внимателно подбират храната, която хапват и имат сетива за невидимите светове – това са новите деца, които родовият терапевт Аида Марковска нарича – високовибрационни.


Тяхната задача е да въведат новото време, да го утвърдят. Това са децата на новата епоха – епохата на Водолея, когато общото ще бъде над личното, твърди тя. Разговаряме с Аида за образованието и какво трябва да е училището на утрешния ден за тези изключителни същества.

Припомняме си думите на Учителя Петър Дънов:

„Главната задача на образованието е събуждането на Божественото в детето. Да цари атмосфера на любов“.

По-добре от Учителя не бих могла да го формулирам. Факт е, че съвременното училище и образование е крайно неподходящо за тях. И те го показват по всякакъв начин – чрез външна и вътрешна съпротива, чрез опит отвътре да променят системата, която ние им предлагаме. Нейният модел беше подходящ за нас и за тези преди нас – той е от преди 150-200 г., когато човек е трябвало да работи на поточна линия в завод, да извършва едно й също нещо, без да влага творчество. И сега ние им предлагаме образование, в което няма творчество, образование в което има търсене на факти, повтарянето им, заучаването им и най-вече да седят мирно на едно място дълго време. Истината е, че на тях им предстои да творят света и ние трябва да им предложим един творчески модел на образование, но как да го направим като самите ние сме плод на старата епоха?
Затова и тези деца ще станат новите учители, които ще провидят нуждите на новото образование.

Това което ние можем да направим засега е да освободим децата от всички излишни неща, които ограничават творческия им потенциал, да ги ограмотим максимално, да им дадем възможност да видят цялото творчество на човечеството до момента, без рестрикции, без да го оценяваме, просто да ги потопим в света на природата и изкуството. Така ще насърчим и бъдещото образование в тази посока. Тогава ще стане това, което казва Учителя – образованието ще стане образование на любовта и единението“, казва Аида Марковска.

По думите на холистичната терапевтка, децата имат изключителен усет към нещата и те могат да разказват света през творчеството.

„Това което правихме досега в образованието е да убиваме творческия потенциал.

Той беше представян в граници – да върви в едно русло и тези, които излизаха извън това русло ние наричахме гении в добрия случай или идиот в лошия случай. Новите деца са над тези неща. Сега всички идват различни, уникални и в същото време заедно в единение. Тази връзка помежду им е много силна, те я усещат и общуват невербално“.

Едно от най-важните неща, които можем да осигурим на тези специални деца това е досегът с природата и земята. „Разпространена е заблудата, че децата са свързани с природата, само когато скачат в локвите окаляни до ушите, когато общуват с пеперуди и калинки… Това разбира се е щастието от директния досег с природата, но природата не са само животните и растенията, кристалите и камъните…

Природата представляват онези електромагнитни и всякакви други сили, които ние не виждаме със сетивата си, но се догаждаме за тях, защото имаме вътрешни сетива за тях.

Новите деца ще имат досег с висшата форма на природата – онази част от нея, която е невидима за ума, но е видима за сърцето съвсем истински.

Тези деца ще развият сетивата си за нея, затова й ги наричаме още природни деца. Те ще разбират любовта, Твореца и самата природа много по-лесно от нас и ще комуникират по тези тънки нишки, които за нас са затворени. Може би тяхното общество ще прилича на кошерното общество, но вероятно въобще няма да повтори този модел, а ще го развие в някаква нова различна форма. Всички знаем, че общуването между пчелите, между мравките и между дивите животни и хората е на много различно ниво и всеки който има котенце или кученце вкъщи знае, че това общуване е природно, на друго ниво“.

„Характерно за тези деца е, че те се свързват едно с друго не по начинът, по който ние го правехме навремето – в игри, забавления и учене. Те сякаш са свързани в някакъв надграждащ свят. Затова предполагам, че в бъдещето общество хората ще са обединени от такава надчовешка структура. Казвам го с цялата надежда, че тази структура, която ще управлява бъдещето на нашите дечица ще бъде основана на любовта, светлината, доброто и връзката, която дава възможност всеки един човек да се изяви със своите най-добри качества“.
 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Аида Марковска
Аида Марковска
Аида Марковска е холистичен и родов терапевт, преподавател, мотивационен оратор, евдемонолог и човек с богат опит в холистичния подход към здравето на човека.

От 2012 г. се интересува и занимава с терапия на рода и родовите потоци. Тя е основател на Школа за родова терапия “Задругата на родонавтите”. В Школата от 2019 г се обучават родови терапевти, които са призвани и мотивирани да преобразуват родовите травми в родови творчески импулси и така да даваме тласък на доброто и здравето в българските родове. Основател на център за знания и просветление Делфи в Пловдив - където провежда обучения, семинари, терапевтични сеанси.

Аида е откривател в прилагането на родова терапия чрез български етно и обредни традиции, което се оказва изключително високо резултатно в подобряването на родовата ни орис.
Тя е преподавател в повече от десет различни енергийни и езотерични системи. Често можете да я срещнете на фестивалите “Здравей, Здраве!” в цялата страна, където изнася лекции и сказки по различни теми.
 

Практикувам и преподавам холистични методи за развитие на личността от единадесет години и за мен това е основно житейско призвание. Вярвам в баланса и възможностите за единение, вродени във всеки човек. Търся и откривам най-добрата и светла страна, която притежават хората, извеждам я на преден план и я осветяваме заедно за постигането на мъдрост, здраве, успех и творчески импулс за живот.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12