Всяко позитивно мислене се нуждае от много дълго пречистване

24.02.2019 г. 6 576 Добавена от Борислав Борисов
Позитивно мислене
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

"Всяко позитивно мислене се нуждае от много дълго пречистване. Позитивните хора отвътре са пропаст - ако ги разгледаш – говоря за дълбоко виждане."

"Позитивното мислене, ако трябва дълбоко да го обясним е нещо трагично, това не е духовно мислене, това не е чиста духовност, не е чиста божественост. Позитивното мислене може да стане негативно мислене, духовното мислене то е освободено от тези двата полюса и върви към божествено мислене. Значи аз наблягам не на позитивно мислене, а на съкровено мислене. Забележи разликата, защото преди години обяснявах това на една лекция в София, една психоложка се разплака, развика се, да е жива и здрава. Нали те я укротиха..."

Елеазар Хараш, интервю за Словото.

"Всичко, което е позитивно е крайно, то има форма, а формата всъщност е границата на нещата. Всичко, което има форма, свършва, а щом свършва, то е смъртно и умира. Всичко, което е безсмъртно е дотолкова безкрайно, че то ни се явава като безформено."

Д-р Тимен Тимев из книгата "Извън матрицата на времето"

Thumbnail Борислав Борисов Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12.  Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността, основател на Асоциация на българските села...

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3