Учени обявиха, че Сфинксът се е появил 8000 до 12000 години преди Хеопсовата пирамида

25.10.2018 г. 5 394 Добавена от Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

Японски учени обявиха, че Сфинксът се е появил 8000 години преди Хеопсовата пирамида. Учените са изследвали с ехолот Сфинкса и Хеопсовата пирамида. Камъните при Сфинксът, са от по-ранна епоха, смятат от екипа на японския професор Йошимури. Според хидроложки изследвания Сфинксът е съществувал 8000 години преди да бъде построена Хеопсовата пирамида. Британски екип от своя страна е потвърдил заключенията на японските учени. Според британците Сфинксът дори предхожда пирамидите с около 12 000 години.

Според тях построяването на Сфинкса може да бъде датирано около Потопа, описан в Библията. През 1989 г. отново учени от Япония са намерили под една от лапите на Сфинкса тунел. Тунелът водел до гробница, но не е бил изследван. Засега властите в Египет отказват да дадат разрешение тунелът да бъде проучен.

Елеазар Хараш: Сфинксът и голямата пирамида слизат в Египет като ново начало (ВИДЕО)

Мистичният център Мадара и сакралните послания на Омуртаг, свързани с Египет и Атлантида (ВИДЕО)

Д-р Тимен Тимев: Пирамидите не са изградени от камък, а от невероятно компресирани 10 на 67-а степен звуци

Thumbnail Таня Борисова Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през...

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3