Садгуру: Шива не е със земен произход. Нито беше роден тук, нито умря тук

14.12.2018 г. 3 972 Добавена от Таня Борисова Коментари: 4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

Древната история изобилства с истории за същества от други светове, летящи обекти и сведения за напреднали технологии. Това далеч надхвърля простото "въображение" и фолклор, просто защото има твърде много доказателства под множество форми за това, че и преди, и сега те ни посещават.

Ето един пример от Ерих фон Деникен относно ескимосите:

Ескимоската митология гласи, че първите племена са доведени на север от "богове" с бронзови крила. Най-старите индийски предания споменават Thunderbird, който ги дарява с огън и плодове. Според митологията на Маите "боговете" са могли да разпознаят всичко: Вселената, четирите кардинални точки на компаса и дори кръглата форма на земята. Какви са ескимосите, които говорят за метални птици? Защо индийците споменават Thunderbird? Как се предполага, че предците на маите са знаели, че земята е кръгла?

Друг пример относно възможните извънземни фигури в древната история, е историята на Кетцалкоатъл. Според испанския хроникьор Хуан де Торкемада, Кетцалкоатъл е “справедлив и червеникав мъж с дълга брада”. Друг го описва по следния начин: "Загадъчен човек ... бял мъж със здраво тяло, широко чело, големи очи и дълга брада.  Беше облечен в дълга бяла роба. Приемаше жертвоприношения само на плодове и цветя и беше известен като бог на мира … Когато се говореше за война, той запушваше ушите си с пръсти.”

Има много истории като тази, идващи от различни времена и култури.

Единствената причина, поради която древните разкази за извънземни (не говорим за зелени човечета) са означени като "интерпретация". Това е показателно и така парадигматично променящи се, че е трудно да се приеме за истина. Наблюдава се когнитивен дисонанс. Това е подобно на това как църквата е нарекла учените - еретици, но не толкова грубо. Новата информация, която застрашава сегашния модел на мислене, независимо от това колко е завладяваща, винаги е била изправена пред подигравки и потисничество от нашите предполагаеми "интелектуални авторитети". Едно нещо е сигурно, никой не би трябвало да даде становище по този въпрос, докато не се вгледа в самия феномен и не се запознае с информацията. Тези истории не се предават не само поради незнанието, но и защото има умишлени усилия те да бъдат скрити от тези, които са в "знанието" и "могъществото". Най-важните истини и факти за нашия свят рядко биват представяни пред обществеността. По-голямата част от времето те могат да бъдат открити само ако наистина имаме желание да търсим наоколо, за да ги открием, и да ги погълнем с отворено сърце. В противен случай позволяваме на умовете си да бъдат манипулирани от възприятията.

Садгуру за Шива

Садгуру разкрива себе си като истински ученик на езотеричната древна философия, физика и метафизика. Той разказва кратка история за Шива, който е смятан за Бог от хората в древна Индия. Садгуру обяснява как историята и произхода на Шива, а дори и на планината, където се предполага, че е пребивавал, са пълни с доказателства за висок интелект, идващ най-вероятно от друго място. Няколко са точките, цитирани в историята на Шива, които карат Садгуру да стигне до това заключение.

Той обяснява как Шива е заобиколен от странно изглеждащи приятели, с различен от човешкия облик. Повечето пъти хората ги описвали като демони, просто защото изглеждали различно. Шива също така не може да импрегнира жена от човешки вид по традиционния начин. Неговите деца са родени по различен начин, с помощта на жени от нечовешки произход.

Всички тези неща подсказват, че е дошъл от другаде, правил е това, което е искал да направи на Земята и си е тръгнал... периодично си е тръгвал и се е връщал по различно време... това може да се е случвало в продължение на много хиляди години и все още идва и си тръгва...идва и си тръгва…

Садгуру цитира множество препратки в литературата, в които се обяснява как Шива не е човек и дори описва висока интелигентност, която трябва да е била зад създаването на планината Кайлас - домът на Шива.

Той също така описва някои паранормални преживявания, които е имал с тези същества. “Тези същества буквално се хвърлиха върху безименния ми пръст...със страшна сила.” (силна метафора)

"Те познават нашите действия или те ни научиха на тях, или ни сътвориха така. Не знаем колко голяма е ролята, която са изиграли в нашето сътворение, но определено ... Не идваше оттук, имаше по-дълбоко разбиране другаде и то просто бе донесено до нас. Той дойде тук в определено време като младеж и си тръгна като младеж. Нито беше роден тук, нито умря тук."

 

Повече от древна Индия

Виманите биват описвани в Махабхарата. Вимана е санскритска дума, която има множество значения, като най-често се отнася за “дворец на бог или император, нещо като превозно средство”. Днес думата означава летателен апарат. Ведически произведения, датиращи от 4-5 в.пр.Хр. описват Вимана като “приличаща на слънцето колесница, която върви навсякъде, като наподобява ярък облак в небето, а царят се качил в нея и колесницата се издигнала в горната атмосфера”.

(Ерих фон Деникен, Колесницата на боговете)

В Махабхарата са дадени точните описания на една от виманите. Описана е с обиколка от 12 аршина, с 4 здрави колела, които са с обиколка около 7-8 метра и диаметър около 2 метра. (Махабхарата  VIII.31.80)

Подробно проучване, което се отнася за тях, публикувано в Международното списание на науката и инженерството, гласи:

Виманите стояли във Вимана Гриха, нещо като хангар. Задвижвали са се от някаква жълто-бяла течност и са били използвани за различни цели. Пустинното плато Наска в Перу е известно с това, че отвисоко наподобява сложно и объркващо летище. Някои изследователи са теоретизирали, че това е някакъв атлантски аванпост. Четири основни типа летящи вимани са описани: Рукма, Сундара, Трипура и Шакуна. Рукма имаше позлатена, конична форма, докато Сундара беше като ракета със сребрист блясък.

Махабхарата и други санскритски книги описват подробно тези колесници: "това е кораб, задвижван от крила, който се издига във въздуха, плаващ както в слънчевите, така и в звездните области" (Фон Деникен). Може би това е начинът, по който пътува Шива?

Друга интересен мит, който идва от Махабхарата, разкрива историята на Кунти, която не само бива посетена от бога на слънцето, но също има син от него. Син, който трябвало да бъде толкова сияещ, колкото самото слънце. Тази история съвпада с много други истории...истории от древни текстове от многобройни култури и религии, истории за кръстосването на боговете с хората, като например историята на Мойсей или Гилгамеш, или Арджуна в Махабхарата, или Нефилимите в Библията… това са само някои от многото примери.

Thumbnail Таня Борисова Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през...

Коментари

15.12.2018 г. 03:29 ч. от: Зоя Гекова
Здравейте, обръщам се към вас като член на екипа, който превежда (изцяло на доброволческа основа) видеата за официалния канал за България в Youtube на Садгуру. Практикувам медитациите, криите и йога програмите, разработени от Садгуру, от 2 години; с йога се занимавам от 7 години. Тъй като Садгуру все още не е много познат в България за всички, бих искала да внеса някои уточнения спрямо написаното в статията.
Садгуру е мистик и просветлен йоги. Самият той казва, че « Садгуру » не е титла, а описание и означава « необразован гуру », защото всичко в духовния му опит идва от вътрешния му, собствен опит. Както той посочва, в разрез с общоприетото, той не е чел Свещените писания, Бхагават гита или Махабхарата. Контактът с неговия гуру е бил мимолетен, но предопределящ за мисията му. Затова той не може да бъде наречен « ученик на eзотеричната древна философия », а по-скоро духовен продължител на много древна традиция в йогата. Това го отличава от всички останали. Това е важно, защото всички програми и подходът при предаването на йогистките практики във Фондация Иша (основана от него) се опират не на учение или философия, а на науката за йога и идеята, че вътрешната трансформацията е възможна за всекиго чрез вътрешен опит, че мистичното измерение е във всеки от нас, стига да достигнем правилно до ключа.
В легендата, разказана от него в използваното по всяка вероятност за статията видео (https://www.youtube.com/watch?v=r9gyMwMlYNA&feature=share) , се казва, че Парвати, жената на Шива, е знаела, че никога няма да може да има деца, защото никоя жена не би могла да задържи в утробата си плода на Шива. В желанието си да има дете, тя сама вдъхнала живот на фигурка, направена от нея и т.н. Според другата цитирана от него легенда, тъй като по самата си природа Шива не е можел да има земни деца, но хората копнеели да видят как такова същество оживява на Земята, Шива покапал от спермата си в ритуалния огън и оттам шест Апсари (упсари - «жени, които идват от другаде ») поели спермата му, но не можели да задържат плода. И на бял свят се появили шест тримесечни зародиша, които трябвало да бъдат загърнати и отгледани в лотусови листа. Парвати ги взела и сляла в едно същество, и т.н. Тоест всичко е в контекста на легендата.
Садгуру цитира също едно от редките наименования на Шива - « Якша Сварупа » (якша означава « извънземно същество) », отново в контекста на съхранените легенди в индийската култура.
Препредавам всичко толкова подробно, защото така, както е представено в статията, космическото измерение на Шива е изкривено и дори ограничава понятието.
« Шива » има много измерения. Като понятие, както Садгуру посочва, буквално означава «това, което не е », т.е. черната материя, тъмнината във Вселената. В традицията на йога, обаче, Шива е Адийоги или Първият гуру, Първоучителят на йогата, но не и божество. Като същество, Шива има пет аспекта: по детски невинен, господар на танца, половин мъж-половин жена, носител на смъртта, отвореното трето око.

И преди всичко, Садгуру никога не набляга на подобни знания. Перефразирайки го: дали сте се оказали пред самия Бог или пред един банан, какво значение има, ако това не послужи за вашата вътрешна трансформация.

Надяваме се скоро да пуснем видеа относно различните аспекти на Шива, езерото Манасовар и Кайлаш.
С уважение,
20.01.2019 г. 18:36 ч. от: Лана Грозданова
Здравейте на всички,
казвам се Лана Грозданова и съм от екипа за преводи и разпространение на Садгуру на български с официален канал в you tube.
Искам да Ви кажа, че главния редактор в екипа ни е поставен лично от Садгуру за редакция на преводите във видеата, които пускаме в официалния канал на Садгуру на български.
Тя е също с име лично дадено от него Шамала Семрад и засега е единствената българка учителка по Класическа Хата Йога преминала през неговата школа в Индия през 2016 год. Много интензивен процес, през който не всички успяват да завършат. 1800 часа йога и медитация без никакъв ден почивка за 6 месеца. Тя е медитатор от близо 5 год. и роботи усилено за достигането на методите на Садгуру за трансформация до България за българския народ. Нейните усилия и отдаденост за тази цел, спесифично за България са резултат от многократни духовни животи и най-после след дълго, усърдно и непрестанно усилие дойде времето на това да се реализира.
С голямо удоволствие искам да обявя, че за първи път в България ще има програми с практики през това лято на 2019 г.
Очаквайте повече подробности за практиките и за записване във Фейсбук страница Hata Yoga for Wellbeing.
He пропускайте шанса да бъдете докоснати чрез методите за трансформация от същество от такъв калибър като Садгуру. Казват, че такива същества идват веднъж на много хиляди години.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3