Проф. Дамян Попхристов: Връзката между атланти, траки и ранното християнство у нас е част от Божествен план (ВИДЕО)

09.11.2017 г. 28 890 Добавена от Борислав Борисов Коментари: 3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

"Ние българите не сме диваците, които сме дошли някъде от степите на Азия, с бръснатите глави и конските опашки. Това не знам в кой блажен момент ще дойде време да го изтрием от историята си и от съзнанието си, защото ние сме автохтонното коренно население на нашите земи. Доказателствата за това вече са свръх-много и свръх-достатъчни. 

Йосиф Флавий казва :

"Тир нарече народа, който управляваше - тираки. Но гърците го промениха в езика си на "траки". Египет е основан от Египт, който е син на Тир."

По-древни сме от египтяните, имаме познание, което сме разпространили по целия Свят. И във връзка с това ще спомена, че миналата година през Октомври месец бях поканен да участвам в една научна италианска експедиция до остров Сардиния. Италианците се занимаваха да изследват каква е връзката между атлантите (предишната раса преди нашата 5-тата раса) и етруските. В процесът на работата за моя най-голяма радост и за тяхна пълна изненада се оказа, че всъщност говорим за контакта между атланти и траки, който се е осъществил на остров Сардиния, тогава когато последните атланти с последния потоп се изтеглят на Изток и са имали задачата да предадат на нашата 5-а раса част от познанието си, за да можем да се развиваме в посоката, която се развиваме - да развиваме 5-те си сетива, разума, докато те са работили със  7 сетива. Това е някакъв старт, който получаваме от атлантите, но по-важното е, че са ни предали, не толкова технически познания, а част от своето духовно познание.

Това познание е трябвало да осъществи връзката между нас и над-земната Реалност на херметичния принцип "Каквото горе, това и долу". Това познание ни е свързвало директно със създателите и е било време, когато хората са общували с Божествената Реалност без никакви проблеми, без да смятат, че това е нещо свръхестествено или извън-нормално; без да наричат хората, които са били с по-отворени сетива и са го правили свободно, - екстрасенси, луди, вещери, вещици и т.н., не са ги слагали на клади, не са ги преследвали, не са ги горяли, а напротив - уважавали са ги, обичали са ги, следвали са ги и са се вслушвали в тях.

Като преки наследници на траките, ние българите сме приемници на това атлантско познание. И като такива сме имали задачата да го разспространим сред 5-тата коренна раса. Предаваме го първо на египтяните, и Египетската цивилизация изведнъж бележи невероятен бум, в сравнение с всичко наоколо, след което в продължение на 3000 години си остава на същото ниво, т.е. не претърпява някакво съществено развитие.

След това продължават нататък - Шумер, Акат, Сирия, Вавилон, и още по-наизток, стигат до Харапа, Мохенджо Даро и се спират чак в Хималаите. В Хималаите приключва мисията на атлантите, както Рьорих я нарече - страната Шамбала. Те я основават там, където и до днес се пази генофондът на нашето човечество. От там нататък започва интересната част - мисията на българите.

Учените сигурно доста ще подскочат за това, което ще кажа сега, но това е техен проблем: 

Когато българите тръгват на Изток, оставят един маркер на началната точка и този маркер е Мадарския конник. По-нататък оставят още един, в края когато достигат - в Хиндокуш, който е запазен и до ден днешен, неунищожен от талибаните, а другият се намира в Иран.

След това, нашите предци се връщат, но обикаляйки Каспийско море, с цел да избгнат военни конфликти с новата Империя на територията на Иран, с нашите братовчеди от арийската раса. Междувременно по нашите земи се появява Християнството (1-и век). Кои са хората, които населяват българските земи, докато се извършва това движение на Изток и на Запад? Те на какъв език говорят? Най-общо казано ги наричаме траки, въпреки, че те самите не са се наричали точно така. В контекста на мисията за разпространение на Космичното познание, се случват няколко много важни неща: 

Първо се появява Орфей. За Орфей се говорят много неща, всички ние знаем, че той бил голям певец, омайвал животни и т.н. Това добре, но се говори за няколко Орфея и учените още не могат да ги наместят във времето, но се изпуска нещо важно:

Орфей отива в Египет, не за да се научи, а за да ги научи! Познанието, което Орфей носи е познание за строежа на Вселената и за мястото на човека в него.

Най-общо казано, Орфей казва, че ние сме с божествен произход, притежаваме неунищожима божествена същност - нашата душа, която е "арестувана" в един калъф, наречен - тяло; трябва да бъде освободена от там чрез пречистване, и от този момент натаък се включва най-уникалното нещо, което може да се каже за Орфизма и то е:

Орфей е човека, който отменя жертвоприношенията. За хора вече съвсем не говорим, говорим дори за животни. Орфей носи посланието, че пречистването трябва да стане чрез песен. Музиката е нещото, което свързва човека вибрационно с онова, което е Божествената Реалност. Тази музика има една особенна характерност. Тя е в специфичен ритъм. Този ритъм е 7/8-и, който всички ние понзаваме от нашата ръченица. Това е ритъмът, по който вибрират небесните сфери. С този ритъм пулсира Слънцето, с вде къси и една дълга пулсация, така работи и човешкото сърце, което е директно свързано с нашата сърдечна чакра.

Това означава още нещо много съществено. Ние като божествени създания, не сме някакви атоми случайно възникнали и пилеещи се в пространството, а сме тясно свързани с това Съзидание. Ние сме производни на тази Божествена Реалност. И освен това - имаме правото на директен контакт с нея. Нямаме нужда от посредници. Ние имаме божествените качества за да се свързваме с нашия Създател.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЛЕКЦИЯ НА ПРОФ.ДАМЯН ПОПХРИСТОВ ЗА РАННОТО ХРИСТИЯНСТВО:

Thumbnail Борислав Борисов Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12.  Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността, основател на Асоциация на българските села...

Коментари

09.11.2017 г. 21:12 ч. от: Васил Кунчев
Първите 10 мин от клипа е крадено от една презентация на Руническите надписи - Екипът 2 Руните говорят
09.11.2017 г. 21:38 ч. от: Васил Кунчев
Ето и малко повече инфо за използваните цитати
Аристотел казва: „че основател на Египет бил цар Египт – синът на Тир.”
Йосиф Флафий – „А Тир, синът на Яфет, нарече народа, над който управляваше – тираки, но гърците промениха името, наричайки ги траки.” /античност на Юдеите, книга 1, глава 6:1/
15.11.2018 г. 15:27 ч. от: Яна Михалева
Относно откъса от видеото:
"В Хималаите приключва мисията на траките - преки наследници на атлантите, както Николай Рьорих я нарече - страната Шамбала. Те я основават там, където и до днес се пази генофондът на нашето човечество."
Струва ми се, малко неточно, защото генофонда не е там, а реално има духовен портал там, който е вход към измерението на Шамбала, където се пази генофонда. Общо са 3 портала - един от тях е и през Северния полюс.

Според мен, най-точни са думите за Шамбала на 14-тия Далай Лама през 1985г. :
"Въпреки че тези, които са специално посветени могат да стигнат там чрез своята кармична връзка, това не е физическо място, на което можем да отидем. Можем само да кажем, че това е чиста земя, чиста земя в човешката действителност. И ако човек няма заслуга и конкретна кармична връзка с мястото, то той не може да пристигне там. "

Шамбала е измерение, чакра на човечеството, която е обща и малцина стигат до нея. Реално се вижда, като да се слиза под земята и да се минава през земя/море, лава и да се стига до вътрешен огледален свят. Там има вътрешно слънце, което съдържа информация за почти всеки - там е и духовната същност на генофонда. Ако за някой човек няма информация в Шамбала (т.е. там не се съдържа частта от него, характерна за генетиката и историята на човечеството, то това означава, че е освободен от карма и е на по-еволюирало духовно ниво. Малцина в момента са така, човечеството познава поне 40 бр. учители, които са известни и са освободили своята енергия оттам, възприемайки правилно света, чрез знанието им дадено в Шамбала.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3