Лиза Жерард и Маестро Камджалов застават на една сцена в София на 14 март

09.02.2018 г. 8 688
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

Лиза Жерард (Lisa Gerrard - Dead Can Dance) идва отново в България, след нейните незабравими концерти, заедно с Мистерията на българските гласове в София и Пловдив през изминалата година, когато певицата избра едни от най-дълбоките си песни като послание към българите.

Емблематичната певица, която стана символ в мистичната и алтернативна духовна музика на нашето съвремие с поредицата си албуми с Dead Can Dance и соловата си кариера, този път ще застане на една сцена с визионерът Йордан Камджалов, заедно с българския международен оркестър GENESIS ORCHESTRA.

Заедно на сцената на Зала 1 на НДК на 14 март ще прозвучи Трета симфония на Хенрик Гурецки и песни на Лиза Жерард от номинирани за Оскар филми.

Песните на световно известната певица, приета за емблема в езотеричната  музика са изпълнени с послания, мистичност и кодов език, който тя носи със себе си и включва в част от музикалните си композиции. Според някои интерпретации, тя пее на древен пра-език, идващ от друга цивилизация. Пример за това е музикалната мантра Emmeleia от албумът Into The Labirinth (1993), върху която са правени изследвания и се казва, че лекува с вибрациите на думите, когато човек ги пее в синхрон с оригиналът на Лиза Жерард. 

Музикалният феномен при Лиза Жерард е познат на изследователите като "Glossolalia" - Божествен език, който се е практикувал в Петдесятното и харизматично християнство, както и в други религии. Терминът е посочен в Новия завет : Деяния 2:4, 1 Коринтяни 14:18.

Песните й - The Host of Seraphim (1988), Yulunga - Spirit Dance (1993), Cantara - 432 Hz (1987) носят точни послания и вибрации към света, които се усещат при всяко нейно изпълнение.

Ето и някои нейни изпълнения, както от концерта и в Плоовдив миналата година, така и от песни, които се очаква тя да изпълни под диригенстската палка на маестро Камджалов на 14 април в София.

 

Емблематичната песен Sanvean

Саунтракът от филма Гладиатор - Now We Are Free

Уникалният концерт на Лиса Джерард и Йордан Камджалов, заедно с GENESIS ORCHESTRA ще се проведе на 14 март в Зала 1 на НДК. Билети на касите на Easy Pay в цялата страна, както и онлайн на EPAY.BG .

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3