Калин Кирилов: Древните са осъществявали контрол върху това кой да се ражда и кой да не се ражда на Земята

07.12.2017 г. 8 991
Зачеване по новолуния и пълнолуние според древното познание
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

Свързахме се с изследователят на пещера Магура - Кирил Кирилов по повод посланията на древното познание, запазени и до днес, които носят концентрирани знания за важните връзки между човека, Космоса и Природата. Ето какво сподели той за читателите на Портал12:

"Всички рисунки и сцени в пещера Магура съдържат особено синтезирана информация по принципите, на които е построен проявения свят, но централно място е отделено на т.нар. Слънчево-лунен календар. Освен пирнципите на движението на небесните тела Слънце, Земя и Луна, той съдържа още информация за Бога-Баща, произхода на духа, химическите елементи и много други. (фиг. 1 Слънчево-Лунният календар)

Слънчево-лунен календар

Едно от равнищата на прочита в него показва важността, отдавана на взаимното разположение на Слънцето, Луната и Земята заради това, че те са еманации и портали в нашия свят съответно на Духа, Словото и Тялото. Всяко проявление съдържа описание (Слово), задвижваща енергия (Дух) и се осъществява в някакво пространство (Тяло). Затова трите тела с тяхната взаимна подредба създават условията за материализацията на идеите и за онези хора е било важно да следят и да знаят кога да започват нови начинания, кога да развиват вече започнати или да очакват плода. (фиг. 2 Взаимно разположение на Слънце, Луна и Земя)

Разположението Слънце-Луна-Земя поражда новолунието, а разположението Слънце-Земя-Луна поражда пълнолунието. Налично е огромно количество информация за отражението на пълнолунието и новолунието върху живота и делата в нашия свят, но от магурска гледна точка това не би било толкова интересно, ако не беше специално описано във връзка с менструалния цикъл при жените. (фиг. 3 Менструален цикъл)

Човешкото зачеване и раждане са проява на творчески принцип на Битието. Същата логика се наблюдава с появата, осмислянето и узряването и изпълнението на коя да е идея или начинание. Удивително е, че Магура посочва новолунието като начало на менструалния цикъл. Новолунието се символизира от празната утроба на Богинята-Майка. (фиг. 4 Празната утроба)

 

Целият процес е описан задълбочено в други сцени: Коя да е идея или кой да е човек изначално съществува като инфомационен, идеен зародиш, съдържащ цялото му описание.

Този зародиш бива „засмукан“ от символа Т, който в Магура значи Слово, подредба на нещата, матка.

Това става по новолуние, когато утробата е празна. Сцената с менструацията описва как зародишът се появява като материален обект в Матката (символа Т) по новолуние.

Този материален обект е яйцеклетката, която следва да бъде оплодена.

Но как така менструалният цикъл започва по новолуние, когато на всяка жена цикълът започва на нейна си дата? Но самите жени потвърждават, че ако редовно общуват една с друга, то циклите им се изравняват, а според езотерични източници в много дълбока древност циклите на всички жени започвали на новолуние. Следователно, информацията от Магура се потвърждава. Но какъв е смисълът на това?

 

 

 

В пещерата са описани осем вида сексуално взаимодействие, като само два от тях довеждат до зачатие. (Фиг. 5 Видове зачеване)

зачеване

Първото зачеване е преднамерено – мъжът и жената имат възможност да изберат духа, който да преродят. Това е царското зачеване, чрез което се създават божествени владетели. Конфигурацията на това зачеване отговаря на пълнолунието. Това обяснява стремежа в древността цикълът да започва на новолуние. Така овулацията настъпва по пълнолуние, съответно и зачеването се случва тогава.

Второто зачеване е кармично. При него духът сам търси подходящите за него родители и ги „обсебва“ – кара ги да се пожелаят, за да го заченат. Конфигурацията на това зачатие отговаря на новолунието и следва да се случва по новолуние. При това положение цикълът трябва да започне на пълнолуние – обратно на описаното в Магура.

Изглежда древните същества са осъществявали пълен контрол върху това кой да се ражда и кой да не се ражда на Земята.

 

 

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3