Физическото тяло е прекъсната енергия, затова се нуждае от подхранване и сън

19.12.2018 г. 7 363 Добавена от Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

Толтеките разбрали, че безупречността е натрупване на сила, която преодолява смъртта, илюзията. Те разбрали, че силата на безупречността извеждала Духа от тялото по правилния начин. Така толтеките открили, че чрез безупречността те ставали невидими за смъртта, т.е. тя, смъртта, можела да улови само илюзорното тяло, само видимото, но Духът ставал свободна птица, както си е бил в първичното състояние. Така толтеките разбрали, че се освобождават от смъртта, като влизат в друго енергийно състояние, наречено безсмъртие, или още по-правилно - свобода.

Оказало се, че само физическото тяло било прекъсната енергия. Умът бил прекъсната енергия и затова хората били смъртни.

Затова физическото тяло се нуждае от дишане, храна, плодове, положителни мисли, молитви, защото е прекъсната енергия. То трябва да се подхранва за да може да се завърне в Духа, където е непрекъснатата енергия. И затова, понеже хората имали прекъсната енергия, били смъртни, докато чистият Дух - еекатл - бил непрекъсната енергия, вечен източник.

Затова, който познае своя Дух, собствения си Дух, влизал в непрекъсната енергия. При смъртта само си отдъхва, почива си за малко и отново тръгва на работа. Наприемер и Учителят казва: "В другия свят няма почивка", в смисъл Духът постоянно работи. Когато иска да си почине, само за малко се отпуска, т.е. спира да мисли - това е неговата почивка - докато в този свят човекът трябва да спи, за да възстановява притока.

Тази непрекъсната енергия е наречена безсмъртие или завръщането в Орела.

 

Елеазар Хараш, из лекция за толтеките, Варна, 2006

Thumbnail Борислав Борисов Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12.  Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността, основател на Асоциация на българските села...

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3