Емил Елмазов: Здравето и билките в старите български рецепти (ВИДЕО)

30.01.2019 г. 9 743 Добавена от Емил Елмазов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

Как да се предпазите от грип през зимата? Ето една стара рецепта, дадена от природният лечител Емил Елмазов: Намокрете памуче с ракия и го поставете върху пъпа си. Ще усетите първото облекчение след около 15 минути. В допълнение да се използва екстракт от ехинацея и невен, които имат силен имуностимулиращ ефект.

Каква е древната българска практика за решение на усложнения от грипа - суха или мокра кашлица?  Решението може да се прилага само ако имате предварителна подготовка, както са го правили нашите предци на село. Взимат се 30-40 броя костилки от сливи, счупват се, изваждат се ядките и се накисват в червено вино. Изчакват се да набъбнат в продължение на 7-8 дена, след което при нужда всеки ден се ядат по 5 ядки. В допълнение може да се приемат и 3 супен лъжици от същото вино, в което е накиснато лимецово брашно.

Повече за народното лечение, стари народни практики и обреди вижте във видеото на Портал12:

 

Thumbnail Емил Елмазов Д-р Емил Елмазов е създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан. Един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения. Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос. “В първичните форми на всички растения е вложена...

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3