Елеазар: В Дълбините Пътят се превръща в Единение

07.03.2019 г. 5 532 Добавена от Елеазар Хараш Коментари: 1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

В Дълбините Пътят се превръща в Единение. Единството е, което надвишава Пътя. То не е пътуване, а Живот, и то какъв Живот!...

Абсолютът опознава Себе Си чрез теб. Той наблюдава Себе Си в теб. Той съзерцава Своята Незнайност в теб. Ти наблюдаваш Него, а Той наблюдава теб. Красотата на Вечното Търсене е създадена, защото в това Търсене Той открива Себе Си.

Любовта, Мъдростта и Истината са Пътища към Абсолюта, но Той не се нуждае от Път, за да бъде намерен. Той е Най-близкият. Той може да бъде намерен чрез осъзнаване на Единството с Него. Великото Единство не се нуждае нито от понятия, нито от Пътища, а от Осъзнаване.

Той не трябва да бъде търсен със знание, но с Мистичния Поглед. А Погледът на Мистика е изтъкан от Любов. В твоето дихание Той е. В твоето безмълвие Той е. В твоя стремеж Той е. Ти не си отделен от Него, както не е отделен лъчът от Слънцето.

Той е в Необятността на Безкрая. Той е в капчицата роса. Той е във всичко. Той е в целия ти живот. Във всичко, което истиновършиш, Той е. Във всичко, което те е повикало, Той е. В Стремежа ти Той е. В Пламъка на твоя Устрем Той е.

Молитвата на Боян Мага:

"О, Господи, Ти си Светлината в мен. Освети Пътя ми и ги извърви. Аз съм само Твой Слуга."

 

Елеазар Хараш из Пътят към Дълбините - Древни писмена

Thumbnail Елеазар Хараш Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината. Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов....

Коментари

09.03.2019 г. 15:42 ч. от: Димана Радоева
Благодарение на Елеазар, си обясних нещата. Интуицията ме заведе при него.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3