Елеазар Хараш: Осъзнатото слово в нас е действащият Бог

11.03.2018 г. 4 558 Добавена от Таня Борисова
Думите са семена, посеви, посявания
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

Елеазар Хараш - Словото, лекция (Април 2014, Варна)

Йоан казва: „ Твоето слово е истина“. В света има само една воля – волята на Словото. Словото е разрешител на всички въпроси – говоря за чистото, наситеното, сгъстеното, Божието Слово. Самото Око на Духа е образувано от чисто Слово.

Ние жънем това, което сме натрупали чрез словото си. Ако словото е чисто, тогава Бог може да действа в него. Словото може да бъде врата, но може да бъде и тотална стена, преграда. Динамичното слово – това е Великият ключ на живота. Всъщност, това е силата на вярата – да можеш да задвижиш Слово.

Натрупването на определени думи и слова определят много видове събития и как ще се развият те.

Словото е Истината и всяко чисто слово е духовен магнит за Истината. Истината има специфичен говор, така хората я узнават. Древният Тот казва: „Когато изричаш думи на Истината, ти забогатяваш с Нетера“, ти забогатяваш с Бога.

Твоето слово е Истина. Който не живее в Истината, няма бъдеще; очакват го нови пераждания, нови илюзии. Бъдещето на човека не е във времето, а вътре в него самия, в неговото слово, в неговата истина. Словото е Сътворител, то е образуващата сила на Бога – така е създадено.

Бог и чистото Слово са неразделен Огън и злите духове имат страх от чистото Слово. Този огън, това чисто Слово е всякога успяващо, ако бъде натрупано както трябва. Защо? – Защото е благословено, благословено от Бога-Сътворител.

Осъзнатото слово в нас е действащият Бог. Чрез постоянство в чистото слово, Бог твори Себе Си в нас – един дълъг, постепенен процес и чист. И не само твори, но постепенно започва да Се заражда. Бог се сгъстява само в чистотата и затова чистите хора в определен момент могат да стават стихии. Оня случай в Библията с двата ангела, които разпиляват около 200-хилядна войска, когато Бог им даде власт; те иначе нямат право, но стават силни.

Светът на Словото е свят на могъщи постижения, в т.ч. и пирамидите. 

В словото е всяка наука, но Словото в дълбокия смисъл е Мистерия. Словото е древно учение, жреците са го познавали пряко като Бог – изначално действащата Сила, която е създала и пирамидите. Самата Божия дейност, това е изначалното Слово – Бог в действие. Сам Бог дарява Своето Слово на всички Свои избрани.

В Словото е скрито учение за прозрение на тайните. Словото е Велико дело, то е изначално, докато действието идва по-късно. Значи Словото е първично, действието е вторично.

Практиката на Словото е най-висша. Ще припомня, Библията казва: „Ще плащате за всяка дума“ – не за цяло изречение, вече е късно – всяка дума. Всяка изпусната дума, тя ще те гони. Някои мислят, че като кажат „извинявай“ и че се решава въпроса. Не! Ти с думи може да убиеш някой човек. Няма „извинявай“! Трябва да започнеш искрено да тренираш, за да се освободиш, да станеш неспособен да обиждаш, да критикуваш, да завиждаш и както казах и преди – да знаеш кое е забележка и кое е критика, защото трябва да различаваш.

Словото е мост към световете и, както съм ви казвал, думите са живи същества. Думите са същества – те дишат, облагородяват, одухотворяват, обожествяват или разрушават. Думите са ръце на същества и чрез думите, чрез тези ръце, тези същества ни улавят.

Думите са ключове, те отключват духове. Те отварят врати за най-различни влияния. Това означава, че начинът, по който говори човек, говори с какви духове е свързан. Думите, които използвате, показват какви връзки си създавате и с какви същества общувате. Лошите думи се превръщат в зли същества-гонители, същества на разрушението.

Думите са семена, посеви, посявания. Думите са и оръжия – оръжия на духовете. И така, това означава, че думите или съсипват, или уреждат живота – зависи как човек работи с тях.

Словото е велика наука, защото Словото доставя всичко необходимо в живота.

Който няма чисто отношение към думите, върви към провал, защото има таен свидетел, който следи за всяка дума; няма значение дали е казана външно или вътре в мълчанието.

Има таен свидетел за всяка дума, включително и в пустинята. Всяка лоша дума е примка. Болестите са изгубено слово, понижена, самоограбена енергия.

Thumbnail Таня Борисова Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през...

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3