Елеазар Хараш: Който е познал Словото узнава невидими неща (ВИДЕО)

19.05.2018 г. 14 474 Добавена от Борислав Борисов Коментари: 3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

Представяме ви интервю с Елеазар Хараш по темата за Словото. В началото на разговор е засегната за около 20 минути и темата за причината за грехопадението в Света.

Чистото Слово - това е изгубеният път.

Слезе ли Бог в Словото - всичко е възможно!

Когато фактите се сблъскат със Словото, те умират.

Словото е Водител и само със Слово можеш да отидеш до Бога.

Словото познава и тънкостите на безмълвието.

Чрез Словото се предават видовете енергия.

Твоето поведение е по-дълбоко от живота - твоето поведение, твоя подход, твоето смирение, от тук започва израстването. 

Който е познал Словото, придобива Поведението.

Словото е по-могъщо от всяко зло

Словото е древно мистично дихание, слязло сред съществата да ги учи и да ги обучава. Словото е слязло в света, но не принадлежи на света. Словото е Божие дело.

Тайната на живота е в това, да срещнеш Словото в своя път.

Словото е живот в Бога, а не в света.

Смъртните не познават Словото. Остава им само да се жертват за да могат в бъдеще да бъдат повикани от Словото - да бъдат призовани.

Който е познал Словото узнава невидими неща.

 

Thumbnail Борислав Борисов Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12.  Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността, основател на Асоциация на българските села...

Коментари

19.05.2018 г. 17:43 ч. от: Димана Радоева
Може ли една от темите в бъдеще да бъде и Неизвестната библия? Благодаря!
19.05.2018 г. 22:32 ч. от: Нина Николаева
Здравейте! Дали е възможно да попитате г-н Хараш, във връзка с темата за словото, трябва ли да се внимава какви думи използваме. Защото внимавам да не употребявам думи като - ужасно, страшен, страхотно и прочее, а ми направи впечатление, че г-н Хараш много често употребява думата "страшен, страшно" Ясно ми е, че мисълта за изричане на думата е емоция свързана с величествената представа за даденото нещо..например: "Учителят е страшно нещо" Но думата "страшно" е изречена все пак. Та, въпроса ми е, дали е нормално и можем ли да употребваме такива думи "страшен човек" "ужасно хубаво" и т.н. Всеки решава сам за себе си разбира се, но ми е интересно и неговото мнение. Благодаря!
25.05.2018 г. 14:43 ч. от: Sevda Mazar
Отново благодаря, всяка казана дума ми ляга на сърце на душа усещам я, това е, което търсех. Опитах други лекции на други съвременници просветени да слушам, не мога да приема, не разбирам, Елеазар Хараш го усещам, разбирам го. Въпросите са много точно, много на място зададени, отново с точните думи, няма да влизам повече в подробности какво и как го усещам, но ще повторя благодаря.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3