Дискусия за молитвата и съзерцанието ще се проведе във Велико Търново

14.03.2019 г. 1 440 Добавена от Николай Василев
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

На 16.03.2019 г., от 16.30 часа, в Художествена галерия „Борис Денев“ – Велико Търново, ще се проведе дискусия на тема „Молитва и съзерцание“. Дискусията е върху лекции и слова на Ваклуш Толев, изнасяни в различни културни центрове на страната.

Бог се изразява чрез човека, а след това потребата на Бога в човека събужда човека да търси Бога!

Всяка Духовна вълна извиква молитва, която в една класация се изпълнява: от многословието до безмълвието, от първия до седмия център; образно – от земята до Небето!

Каква е същността на молитвата; какво е влиянието на молитвата в еволюцията на човека – в личното, социалното и мировото битие? Каква е връзката между вяра и интуиция, между молитва и съзерцание; как съвестта и съзерцанието раждат прозрение? Какво е безмълвното вътрешно съзерцание в исихастката ни култура…

Срещата е с участието на Атанас Тодоров и Тодор Димитров от Школа „Път на Мъдростта“. Организатори на събитието са Сдружение „Общество Път на Мъдростта“ и художествена галерия „Борис Денев“.

Thumbnail Николай Василев Николай Василев завършва кино- и телевизионна режисура в НБУ. Режисьор и автор е на редица документални филми и телевизионни продукции. Дебютният му филм "Пътят на Мъдростта" (посветен на учението на Ваклуш Толев), 2004 г., е отличен с награда от фондация "Култура Аними". Следват още много награди -...

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3