Конференция за Словото на Учителя Петър Дънов, събира в София именити лектори (ПРОГРАМА)

23.10.2017 г. 5 611 Добавена от Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.

На 3-и и 4-и Ноевмри в София ще се проведе конференция под надслов "Науката, образованието и възпитанието в творчеството на Учителя Петър Дънов". В събитието ще вземат участие редица именити лектори от сферата на духвното развитие и алтернативното образование. Организатор е Общество Бяло братство, а мястото на провеждане е - Дом на архитектите, ул.Кракра 11, София.

Сред разглежданите теми ще бъдат "Личната отговорност", "Методът Библията в структурата на уроците и лекциите на Учителя", Значение и превод на думите "Хио-Ели-Мели-Месаил" и др.

Творчеството на Учителя Петър Дънов обхваща множество тематични области с най-разнообразни духовни послания, екзистенциални решения и научни полета. Неизменна част от това творчество са науката, философията, образованието, възпитанието, музиката, изкуството и др. В своето слово той дава важни насоки за разрешаването на множество съвременни проблеми от най-различно естество – морално, социално, научно, философско, психологическо, педагогическо, музикално и т.н. От тази гледна точка изследването на словото му е повече от необходимо за днешното време, поради което продължаването на тази традиция от Общество Бяло Братство, датираща от края на миналото столетие, е едно актуално събитие. Убедени сме, че то ще отговори по подходящ начин на потребностите на съвременния човек.

Науката, образованието и възпитанието са пространни области в словото на Учителя, които той разглежда по най-различни начини и в най-разнообразни аспекти. Тяхното изследване ще допринесе за разгръщането и приложението на това слово, в което се крият възможностите за бъдещото развитие на човешката култура.

 

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПРОГРАМА:

програма - конференция Петър Дънов - 2017 - София

Thumbnail Таня Борисова Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през...

Коментари

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3