Мариана Везнева за житните кръгове, Третото пророчество от Фатима и Потопът

19.01.2018 г. 25 615 Добавена от Борислав Борисов Коментари: 1

Коментари

21.01.2018 г. 09:47 ч. от: Nikolay Velev
Всъщност т.н. "потоп" (макар думата да не е точна), вече започна. Разбира се, че ще е с огън...
Реално той е свързан с усилването на енергетиката, а от там и електро-магнетизма на системното ни Слънце. Разбира се, се усилва не само този електро-магнетизъм, а се усилва електро-магнетизма на всичко, включае и на Земята като планета.

В последните години се отчита голяма забързаност, усилване на динамиката на всичко и респективно голяма ескалация на настроенията, на емоционалността, на напрежението. Всичко вътре в човека се усилва и въобще във всички същества, и кой до където го е докарал. Ако някой е непречистен и ако у някого замърсяванията са налице, то именно те ще се раздуят.
Усилването на агресията, на жестокостта, на омразата, на егоцентризма и на деградивния егоизъм, е точно поради тази причина - липса на правилна канализация на енергията и наличието на замърсявания, на блокажи.
Може би от око 100-150 години, енергетиката започна да се усилва. Въпросното усилване е причина за ренесанса, но най-осезаемо то забърза в последните около 100-150 години, което доведе до много промени, включително и до две световни войни. Това усилване на енегрията е прогресивно. Сега, дали тази прогресия е алгебрична или геометрична, е спорно, но явлението е факт.
Промяната в излъчването на Слънцето и на магнетизма, променя и влиянието между него и останалите планети в системата. Тази промяна, заедно с промяната която се случва със и в Земята, е причина за климатичните промени, топенето на ледниците и промяна в океанските течения, но най-вече промяна в т.н. земна ос.
В "Откровение от Йоана" се описва идването на четири коня, които се явяват при снемането на първите четири от прословутите седем печата (аналогични на седемте чакри, от гледна точка на микро-космическо ниво).
Първият кон е бял (обърнете внимание на цвета), а яздещия го е въоръжен с лък и има корона на глава и той излиза побеждаващ и да победи.
С това явление се символизира развитието на духовността в последните две-три десетилетия. Конят е бял - много хора се насочиха към чистота и към духовното развитие, независимо по коя пътека и в коя традиция. Доста от тях успяха да получат редица посвещения, което доведе отваряне на короната (Сахасрара чакра) и появата на висше разбиране, яснота.
Лъкът символизира целеустремеността и не рядко е бил метафора на медитативно насочения ум/сърце.

Вторият кон е червен (червеното символизира материалното време-пространствено измерение, материализма, ако червеното е в "мръсен" нюанс). Яздещия на него е въоръжен с меч и на него му се дава да вдигне мира от Земята, да лиши земята от мир.
Това е онова съзнание у съществата, което е готово да убива, да воюва, което е пълно с агресия и ненавист.
И ние виждаме зачестилите конфликти в света, зачестилите междуособици, от вътре в човека, от тези в семейния кръг, през тези в рода му, в родината му и между различните държави.
Сега, на масово ниво (в общ план) хората сме на това ниво. И както е писано - "човеците да се избият един друг".
Третият кон е черен символизиращ глада, недоимъка, мъката най-вече е депресията. Разбира се, че след войни периодите са точно такива. Периодите на "черните забрадки", на пустите ниви, които няма кой да обработи, а знаем, че недохранването, но най-вече мъката в душите, са основната предпоставка за липсата на имунитет, а това означава болести.
Яздещият черния кон има везни в ръката си, с които отмерва и оценява кой какво има в сърцето - ечемика и пшеницата, като се казва растителното/дървесното масло и виното да не се повреждат, сиреч, че са ценни, които са лечебността на милосърдието и любящото сърце.
То ест в тези време именно тези хора ще са под Божия покров, докато останалите ще са обречени на нищета и болести.
Последният кон, четвъртия - това е сивотата, а яздещия го е самата смърт и адът върви подире му, както е писано - "и даде им се власт над четвъртата част от земята да умъртвят с меч, с глад, с мор и със земните зверове".
По време на тази вътрешна трансформация в човека, гледано през очите на микрокосмоса, това е едно доста тежко състояние, в което единствено праведното оцелява, а изкривените клетки от кои и да е органи и системи бидат умъртвени.

При снемането на петия печат, след тези първи четири, се казва, че звучи вопъл от душите събрани пред Престола на Бога, дето са убити заради истината, заради правдата, заради любовта и дето са устояли в тях, и те стенат и даже викат към Бога: "казвайки: До кога, Господарю свети и истинни, не ще съдиш и въздадеш на живеещите по земята за нашата кръв?" и бидат облечени в бели дрехи, дето са избелени с "кръвта на Агнето" (по Божие Милосърдие) и бидат успокоени, за да изчакат докато и други техни братя и сестри не погънат като тях, докато не се запълни предопределената бройка.

И иде ред на шестия печат, при което снемане започват катаклизми на Земята: "че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв; небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини; небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си. И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?"
Земетресения, вероятно вулкани и вулканична пепел, пушек, затъмнявайки Слънцето, метеорити, урагани и торнада, разместване на земните плочи, които са нищо пред Лицето на Бога и пред Любовта Божествена, които не могат да бъдат понесени от неправдата.
Тогава става подпечатването на верните, като само от израелевите колена те са 144 000, но се спомена, че в края на краищата пред Престола на Бога и на Агнето застава безкрайно множество, от всички племена и народи, което никой не може да преброи и което е облечено в бели дрехи, които: "няма да огладнеят вече, нито да ожаднеят вече, нито ще ги удари слънцето, нито някой пек; защото Агнето, Което е пред средата на престола, ще им бъде пастир и ще ги заведе при извори с текущи води; и Бог ще обърше всяка сълза от очите им."

Отварянето на т.н. седми печат е Същинската Тайна на Бога, тогава тя се случва - това е заключителният етап, които Йоан е описал.

Последни видео клипове

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3