Кой е Беинса Дуно

13.01.2019 г. 13:04 ч. от: Николай Николов
0 0
Здравейте на всички .
В началото на миналата 2018 г. реших всеки ден да чета "Завета на цветните лъчи на светлината" на Беинса Дуно. Но още в самото начало в главата "Духът на Живота" един абзац силно ме смути. Цитирам "Които чакат Господа, ще подновят силата си, ще възлязат с крила като орли, ще тичат и не ще се отрудят, ще ходят и не ще се уморят.
Защото Господ Йехова е вечна крепост " край на цитата .
Помислих си: защо за Беинса Дуно господ е Йехова, след като знаем що за господ е той ? Въпреки това продължих няколко седмици да чета тази книжка, въпреки, че не го правех с охота и накрая я зарязах .
И преди няколко дни попадам на книгата на Ваня Рангелова - "Кой е Петър Дънов - Беинса Дуно и какво прави в България?" , http://www.spiralata.net/biblioteka/ . Това вече тотално ме шокира .
Моля за коментар от Портал12, евентуално от Елеазар Хараш и всеки, който има желание да внесе светлина по този въпрос .
16.01.2019 г. 08:16 ч. от: Yordan Petkov
0 0
Прочетох четирите книги качени в "спиралата" от Ваня Рангелова. За мен грешката е в нея. Като университетски преподавател трябва да има ясното разграничение, че всеки учител има категория ученици, ученици достигнали определено ниво на развитие. Ако иска да научи повече е трябвало да потърси следващия учител. Установила е до какво ниво се преподава в бялото братство, можела е да потърси къде се преподават следващите нива, а не да влиза в конспиративни теории.
16.01.2019 г. 12:53 ч. от: Yordan Petkov
0 0
Отворих "Завета на цветните лъчи на светлината" на Беинса Дуно" за да разбера нещо повече за текста, който е смутил Николай Николов, но това което видях ме смути мен. В 2018 година, при наличие на толкова информация да използваш тези цитати за вътрешно израстване......
16.01.2019 г. 17:57 ч. от: Emilia Eckermann
0 0
От цитираната книга на Ваня Рангелова:
„От моя гледна точка…един такъв духовен Учител, дето те заблуждава непрекъснато, е по ниско и от мошеника….защото мошеника го прави за пари…а пък духовния учител те обърква ментално….и то съзнателно…..Повечето го правят съзнателно….не си мислете, че П. Дънов не знае кой е Йехова и каква жажда има за контрол над човечеството….знае го отлично.“

Забележка: Аз само попрехвърлих набързо някои от страниците на книгата)

За съжаление дори само тези няколко изречения на Ваня Рангелова отново потвърдиха моето отдавна вече затвърдено мнение: Тъмните сили добре си вършат работата и в България, много станаха фалшивите пророци и у нас. Даже и този портал не е пощаден от тях. Наред с добрите и полезни информции се проповядват и казват много неистини, които за съжаление звучат като истини. Това не е упрек към собствениците на Портал12, техните духовни подбуди да го водят и помагат на нас търсещите, заслужават похвала. Ние, зрителите на качените видео и читателите на тектовете, сме поставени пред трудния проблем да различаваме вярното от невярното. Още повече, че и тези, които ни проповядват фино вмъкнатите от невидимите тъмни сили неистини, самите те не го осъзнават, затова и тях не упреквам. Тези хора, чрез които идват фалшивите познания също могат да имат високи вибрации и поради това те вярват на казаното или показаното им от съществата на духовния свят, въпроса е дали те наистина са тези, за които им се представят.

Лежи ми на сърцето да кажа с едно изречение мнението си по въпрос за Библията- Стария и Новия Завет: Ние не можем така добре да разберем Новия, ако не разбираме Стария, затова Учителя му е отделил толкова голямо място в Новото си Учение, което според мен е неуспоримо такова.

Лично аз, за да съм сигурна че няма да бъда подведена от тъмните сили, нещо като „ветропоказател” за мен са: Библията, Учителя Петър Дънов, Емануел Сведенборг, Монахинята Анна Катарина Емерик (1775-1825 г.). Който знае немски или англииски препоръчвам 6- томното издание, Anna Katharina Emmerick.

А също така препоръчвам на немски лекциите по тълкуване на Библията (Стария и Новия Завет, особено Стария) в ютуб на др. теолог Roger Liebi, евреин, живеещ в Швейцария, християнин (докторат за втория Храм в Ерусалим, археолог, лингуист, знаещ и стария иврид, арамейски, аккадиш, дава лекции по цял свят). Лекциите помагат много да се разберат и пророчествата, особено за това, което предстои на човечеството, макар че не всички негови тълкувания ги смятам за правилни, но това не значи, че моето виждане е истината. Разбира се аз и тях ги слагам на кантара и за мярка вземам Учението на Учителя.
16.01.2019 г. 19:24 ч. от: Emilia Eckermann
0 0
В този портал прочетох за 24 Старци, за които е споменато в Библията, Откровението на Йоан.

Йоан е видял небесния Храм, а Соломоновия храм е Арчетип на Небесния Храм.
1.000 свещеници левити са обслужвали Ерусалимския Храм, разделени на 24 отдела, като всеки от тях е
бил назован със съответно число и над всеки е стоял един Висш Свещеник (Жрец) или наречен Старец. Всички тези 24 отдела са имали по една седмица в годината служба в Храма, само на двата най-голями празника са били задължени да бъдат всичките в храма, защото са идвали към 2 милиона хора от 12 -те колена, а и някои езичници.

Значи, ето за кои Старци става въпрос, за Старците на 24 –те свещенически отдела, обслужвали Соломоновоя храм, които Йоан е видял в Небесния Храм.

А ако Учителя е казал, че Исус Христос ще бъде 25- тия Старец, това също не противоречи на казаното в Библията, защото там се казва, че при Второто Пришествие Исус Христос ще бъде Месията, в които ще бъдат обединени Царя и висшия Свещеник (Жрец) в едно. Макар преди 2.000 години той да беше страдащият Месия, а при Второто Идване ще бъде Господствщия Месия, той беше и е същият Господ Йехова в Стария Завет и Исус Христос в Новия Завет, той е YHWH (Юд, Хей, Вав, Хеи).
Новия Завет е скрит в Стария Завет, а Стария Завет се откри в Новия Завет.
16.01.2019 г. 19:36 ч. от: Emilia Eckermann
0 0
Уточнение: след депуртацията на 10 те колена са идвали в Храма само Юдеите (Юда и Вениаминово Колена), Левитите, някои от Самаряните и от т.н. езичниците.
16.01.2019 г. 22:04 ч. от: Emilia Eckermann
0 0
Затова колко е важен също и Стария Завет на Библията и че има връзка с новия Завет ще дам един пример как преди горе долу 2.600 години ще открием пророчество за Европейския Съюз, за мигрантската вълна и каква е предречена съдбата му.

Книга Даниел, съня на цар Навуходоносор от Вавилония за статуята на човек (изтукан).
Даниел, глава 2, точка 31.

Златната глава: царството на Навуходоносор
Гърдите и ръцете от сребро: царството на Персите и Медите
Корема и бедрата от мед: царството на Александър Македонски
Пищялите железни: Римската империя, разделена на две:
Западна и Източна (Византия)
Нозете част железни, част глинени: Европа, обединена в Европейски съюз (ЕU)

Има изказвания на видни западни политици, които още преди да се образува ЕU са говорили за създаване на Нова Римска Империя, имайки предвид съюз от Европейски държави. В сегашния Европейски съюз има силни държави като Германия...от желязо има и слаби като България...от глина. Та даже може да се каже, че е много точно сравнението, силните работят повече с желязо отколкото слабите.

Но желязо и глина не могат да се слепят, и затова се казва в това пророчество:
Даниел, Глава 2, точки 42 и 43:
42. „И както пръстите на нозете бяха част от желязо, а част от глина, тъй и царството
ще бъде отчаст яко, отчаст крехко.
43. „ А дето си видял желязо, смесено с гръбчарска глина, това значи, че те ще се
смесят чрез човешкото семе, но не ще се слеят едно с друго, както желязо не се
смесва с глина.”
Много ясно са описани силните и слабите държави на Европейския Съюз и че с човешкото семе ще се опитат да се слепи желязото и глината. А това са сегашните Мигранти, които наводниха Европа, най-вече ЕU. А политиците на силните държави смятат да направят слепване като ни вземат по този начин националната ни идентичност, обичаи, традиции, да сме само граждани на ЕU, европейци.
Библията обаче ясно казва, че това няма да стане.

И в Окровението на Йоан, Глава 17, точка 8 намираме потвърждение за ЕU:
„Звярът, който ти видя, беше и го няма; той ще излезе от бездната, и ще загине; и ония земни жители, чийто имена не са вписани в книгата на живота от създание мира, ще се почудят, като видят, че звярът беше и го няма, макар и да съществува”.
Римската империя я имаше, след това я нямаше и сега пак я има, но вече се казва ЕU.

В Стария Завет се споменава на някои места името Ijim за далечни земи, при пророк Исая наречени от Господ, островите. Става въпрос за Европа, името Ijim според извстния лингуист Делич (19 век) е определение за островите и крайбрежните земи на Средиземно Море от европейската част на Мала Азия до Испания, а това е Европа.
Упреците и заканите към тези земи са доста силни, казани от Господ чрез пророците. А това е и в синхрон с Учението на Петър Дънов, той не веднъж е говорил за европейските народи и какво им предстои. Европейския Съюз няма бъдеще и ще се разпадне, българските политици са заложили на погрешната карта. На други места от Библията се разбира, че ЕU ще стане силна диктаура, преди да се разпадне.

Според пророчеството на Данаил за тези царства, ще падне камък от планината и ще събори и строши цялата човешка статуя, всички царства. А този камък е „Крайъгълния камък, който зидарите отхвърлиха”, това е Исус Христос. Ще дойде ново Царство, Божието Царство, за което проповядва нашия Учител Беинса Дуно,
Даниел, глава 2, точка 44.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3