Садгуру

17.12.2018 г. 08:07 ч. от: Yordan Petkov
0 0
За първи път, три години след създаването на Портал 12, имаме "пробив в сигурността". Появи се статия за Садгуру. За първи път имаме статия за жив учител. Садгуру е учител, защото има собствена школа. За първи път можем да черпим директно от извора, днес, тук и сега. Садгуру с много хумор дава отговори на въпроси от ежедневието, които са породени при опит да се търси път към Духа.
Казвам,че е пробив в сигурността, защото това не беше представяне на Садгуру. Наложи се "член на екипа, който превежда (изцяло на доброволческа основа) видеата за официалния канал за България в Youtube на Садгуру"-Зоя Гекова, да внесе повече яснота за читателите.
Радостен съм,че "семената са посяти" и малко по малко Садгуру ще намери място в "духовния портал на България".
21.12.2018 г. 15:43 ч. от: Yordan Petkov
1 0
5 минути за вътрешно преоткриване - Садгуру

https://www.youtube.com/watch?v=Wvq03h6cMzM&index=28&list=UUg8jXnEr8ZKmuwm3S9J4e-Q
22.12.2018 г. 00:29 ч. от: Зоя Гекова
0 0
Благодаря Ви, не зная защо се получава, че Садгуру прави "пробив в сигурността":). Практиките, разработени от него нямат мирис и цвят на учение или догма, а са за всички търсещи хора по света. Не бива дори да се мисли за "конкуренция между Учители", защото такава не съществува. Не бихме искали и да "разширяваме пробива" непозволено:).
За да имат представа всички, които се интересуват от такива практики, ето кратко описание на Шамбави махамудра крия - практика с безброй ползи, която има много древни корени. Тя се практикува от милиони хора по света:
https://youtu.be/6yqlWqEiZ7M
22.12.2018 г. 15:45 ч. от: Yordan Petkov
1 0
"Пробив в сигурността" беше лека закачка-заяждане. Изпълнен съм с най-добри чувства към основателите на Портал 12, но едновременно с това в интерес на истината не искам да крия и лекото си недоволство от качеството на разграничението. Писал съм и на лични и в този форум,че материалите ги четат и по-осъзнати хора.
За съществуването на Садгуру знам от няколко години. Попаднах на откъс от "Среднощни разговори с един Мистик" , след това намерих три видеа с бг. субтитри. Започнах да следя какво превеждат на руския канал.
Много ми харесва това, което вече се превежда на български, при нас е за напреднали. Много съм доволен. Да сте живи и здрави и да продължавате.
В България има просветлени същества, те не са учители защото нямат ученици или последователи, но това не прави тяхното разбиране по-малко дълбоко от това на Садгуру например. Затова казвам,че появата на Садгуру в този Портал е пробив и светлина в края на тунела. Може би ще последват публикации и от други просветлени същества.
24.12.2018 г. 17:51 ч. от: Зоя Гекова
0 0
Надяваме се, че в сравнително скоро време не само видеата, но и практиките на ‘Иша’ йога ще бъдат достъпни в България.
Много важно е, че вече има българка, преминала през много взискателното обучение за учители по Хата йога на Иша фондация. Тя не само го е завършила успешно, но е и получила духовно име от Садгуру, което е изключително и рядко признание.
В България наистина има много пробудени хора, но и много хора просто се ‘опияняват’ от духовната мисия на народа ни, за която се говори, без да правят нищо за себе си..Пък и като че ли има доста голяма ‘съпротива’ спрямо практики, които идват ‘отвън’, може би защото много такива не идват ‘от извора’. Хората за момента трудно могат да си представят, че те могат да помогнат за благоденствието им, независимо на какво ниво се намират и в какво вярват.
Просветлението наистина не винаги е свързано с мисията на Учител. Самият Садгуру е поел мисията на ‘гуру’ доста време след просветлението си.
Благодаря ви отново за думите..Поздрави!

29.12.2018 г. 11:45 ч. от: Борислав Борисов
0 0
Здравейте и от мен. Темата за Садгуру циркулира във вътрешния ни кръг, даже имаме някои много сериозни вътрешни наблюдения и контакти. Като цяло Садгуру знае за нашите Учители, тук в България. Имаме много интересни "истории" свързани със Садгуру, вероятно ще ги публикуваме по-нататък...

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3