За лъжливите пророчества

12.08.2018 г. 10:53 ч. от: Yordan Petkov
0 0
Ще коментирам отделно този цитат, защото коментара ми не е насочен към автора на статията в Портал 12 или автора на статията в сп. „Нур“, бр 2/2000. „Всеки час можем да бъдем гъвкави с мисълта си, да раждаме мъдрост и всеки миг можем да се прераждаме. Една будна мисъл, люшнала ви изведнъж за някакво откровение, е едно прераждане.

Човекът, ако чака само преражданията си в отиванията и връщанията, много бавно ще се развива… Тя и без това много бавно върви еволюцията. Но предоставено му е мисловно прераждане, а то само за себе си изменя и преражда чертите ни.“

През 2000-та година това изказване е било много актуално. Тогава бях на 40 години, и мога да свидетелствам, че много хора се пробуждаха. Но след 2012 година вече не е актуално. Вече е подвеждащо. Преди 2012 имаше надежда за промяна, можехме да говорим, че пак ще се преродим тук и т.н. След това започна периода на разруха, периода на разпад. Който не го вижда значи е сляп. Всичко старо се руши. Не можем да разчитаме на идеите на старите майстори, тези идеи вече не са валидни за днешния ден. Времето на светли и тъмни отмина. Дойде времето на осъзнати и неосъзнати. Колкото и светли идеи да има един човек, ако не е достатъчно осъзнат той работи повече за тъмните от колкото за светлите. А осъзнат означава с по-високо или по-дълбоко осъзнаване, което започва отвъд ума, отвъд мислите. Ако не можеш да излезеш от мисленето живееш в дуалния свят, значи осъзнаването ти е от миналото време. Новото време изисква излизане от ума, изисква директно разбиране. Ако някой още не разбрал, след 2012 се раждат деца, които по рождение могат да живеят извън ума. Днес не са много, но те показват каква е следващата стъпка на човешката еволюция, не след хиляди години, а днес. Това са нашите деца и внуци, ние сме съвременници на тази промяна.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3