Кундалини

01.05.2018 г. 16:30 ч. от: Yordan Petkov
0 0
Това е много деликатна тема, изисква се известна подготовка за да бъде разбран този термин, но независимо от това ще опитам. Често срещам да се говори за Кундалини като за огън,пламък,изгаряща и т.н. Дори в един български форум се говореше за Той- Кундалини и за еволюцията на Кундалини. Кундалини е енергия, нежна, финна, майчина енергия. Тя не е Той, не пламък, не е огън. Тя е много деликатна и почти неуловима. Огън,пламък,топлина, болка има само защото практикуващият е затлачен,каналите му са затворени.
Кундалини се издига по Централния канал на човешкото енергийно тяло. Много хора смятат, че енергията им се издига високо,че медитират дълбоко, но това е защото не познават фината си енергийна система. Издигат енергиите си по Ляв и Десен Канал и това дълбоко ги заблуждава, че достигат Сахасрара. Ляв и Десен канал дават енергия на Егото, те не са еволюционни канали.
Кундалини е много интелигентна енергия, тя се издига само, ако желанието ни Тя да се издигне е свързано с желанието да достигнем единение с Източника. И т.н.
Когато Кундалини се издигне това води до нови по-високи нива на осъзнаване. Затова ученията говорят за издигане на Кундалини, за да станем по-осъзнати, а не по-знаещи. По - осъзнати това е еволюционен растеж.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3