За "духовния" бизнес

17.11.2017 г. 08:15 ч. от: Yordan Petkov
1 0
За някои хора може би съм негативно настроен, но аз се чувствам много позитивен. Нашата цивилизация си отива. Разпада се. Разпада се пред очите ни. За мен това е много позитивен факт, защото за да израсте новото, старото трябва да си отиде. Продължавам да чета за едни позитивни семинари, медитации, възнесения и т.н. Това е радостно, тъжното е, че се водят от хората, на които бихме могли да разчитаме утре, когато наводненията и земетресенията дойдат и при нас. България за сега е пощадена, дава се възможност за растеж, но …един ден и ние ще се окажем в центъра на природните „бедствия”. Слагам кавички защото няма „сляпа природа”. Има разумни сили, които задвижват процесите около нас. Първо намекват, след това подсказват и накрая разрушават, за да започне всичко от начало. Всеки е свободен да си изкарва прехраната както може или намери за добре, но „духовното” като бизнес вече изчерпва своя потенциал. В следващите няколко години ще бъдем свидетели на това, как тези публични „духовни” личности, които не се развиват ще изчезнат от тази пазарна ниша защото живота много бързо върви напред. Време е да помислим за физическото си оцеляване.
"Според позитивно "мислещите" наличието на по-високи вибрации около нас е достатъчно за да се повиши осъзнаването на големи групи хора. Но на практика не е така. Всеки сам трябва да израсне за да имаме колектив от израснали. Освен това, ниските вибрации, които сме създали и които ни заобикалят са като покривало, като капак върху нас и много трудно се преодоляват. За да има колективна промяна в общото битие ниските вибрации трябва да се преобразуват от осъзнати хора тук на земята. Затова постоянно говоря за определен брой осъзнати хора, защото без тях промяна няма да има."
17.11.2017 г. 08:43 ч. от: Yordan Petkov
0 0
Добавям още един цитат, за да покажа кой е извора на оптимизма ми : "Погледнах напред във времето за да "видя" какво ни чака. Огън ще ни гори. Земетресения и наводнения са малката заплаха, вулканите са основната. От няколко години имам възможност да се синхронизирам със Земята и да усещам в детайли нейните енергии. В момента усещам вътрешното и напрежение, което търси изход навън и този изход ще са вулканите. 
     В изминалите пет години от 2012, има лека промяна в осъзнаването. Периода, който ни остава е от порядъка на 10-12 години. Ако съзнанието така бавно се променя, картината която видях може да се реализира. Приемете този текст като ранно предупреждение."
05.12.2017 г. 17:21 ч. от: Борислав Борисов
0 0
В днешните крайни времена на промени, метафоричното тълкуване на "Хлябът на трябва да се продава" е най-близо до призивът, че познанието не трябва да се продава. За споделянето на знание не трябва да се вземат пари. По същия начин за споделянето на информация за познанието не следва никой да има претенции за ексклузивност, частна привелигированост или какъвто и да е тип преимущество в предоставянето на достъп до знанието. Знанието трябва да е безрезервно споделено като дар. Не масово, не на всеки, не разхвърлено.., но подадено безвъзмездно и без очакване на нещо в замяна, на тези които съзнателно са избрали пътят към Истината.

"Сега ядем чужд хляб", казва Учителя и добавя: "Всеки човек сам да си оре нивата и да си я сее." Колко многозначно звучат тези думи и днес. И в пряк и в преносен смисъл. Днес много от нас се хранят с чуждо поднесена информация и знания, а всеки сам трябва да подготви в себе си почвата и да посее онези семена на познанието, които сам е подбрал и ще дадат негов най-ценен плод.
07.12.2017 г. 09:51 ч. от: Yordan Petkov
0 0
Съзнателно сложих провокативно заглавие. Аз имам дълъг предприемачески опит и не съм против продажбите дори на духовност. Но съм против да се продава от неподготвени. Не обвинявам никого, моята теза е, че нивото на преподавателите зависи от слушателите.Търсенето определя предлагането. Затова ще използвам, ако ми разрешите вашият форум за да покажа част от историята на споделяното от мен през последните години. Ако не е мястото на това споделяне тук го премахнете.
Имаме синхронност защото този материал е от 05/12/2017 на личната ми страница.
"За мен, Новата епоха започна на 25 декември 2012 година. Тогава се роди едно момиченце, коренно различно от всички останали. Не е с различна ДНК или с някакви паранормални способности. Тя е по-осъзната. Знае какво иска, знае кое е добро за нея, знае как да постигне това, което иска. Писал съм за нея и електронна книга има, в която е описана. Защо започва новата епоха с нея? Защото ние, такива, каквито сме си отиваме. Следващите прераждания на всеки неосъзнат ще са на друга планета. Тук малко по малко ще идват много по осъзнати същества и това ще става в близките години до 2046 г. На тези деца условията за развитие ще трябва да им осигурим ние, възрастните затова периодично напомням какво се случва със заобикалящите ни енергии и с нашите текущи задачи.

В края на 2011 година,започнах да следвам едно учение, което разшири представите и разбиранията ми за света. По – късно, след две години, стъпките и степените, които ми даде моят Учител ги предложих за общо ползване, защото те могат да се ползват от всеки чувствителен човек, от всеки който има поне минимално усещане на собствената си енергия. Не са обвързани с конкретно учение и няма специални изисквания за вяра. Те дават реална представа за текущото ниво на осъзнаване на индивида. Говоря за ниво, защото и по време на обучението си и после в практиката, съзнанието винаги ми се е разкривало като пластове, подредени един след друг. Едно от качествата, които придобих по време на това обучение е ясновидството – мога да видя ясно, човекът пред мен до каква степен е осъзнат. Затова предложих тази таблица като курс на обучение, защото мога да видя развитието или липсата на развитие на човека срещу мен.

Тези, които според мен са готови, подготвени и им трябва малко за да навлязат в това изследване на себе си, приеха предложението ми като форма за сравнение и съревнование и не проявиха интерес. Не приеха сериозно и предупрежденията ми, че това не е избор, те трябва да стават по – осъзнати не толкова заради себе си, а заради всички нас. Природата все повече ни намеква, че времето ни изтича.

По времето на опитите ми да „преподавам” „стъпките” срещнах следващият си Учител. Благодарение на него опознах още нива на съзнание над обичайното човешко, но и ме приземи. Върна ме тук и сега защото носи в себе си хармонията, качествата. Трите стъпки са възможност да излезем от илюзията, но не дават качествата, които са присъщи на всяко ниво на осъзнаване. Трите стъпки са изкачване на връх, но след това човек слиза до обичайното си ниво на съзнание в матрицата. За трайна осъзнатост трябва да се проявят качества, които се изработват в ежедневието. Медитациите помагат, но ежедневието показва какво сме научили.

След като се „приземих” спрях да търся търсачи или поне не така усилено. Вниманието ми се насочи към тези, които поддържат егото на „духовните”. Защото за да правиш духовен бизнес трябват клиенти, които да се нуждаят от тази услуга. Според мен, ако клиентите са по информирани и повишат изискванията си към продавачите, вторите ще се принудят да стават по-добри в това, което правят. За мен не е професионално да съветваш по духовни теми или да лекуваш с енергийни практики, а да не познаваш поне съзнание без мисли! Въпреки, че това е много малко, но поне това!

05/12/2017

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3