Търси

Звуков масаж и терапия с пеещи купи

Начало
10.08.2017 г. от: 09:30 ч.
Край
14.08.2017 г. от: 20:00 ч.
Организатор:Институт за звукова терапия, психотерапия и творчество
Имейл:instpsycult@gmail.com
ЗВУКОВ МАСАЖ И ТЕРАПИЯ С ПЕЕЩИ КУПИ
Съвместно с  Питър Хес Институт за звуков масаж и терапия-Германия
 

     Искате ли да научите принципите на звуковата терапия докато се наслаждавате на слънчева почивка? Бихте ли могли да се отдалечите от шума и суетата на съвременния живот като се отпуснете в слънчева Варна, където ума, тялото и душата ще бъдат в хармония? 

Къде?

 В прекрасната зала на ул. Братя Шкорпил 26, гр. Варна ще бъдем домакини на седем дневен тренинг за изучаване принципите на звуковия масаж с тибетски купи, практически умения за работа с клиенти, начини за интегриране в терапевтичната Ви практика.  

По време на тренинга ще се изучават различни техники от звуковия масаж. Всеки от участниците ще опитва различни звуци и реакции, свързани със звука, ще натрупват опит как на едни и същи звуци хората реагират по различен начин. Ще изучавате качеството и уникалността на всеки звук на пеещите купи, елементите на звуковия масаж, ще придобивате  опит и увереност в практикуването на тази успокояваща техника.

Съдържание на курса: 
Практическа част:

1. Въведение в терапевтичната работа с пеещи купи.
2.Въведение в терапевтичната работа с гонг и цимбали.
3. Практика свързана със звуков масаж.
4. Личен опит. Работа върху тялото и рефлексия.
5. Укрепване на тялото, осъзнаване и развиване на съзнание за здраве.
6. Намаляване на дистрес и укрепване здравето на тялото.
7.Изучаване вариациите на звукови елементи.
8.Релаксация и здраве. Потребности и решения.
9. Развиване на компетенции и умения у практикуващия звуков масаж.
Теория:
1. История и знания за пеещите купи. Развитие на звуковия масаж. Важността на звука в Изтока и Запада.
2. Знания за ефекта на звука върху тяло, ум и дух.
3. Знания за звуковата терапия на различни енергийни нива.
4. Професионална и етична отговорност да бъдеш звуков терапевт.
5. Допълнителна информация.

Програмата на интензивния седем дневен тренинг е разделена на четири нива. 
Съдържание на програмата за :
Първо ниво:
История на звуковия масаж. Видове купи. Теория за звуковия масаж. Сензитивност на звука в тялото. Демонстрация на звуков масаж. Практикуване на основен звуков масаж по двойки. Групова дискусия. 

Второ ниво: Аура и звук. Усещане за аурата, наблюдение и сензитивност чрез пеещите купи. Употреба на пеещите купи в работа с аурата. Заземяване чрез звук. Изчистване, подсилване и хармонизиране на аурата с купи и гонгове. Нови елементи в основния звуков масаж. 

Трети и четвърти модул: Приложение на звуковия масаж за релаксация и при работа със симптоми. Разбиране на ролята на звуковия терапевт и връзката му с клиента.  Лечение чрез звуковия масаж. Енергия на купите. Пирамида на звука. Чистене и хармонизиране. Работа с фина енергия. Прилагане на нови елементи в масажа. Изготвяне на карта на клиента. Звуково пътуване, водена медитация. Граници на звуковия масаж. Бизнес и правно приложение.

След завършване на курса ще има последваща супервизия и възможности за продължаващо обучение. Участниците ще получат международен сертификат. Подробности ще бъдат разяснени на записалите се.

Водещи:  Кристине Хекъл
Кристин Хекел е родена в Германия през 1965 г, където прекарва повечето от формиращите си години, предприема професионално обучение по мениджмънт на хотели и започва кариера в хотелиерството, заемайки длъжността Регионален директор по човешките ресурси в Южна Европа за международна хотелска верига.
През 2004 г. тя е приета в болница, страдаща от лаймска болест - която се проявява в обриви, треска, главоболия и депресия, но в този случай включва спорадична частична парализа - и лекувана с коктейл от различни антибиотици. Традиционната медицина не успява да възстанови здравето и, затова се обръща към естествени и алтернативни терапии за решение. След като е опитала редица допълващи терапии, включващи дихателни техники, йога и медитация, Кристин осъзнава, че за да функционира нормално тялото й трябва да възвърне равновесието си, което може да се постигне чрез алтернативни терапии и техники за релаксация.
Оттогава тя се обучава в изкуството на Окада  терапия, ре-бъртинг, ребъртинг в топла вода, дихателна терапия, холотропно дишане, хипнотерапия и много други.
 Кристин започва да работи като Звуков  специалист, специализирана в използването на терапевтични песни, а през 2011 г. се квалифицира като треньор  с Питър Хес институт.

Звуковият масаж спомогна за балансирането на нервната система на Кристин и надбъбречните нива, което й позволи да се съсредоточи върху работата и дори да я вдъхнови да се научи да свири на пиано. Днес тя е възвърнала качеството си на живот и е по-спокойна физически, психически и духовно, отколкото по всяко друго време в живота си. Интерперсоналните умения на Кристин, опитът за управление на персонала и познанията от първа ръка за инвалидизиращите ефекти на стреса и болестите са довели до насърчаване на доверието и емпатичните взаимоотношения с всички клиенти, независимо дали провеждат семинар или преподава терапия с пеещи купи. 

Дати за провеждане на тренинга: 09-14.08.2017г. 
Работни часове: 

10-14.08 от 9.30 до 20ч. 

Обедна почивка:  в рамките на 2-3ч. според  динамиката на групата.

Цена - 880лв. 
Необходимо е да имате две-три купи.
Банкова сметка :BG49STSA93000014216013
тел. за контакт: 0886086041 ; 0893699041
Институт за звукова терапия, психотерапия и творчество
е –mail:  instpsycult@gmail.bg

Какво е звуков масаж?
В началото на 80-те години на миналия век германският инженер Питър Хес се интересува от "радиестезията" (науката за вибрационните полета в човешкото тяло). Занимава с  изучаване на въздействието на звука, по-специално на традиционната музика, върху ума и тялото на хората в Тибет и Непал. В резултат на  работата му с "пеещите купи" създава  Питър Хес Звуков масаж.  Хес научил от древните тибетски учения, че светът и хората, които го населяват, се създават чрез вибрации. Всъщност, светите мантри на ежедневните молитви се считат за най-важните звуци в Тибет, тъй като те създават ритмични вибрации чрез думи. Работейки над разбирането, че всеки човек е създаден с уникален звук, който води до различна личност, то е вярно, че звукът и дори вибрациите са ключът към здравето и хармонията. По същия начин, според изследването на Хес, хората в Непал вярват, че "човек, който вибрира хармонично, е здрав. Ако се промъкнат несъгласувани звуци, той губиравновесието си и се разболява. Болен човек, който слуша хармонични звуци, ще започне да се лекува.

Как работи звуковият масаж?
Пеещите купички са поставени върху или в близост до вашето облечено тяло (в аурата). По този начин нежните вибрации и звуци създават усещане за спокойствие и благополучие. Вибрациите могат да коригират баланса ви и да осигурят усещане за вътрешна сила, хармония и енергия. Ако имате физически, психически и психологически проблем, звуковият масаж може да осигури облекчение от стрес, тревожност и болка чрез ...
Дълбоко релаксиране, постигнато чрез успокояващи звуци, богати на нюанси
Масажиране и хармонизиране на клетките на тялото чрез звук и вибрации
Премахване на напрежението .
 Приятно усещане за изтръпване
Повишаване на позитивността и креативността
Оставянето на старото и прегръщането на новото и много повече

Науката: древна, но новаторска
Преди да прочетете по-нататък, нека разпръснем няколко погрешни схващания. Въпреки че звуковият масаж произхожда от Изтока, има мощни научни изследвания, които потвърждават неговите предимства. Медицинските лекари  и учените  считат, че звуковите вълни са един от най-мощните и иновативни инструменти за лекуване както на ума, така и на тялото ви. Звуковият масаж се приема и като метод за облекчаване на остри физически проблеми.

Нещо повече, релаксиращата природа на звуковия масаж означава, че няма нужда да чакате, преди да се почувствате неспокойни, преди да предприемете действия. Този тип терапия е идеален за управление на стреса, като ви помага да намерите равновесието си, за да избегнете ненужен дисбаланс и дисхармония. Звукотерапията работи в ежедневието в съвременния живот, особено в областта на здравеопазването и образованието. Правилните звукови вълни могат да стимулират лечението и да осигурят баланс.

* Напредъкът в областта на  лечението със звук бе подчертано от BBC през 2011 г., когато съобщиха, че ортопедичният хирург Ангъс Маклийн използва ултразвук в клиниката за фрактури в Главната квартира на Глазгоу. Той използва технологията като метод без болка за лечение на фрактури, въз основа на добро доказателство, че звукът вибрира клетките, които стимулират изцелението и регенерирането в костите. Този метод може да се прилага и при лечение на коремни, храносмилателни, циркулационни и други заболявания. www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-glasgow-west-15262297

Д-р Мичъл Гейнър, директор "Медицинска онкология и интегративна медицина в Центъра за профилактика на рака в Корнел (Ню Йорк) заявява:" Ако приемем, че звукът е вибрация и знаем, че вибрациите докосват всяка част от физическото ни същество, тогава разбираме, не само през ушите, но и през всяка клетка в тялото ни." http://www.gaynoroncology.com/sound-healing.html

 

Спонсори на Портал 12