Търси

Животът на село е шанс за излизане извън матрицата

27.10.2016 г.
9196
13
Добавена от: Таня Борисова
От 28 до 30 октомври Екоселище "Радост" отново организира среща на "Живите места", след успешната такава проведена през март месец тази година. Еко селище Радост е първото установено място у нас, което функционира и живее според правилата на изградена микро система на общността  и привлича хора, които искат да придобият опит за живот на село и извън матрицата на градското ежедневие.
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 13
 • Буги
  04.12.2019 г. 14:19
  Аз съм единствения веган ,вегетарианец в светът които мрази вегетарянците и вегани те
 • Михаил
  04.12.2019 г. 08:25
  Искра, не искам да Ви пукам балона, но чисто исторически и антропологически т. нар. от Вас “нива на развитие” са следните: суровоядни -> месоядни. Като второто е довело до развитието на по-голям мозък (обърнете внимание на черепните кутии на съответните етапи) и възможността за по-интелектуални дейности и открития не само поради увеличен обем на храната за мозъка и тази физическа развитост, обусловена от нарасналия мозък, но и от чисто прозаичното, че човекът е бил заситен за по-дълго време, т.е. му е оставало време не само за търсене и бране на зеления, но и за творческа, конструктивна и друга дейност. Та, чисто исторически и антропологически, вие не сте “стигнали” някакво ново и по-високо ниво в еволюцията, а напротив - върнали сте се едно назад. Не, че науката Ви е силната страна, както споменах по-горе :D Ако пък засягате моралната страна на въпроса - там нива на развитие няма, има просто различни ценности от Вашите. Но чувствайте се специална и по-висша, ако това оправдава съществуването Ви на тази земя :N
 • Катя
  28.12.2016 г. 19:15
  Аз съм готова за експеримент, след толкова години в САЩ човек има нужда да се усамоти сред природата . Да живее като дедите ни и да се чувства щастлив.
 • Искра
  26.11.2016 г. 22:28
  Аз също съм вегетариянка и съм си задавала въпроса какво би било, ако живея на село и имам животни, които да ползвам заради млякото. Какво бих направила с мъжките теленца ? До колко би трябвало да се чувствам виновна, ако друг ги изяде ? Отговорът, който си дадох беше следния - ако пусна на свобода теленцето, то във всеки един момент може да умре от глад или да бъде изядено от друго животно. Част от хората на планетатат са на ниво, на което все още имат желание да ядат месо. Практически няма значение, дали теленцето ще бъде изядено от друго животно или от човек. Ако живеехме в свят, в който никой човек не ядеше месо, не бихме могли да продадем теленцето. Към момента това е възможно, защото това е нивото на развитие на хората, с които живеем и ние сме част от тази среда.
 • Нели / nelyc@abv.bg
  25.11.2016 г. 10:57
  С много голям интерес изгледах видеото.Отдавна обмислям такъв вариант да продължа живота си.Благодарение на това което чух, си отговорих лично за себе си на много въпроси които волно и неволно съм си задавала.Вярно е всяка промяна настъпва бавно и постепенно,но истина е и това,че само със четене и слушане не става.Трябва задължително да се сблъскаш с реалността-както се казва очи в очи и тогава да разбереш колко си узрял или не за да преминеш към този друг живот.Аз съм готова да се подложа на този тест за зрялост.И едва след този резултат да премина към този друг живот.Бих желала да ме включите в такъв експеримент във вашето селище.Благодаря ви.

Коментари:

Спонсори на Портал 12