Животът на село е шанс за излизане извън матрицата

27.10.2016 г.
16401
Добавено от: Таня Борисова
От 28 до 30 октомври Екоселище "Радост" отново организира среща на "Живите места", след успешната такава проведена през март месец тази година. Еко селище Радост е първото установено място у нас, което функционира и живее според правилата на изградена микро система на общността  и привлича хора, които искат да придобият опит за живот на село и извън матрицата на градското ежедневие.
Коментари: 13
 • Буги
  04.12.2019 г., 14:19 ч.
  0     0

  Аз съм единствения веган ,вегетарианец в светът които мрази вегетарянците и вегани те

 • Михаил
  04.12.2019 г., 08:25 ч.
  0     0

  Искра, не искам да Ви пукам балона, но чисто исторически и антропологически т. нар. от Вас “нива на развитие” са следните: суровоядни -> месоядни. Като второто е довело до развитието на по-голям мозък (обърнете внимание на черепните кутии на съответните етапи) и възможността за по-интелектуални дейности и открития не само поради увеличен обем на храната за мозъка и тази физическа развитост, обусловена от нарасналия мозък, но и от чисто прозаичното, че човекът е бил заситен за по-дълго време, т.е. му е оставало време не само за търсене и бране на зеления, но и за творческа, конструктивна и друга дейност. Та, чисто исторически и антропологически, вие не сте “стигнали” някакво ново и по-високо ниво в еволюцията, а напротив - върнали сте се едно назад. Не, че науката Ви е силната страна, както споменах по-горе Ако пък засягате моралната страна на въпроса - там нива на развитие няма, има просто различни ценности от Вашите. Но чувствайте се специална и по-висша, ако това оправдава съществуването Ви на тази земя

 • Катя
  28.12.2016 г., 19:15 ч.
  0     0

  Аз съм готова за експеримент, след толкова години в САЩ човек има нужда да се усамоти сред природата . Да живее като дедите ни и да се чувства щастлив.

 • Искра
  26.11.2016 г., 22:28 ч.
  0     3

  Аз също съм вегетариянка и съм си задавала въпроса какво би било, ако живея на село и имам животни, които да ползвам заради млякото. Какво бих направила с мъжките теленца ? До колко би трябвало да се чувствам виновна, ако друг ги изяде ? Отговорът, който си дадох беше следния - ако пусна на свобода теленцето, то във всеки един момент може да умре от глад или да бъде изядено от друго животно. Част от хората на планетатат са на ниво, на което все още имат желание да ядат месо. Практически няма значение, дали теленцето ще бъде изядено от друго животно или от човек. Ако живеехме в свят, в който никой човек не ядеше месо, не бихме могли да продадем теленцето. Към момента това е възможно, защото това е нивото на развитие на хората, с които живеем и ние сме част от тази среда.

 • Нели / nelyc@abv.bg
  25.11.2016 г., 10:57 ч.
  1     0

  С много голям интерес изгледах видеото.Отдавна обмислям такъв вариант да продължа живота си.Благодарение на това което чух, си отговорих лично за себе си на много въпроси които волно и неволно съм си задавала.Вярно е всяка промяна настъпва бавно и постепенно,но истина е и това,че само със четене и слушане не става.Трябва задължително да се сблъскаш с реалността-както се казва очи в очи и тогава да разбереш колко си узрял или не за да преминеш към този друг живот.Аз съм готова да се подложа на този тест за зрялост.И едва след този резултат да премина към този друг живот.Бих желала да ме включите в такъв експеримент във вашето селище.Благодаря ви.

 • велко
  21.11.2016 г., 20:42 ч.
  2     0

  Рекламата е силна. Опита и практиката са нещо друго. Всеки опит е ценен. Просто не тръгвайте с големи очаквания и нека висшия ви АЗ да ви води!

 • Даниел
  21.11.2016 г., 19:04 ч.
  3     0

  Хората са се самозабравили и са забравили корените си-майката земя и връзката с нея е прекъсната! Обаче никога не е късно да се възстанови и точно това е пътя ,като станеш част от нея. Правото за живот е еднакво за всички живи същества! Да не се поставяме на някакъв ''връх на пирамида'' това не е правилното! Да живеем в хармония със себе си и всичко останало ... 

 • Емилиа
  14.11.2016 г., 00:38 ч.
  1     0

  Самата истина. Много точно и ясно.  

 • кателина павлова
  01.11.2016 г., 11:54 ч.
  1     0

  Жанет, споделям казаното от Вас.Всичко е много вярно усетено.Моля се, младите хора да го осъзнаят навреме.БЛАГОДАРЯ!

 • Елица
  27.10.2016 г., 16:05 ч.
  3     0

  http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/22-germanci-se-nanesoha-v-bezliudno-rodopsko-selo-6040919  

   

  Да още си в матрицата, ако използваш електричество и вода, но все от нчкъде се тръгва. Природата има своите начини да ни учи, стига да имаме очите и сърцето да ги видим. Както каза един мъдър човек наскоро : "Слънцето не изгрява за един ден". Така е и с нас - най-добре промяната да се случва постепенно и естествено. Но тук май всичко опира до това какви хора сме, дали това постепенно темпо ни устройва или сме хора на крайностите и искаме всичко сега. Търпението наистина е добродетел, която може най-силно да повлияе и промени живота ни. А и Бог си знае работа. Успех на всички, които са готови да променят живота си! Нека всички усетим вътре в нас, това което не спираме да търсим и желаем.

 • Жоро
  27.10.2016 г., 13:30 ч.
  1     0

  Страхотно е! И Жанет е доста умна и прекрасна жена. Кой е начина да се поживее там известно време ( и поработи, естествено :-))? Имам нужда от това от години, осебено в този момент сега. Ако някой знае нека ми пише на 19december1973@gmail.com  

 • Цеци
  27.10.2016 г., 12:57 ч.
  3     1

  Много правилно казано: че все още сме в матрицата, докато ползваме ВИК и енергото, автомобилите, ако ще и на край света да отидеш, щом ползаме такива неща, значи сме зависими, колкто и скромно да живеем на село! Понеже заглавието малко е подвеждащо, поне жената го казва както трябва!

 • Габриела
  27.10.2016 г., 11:49 ч.
  4     0

  Много силно видео !!! Браво !!! Благодаря!!!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12