Търси

Живот на село като осъзнат избор в Екоселище

Начало
23.09.2016 г. от: 18:00 ч.
Край
25.09.2016 г. от: 16:00 ч.
Организатор:Екоселище
Имейл:kutashky@gmail.com
Живеем във времена, в които всеки - осъзнато или не - търси баланс в живота си или казано по народному - МЯРКАТА.
Живяхме в пещери и землянки и оцеляваха само най-силните, после се качихме на многоетажни панелки и небостъргачи и напълнихме болниците, клиниките и аптеките. Сега търсим златната среда, мярката, баланса - в непосредствена близост с Природата, все по-независими от хранително-химическата индустрия, със собствени градинки или в малки ферми, съобщности, екоселища. По тази ЖИВОТОСПАСЯВАЩА тема ще си говорим и споделяме опитности през тези три дни. Добре дошли на търсещите промяна и ново начало!

Ние от Екоселище „Радост” смятаме, че тази общност е като буферна зона, между града и селото. Тук всеки може да придобие умения, които ще са му жизнено необходими за живота на село. Имаме вече близо 8г опит. Като започнем от това, как да направим градините си и как да ги гледаме без химия, преминем през приготвянето на вкусен и полезен хляб (запазената мярка на Екоселището :) ), приготвяне на сирене, работа с пчели (имаме над 80 кошери), ремонт и поддръжка на стари селски къщи или изграждане на нови глинени (вече имаме и такава), построяване на парници, курници, компосни тоалетни, работата с животни, ние имаме коне, крави, теленца, кокошки, кучета котки…. :)
Не по-малко важен е и елемента, контакта с хората в самото село. Най-често, те са с старо мислене, но са прекрасни добри хора и винаги да готови да дадат съвет или да научат нещо ново, ако видят ползата от него, и ако имаме правилен подход към тях. Ще отделим и време за това, как се създава общност разбира се. Имаме богат наш опит, ползваме и чужд активно..
Има разбира се и други много важни въпроси за което ще говорим. Как се издържа мястото? Какви са плановете за бъдещето? Какво приложихме с Жанет Орфану, след обиколката из Екоселищата из Европа преди година в Екоселище „Радост”? Какво е мноооого специфично за нас като народопсихология? Може ли да има ято от орли?
Тези и още много други въпроси ще засегнем на срещата. Тя ще е отворена и ще може да поставяте и въпросите, които са важни за вас точно сега разбира се. Ще можете да се насладите на прекрасната ни природа, на чистата ни храна, въздух и вода и да водите разговори от сърцето.
Мястото се развива и нямаме търпение да споделим мечтите си с вас!

Цената е 80 лв за цялата среща, включени две нощувки, три вегeтариански хранения дневно с натурална жива храна и собствен хляб. Също така, разходки, кратка езда, стрелба с лък, танци и песни край огъня, кану и каяк в язовира и всичко това, което прекрасната ни база го позволява по това време на годината.
Приятели, има вариант да сте на палатка за събитието. Цената тогава ще е 50лв с включена три пъти храна и участие на семинара. Баните и тоалетните, ще се ползват безплатно. За двойки също, ще има намаление, тоест 80лв за срещата. Ако сте двойка, ще можете да ползвате и намаление при варианта когато нощувате в къщите, тогава цената ще е 140лв. (по 70лв на човек). Ако имате въпроси, винаги сме на разположение. :)
Тези средства покриват разходите за консумативи, и са възможност, мястото да продължава да се развива и да посрещне, следващите смели Души, които искат да се присъединят към една от най-големите общности на алтернативно живеещи извън системата у нас хора.

За повече информация и записвания:
Никола Куташки 0897538843, kutashky@gmail.com
www.gorskokosovo.com

Oчакваме ви! :)

Спонсори на Портал 12