Търси

Живот на село и други магии

Начало
03.08.2016 г. от: 09:00 ч.
Край
05.08.2016 г. от: 21:00 ч.
Организатор:За Земята
Имейл:sofs@zazemiata.org
Вместо в морето, ние от сдружение За Земята Ви предлагаме да се гмурнем в света на истинската и чистата храна, хора и идеи. Лятото е добро време да се доближим до земята, производителите и местата, където нашата храна се прaви здравословно и с любов. За всички желаещи да научат повече организираме лагер „Живот на село и други магии“.

Каним ви заедно да се запознаем с много и вдъхновяващи алтернативи и примери за устойчиво земеделие, проекти за екоселища, общности, градове и други местни инициативи, които са намерили начин да произвеждат храни и селскостопански продукти в хармония с природата.

Лагерът ще е тридневен и ще се проведе от 3-ти до 5-ти август включително. Наши домакини ще са Зелената порта, малка перма културна градина в село Добри Дол, Пловдивски регион. На 05.08 ще отскочим до Веселата ферма в Родопите, с. Горнослав за да разберем повече за червеите и компостирането, а и за да се запознаем с още една подобна общност.

Все повече се срещаме с хора, които искат да променят начина си на живот, да живеят по-близо до природата и да се хранят с истинска храна, но не знаят как или трудно предприемат началните стъпки. Това е за всички тези прохождащи ентусиасти в света на пермакултурата и устойчивото земеделие, които искат да се запознаят с основните на екоземеделието, както и с двата успешни проекта – Зелената порта и Веселата ферма в Родопите. Тези от вас пък с повече опит, ще имат възможността да споделят знанията си с останалите. Toзи лагер е и за хората, които освен, че искат да водят по-здравословен начин на живот, се замислят повече и за необходимостта от една цялостна трансформация на начина ни на живот, като се започне от образованието, храната и се стигне до политическите и социалните ни системи, т.е променяне на цялата досегашна система (известно system change). 

Дискусии, лекции, презентации

По време на тридневния курс ще научим повече за зараждането и историята на подобни екообщности, тяхната философия и идеи, какво е това пермакултура и как да си направим малка градина. Заедно ще се научим да компостираме и правим компостни тоалетни. Ще прекараме един ден и във Веселата ферма в Родопите. Няма да забравим да приложим наученото в действие и да помогнем в градината на нашите домакини.

Условията за настаняване са сравнително базови, като ще си направим палатков лагер. Тоалетната е компостна, домакините ни разполагат с една баня с малък капацитет и външен душ за летните горещини. Ще осигурим няколко допълнителни къмпинг душове. Не забравяйте канчетата!

Ако искате да се включите, моля регистрирайте се тук:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEE5dd6ZNH2ocPh0I2c8rs0Q7a8bmJmRMzElAIpD7Arj_Jkw/viewform

Участници: Лагерът ще бъде от 15 души, като предимство ще имат ранните регистрации.

Очаквайте съвсем скоро пълната програма и повече информация за лекторите и мястото, където ще се проведе курса.

Дарение за участие: 20 лв, като срещу него ще получите тениска или торбичка, изработена от участниците в конкура ни "Скритият живот на вещите".

За допълнителни въпроси и коментари, моля свържете се с нас на майл: sofs@zazemiata.org или пишете коментар в самото събитие.


село Добри Дял, община Първомай, област Пловдив
 

Спонсори на Портал 12