Житният режим ни води към ерата на Слънчевите Деви

14.02.2017 г.
8167
Добавена от: Таня Борисова
Утре 15-ти февруари започва дългоочаквания февруарски Житен режим на Учителя Беинсá Дунó, със светското име Петър Дънов.

Житният режим е рецепта не само за подмладяване и пречистване на организма. Това е моментът, в който можем да осъществим връзка и на трите нива - духовно, ангелско и физическо и това да ни извиси и обнови цялостно.

Именно затова режимът следва да се извършва с чисто сърце и съзнание, в пост и молитва за това, което желаем да обновим в себе си и в света около нас. Не приемайте житния режим просто като начин за разтоварване на тялото, защото той не е диета.

Най-добре е да спазим и начина, по който Учителят е извършвал житния режим, а именно в тайнство и уединение. По този начин вие ще извършите пост на ума, тялото и сърцето, и така ще имате възможност да придобиете необходимите качества и  Добродетели, към които се стремите.

Житният пост се извършва в десет дневен срок, в периода на съзвездието Водолей (15 февр. – 24 февр. по Божествената астрология), защото смисълът на житния режим е да ни направи нови хора, като тези, които ще дойдат през новата Епоха на Водолея, и които Учителя нарича Слънчеви Деви.

Целият режим ще бъде на разсипа на Луната, защото тогава тя се освобождава от старите енергии и се приготвя да придобие нови сили и енергии, което най-добре ще способства за пълноценното изчистване и оздравяване на организма.

Именно затова, преди да започнете - напишете на едно листче онова във вас от което искате да се освободите като навици, поведение, мисли и през целият пост насочете молитвите и съзнанието си в посока вътрешното ви пречистване от тях.

“В хляба се крие Божествен живот, в него се крие Божественият Дух. В житото се крият най-мощните, най-благородните сили в живота. Животът на житното зърно е тъй свещен, както нашия. Житото е най-чистата храна.”

Учителят
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай