Търси

Защо говорим толкова много за храна?

Начало
17.12.2015 г. от: 18:00 ч.
Край
17.12.2015 г. от: 21:00 ч.
Организатор:Семинар_BG
Храната присъства преизобилно в ежедневието ни – социалните мрежи бълват снимки с менюто на всеки втори потребител, реклами ни облъчват от телевизора, сияйни снимки на блюда ни атакуват от билбордове и списания, през ден се организират събития с фокус "храна". Защо и защо сега?

Семинар "Интерактивни култури" ще потърси отговори на тези два въпроса от трима професионалисти: готвача Джун Йошида, производителя Филип Харманджиев и арбитъра Тина Пенева.

Историци, антрополози и етнолози, представяни от Райна Гаврилова и с помощта на студенти културолози, ще се опитат да разглобят шумното обществено говорене и да проверят какви страхове и надежди доведоха до това свръхизобилие.

Мястото е ул. „Любен Каравелов“ 15, 1142 София - Център за култура и дебат Червената къща, зала Гъливер.

Начало: 18 ч.

 

Спонсори на Портал 12