Търси

Занаятчийски Хляб за Начинаещи

Начало
20.11.2016 г. от: 16:00 ч.
Край
20.11.2016 г. от: 19:00 ч.
Организатор:Amuse Bouche Culinary School
Имейл:contact@amusebouche-bg.com
Брашно, Вода, Сол, Мая ...

Нищо, дори и най-скъпия ремонт не може трансформира кухнята и дома Ви, както аромата на прясно изпечен домашен хляб. Много хора смятат, че приготвянето му е трудно и изключително времеемко. Това ни подтикна да потърсим техники, които да направят домашния хляб достъпен за всеки.

Каним Ви, за да споделим опита си и всички дребни трикове, които ще Ви помогнат да приготвите уникални хлябове с минимални усилия.

Начало:. 20 ноември 2016г.
неделя от 16:00 до 19:30 ч.

Цена:. 40 лв.
Продължителност:. 1 посещение - 4 часа

За хляба и продуктите:.

Хлябът освен кулинарен, има и множество други аспекти - културен, социален и психологически. Хлябът е универсален символ, познат и обичан от всички хора по света, консумиран от всеки без значение на пол, възраст, религия и местообитание. Хлябът е универсален език за сближаване и споделяне във всяко семейство и всеки екип.

Хлябът в първичен. За приготвянето му са необходими само четири основни съставки. И както се казва в народната поговорка "Веригата е толкова силна колкото най-слабата й брънка."

По време на курса ще научите повече за основните продукти, които използваме при пирготвянето на хляб. Ще поговорим за различните процеси, които протичат по време на месене и печене. Ще развенчаем накои митове и ще приготвим вкусни печива.

Знаете ли, че думата "компания" идва от латинското "com" (със) и "panis" (хляб) т.е. някой с когото споделям хляб, а хлябът означава мир, приемане и добра воля.

Съвместното приготвяне на храна ангажира, увлича и мотивира по уникален начин участниците в една дейност. Приготвянето на хляб развързва ръцете, отваря сърцето и очите, прави ни по-търпеливи и наблюдателни. По цял ден гледаме екрани, монитори и смартфони. Време е да запретнем ръкави, да замесим своя хляб и да се потопим в уханието му, да се отпуснем и усмихнем заедно!

Повече за курса:.

Занаятчийски хляб за начинаещи е нещо повече от кулинарен курс. Заедно ще имаме възможността да преминем отвъд рамките на обикновеното готвене и ще се пренесем в света на сетивата. Ще прехвърлим вниманието си към докосването, тактилното усещане, ще придобием нещо особено важно в кулинарните занимания - доверие в процесите, както и добро настроение и емоционален тонус.

В рамките на курса ще имате възможност да научите не само как да приготвяте невероятни домашни хлябове и пици но и да:
- придобиете едновременно кулинарни и социални умения;
- прдобиете знания за здравословното и правилно хранене;
- се отърсите от стреса и професионалното прегаряне (burn out);
- създадете условия за личностна промяна и растеж.

Вдъхновени от известните хлебари Питър Райнхарт, Андрю Уайтли и Пол Холивуд и още много други ще Ви разкажем за трансформацията на четири съвсем обикновени съставки във вкусен и ароматен хляб, на който никой не може да устои.

Ще научите повече за различните видове месене ‑ кратко, дълго и смесено и защо е важно как и колко се меси хляба. Заедно с това ще Ви покажем различни видове брашна, ще Ви разкажем за тяхната полза и начина им на използване. Ще разберете нагледно каква е връзката между месенето и ферментацията (втасвсането) на хляба. Ще научите и наколко спретнати трика, как да работите по-лесно и приятно с тесто.

По време на курса ще имате възможността да научите за разликата между мая и квас. Какви са предимствата и недостатъците при работата с тях. А благодарение на технолозите на Лесафр България ще Ви разкажем малко повече за маята, която използваме и технологията по която тя се произвежда.

Разбира се, ще започнем с рецептите, пекарската математика и разликата между рецепта и формула за хляб. С помощта на практически упражнения ще имате възможността да надникнете в света на пекарите/хлебарите и да вкусите малко от тяхното изкуство и наука.

Ще приготвим:.
  • Традиционна домашна пица
  • Фокача
  • Френски багети
  • Пълнозърнест хляб
Какво получавате:.

Кулинарно Училище Amuse Bouche използва само висококачествени продукти по време на своите курсове. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати.

Брашната с които ще бъдат приготвени хлябовете по време на курс са естествени и не съдържат допълнителни подобрители и консерванти.

В цената от 40 лв. на човек са включени:

- двама инструктори, които да следят за безопасността на участниците;
- всички продукти необходими за приготвянето на занаятчийски хлябове и пица;
- подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене;
- учебната кухня на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките й удобства;
- престилки, дъски и новоже, за времето на курса;
- похапване на приготвените по време на курса вкусотии;
- кафе, чай, минерална вода по време на събитието;
- чаша вино;
- възможност за посещение на последващи месечни кулинарни практики за затвърждаване на наученото;
- малки подаръци с който да приготвите хляб удома.

Регистрация и заплащане:.

Местата за всички събития и курсове в Amuse Bouche са ограничени.
По време на курсовете не се допуска присъствието на други лица освен курсистите регистрирани и платили си за курса.

За да се регистрирате за курс или събитие, моля използвайте формуляра вдясно на страницата: http://www.amusebouche-bg.com/programa/6-artisan-bread-beginners.aspx. Всяка нова регистрация трябва да бъде с уникален e-mail!

След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане. Моля заплатете пълната сума или капаро в размер на 50% в рамките на два работни дни.

Възможни начин на плащане: ePay; банков превод; в брой - с предварителна уговорка за дата и час.

В случай, че не получим плащане в рамките на указаия срок, ще получите автоматично съобщение от нашата система, с което ще Ви уведомим, че в случай, че не платите, мястото Ви ще бъде предотстъпено на друг желаещ.

В случай, че имате Ваучер за посещение на курс в Кулинарно Училище Amuse Bouche, моля направете регистрация и ни пишете на адрес: contact@amusebouche-bg.com.

За почвече информация:.

тел:. +359 877 585 873 - в работно време
e-mail:. contact@amusebouche-bg.com
facebook: facebook/amuseboucheschool


град София, ул. Кораб Планина №8-10, Кулинарно училище Amuse Bouche
 

Спонсори на Портал 12