Търси

Заедно в теснолинейката

Начало
06.05.2016 г. от: 08:25 ч.
Край
07.05.2016 г. от: 18:35 ч.
Организатор:Родопската теснолинейка
Имейл:rodopskatatesnolineika@gmail.com
След успешното мероприятие навръх националния празник, сега Ви каним отново да подкрепим теснолинейката с едно масово пътуване на 6-ти и 7-ми май – петък и събота (официално неработни)!

Ще тръгнем от Септември с влак „Юндола” в 08:25 ч. и ще слезем в град Якоруда в 11:44 ч. От там се отправяме в непознатата за повечето туристи посока - към храма „Свети Георги Победоносец”, разположен в подножието на Рила планина, само на два километра от гарата. Най-късно в 12:30 ч. сме там. 

Шести май е празникът на Якоруда и при този храм се събира цялото население, както и много гости от цялата страна. Става невероятно тържество с много веселба, дух и радостни емоции. На мястото има възможност за пикник, хранене, музика, хотелски комплекс, заведения и традиционна програма. Извива се дълго хоро и така до вечерта. Всеки може да си занесе одеяло, на което да стои през деня. Раздава се курбан за здраве, може да си носите и храна по ваш избор. 

Влак за Добринище има в 20:20 ч. Тоест тръгване от храма до 18:45 ч., за да има време за издаване на билетите. Пристигане в пиринското градче в 21:55 ч. Нощуваме - всеки лично си урежда къде!

На сутринта на 7-ми май в 08:35 от Добринище има автобус за Гоце Делчев. Който иска може да посети града, пътуването трае около 40 мин., тоест до 09:30 ч. се стига. Автогарата е в центъра на градчето. Свободно време за разходка и обяд – до 12:00 ч. След това обратен автобус заминава към Добринище около 12:20 ч. В Добринище прави връзка с влак „Юндола”, заминаващ в 13:55 ч. и пристигащ в Септември в 18:35 ч. – с връзки за София, Пловдив и др. градове. 
За тези, които искат да се наспят и да си починат – може да останат в Добринище до 13:30 ч., след което групата се събира на гарата за отпътуване към Септември.
 
За нощувки в Добринище – всеки трябва да си уреди, защото тази група е неформална и ние няма как да знаем точната бройка на желаещите да дойдат! Но си резервирайте от рано, защото все пак тогава са празнични дни.

Нека за пореден път да покажем, че обичаме теснолинейката и да отпразнуваме този празник по един нетипичен, но български начин! Всички именици също са поканени, гарантираме, че ще си прекарат незабравимо – далеч от големите трапези.

Родопската теснолинейка - 089 228 8220

Септември - Велинград - Якоруда - Разлог - Банско - Добринище

 

Спонсори на Портал 12