Търси

Йордан Камджалов - Среща-дискусия в Пловдив, Юни 2016

09.06.2016 г.
8411
3
“Там, където няма риск, посредствеността е гарантирана! В риска няма пълна предсказуемост, следователно няма нито пълна свобода, нито пълна ограниченост. Това са просто едни състояния и измерения, в които човек трябва да се научи да живее. Виртуозните изпълнители живеят там постоянно. Това е едно ходене по въже, горе на височината между два небостъргача. Хората, които го могат това нещо – това е всъщност една хиперспособност.”. Това каза маестро Йордан Камджалов по време на обществена среща-дискусия, която се проведе в Музикалната академия в Пловдив.
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов е създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан. Един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения. Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

Емил Елмазов е също писател и поет, а в областта на медицината е ивестен ирисолог. Във Велико Търново има кухня-магазин-ресторант за живи храни, в които широко се използва лимец и др. полезни съставки. Едни от най-популярните му продукти са напитката "Меча сила", "Кафе с лимец", Меденки с лимец" и др. На Самоводската чаршия във Велико Търново, д-р Елмазов има специализирана билкопродавница, където могат да се намерят различни видове билки.
Коментари 3
 • Емил Стефанов
  12.06.2016 г. 23:40
  Да живееш над стоте процента - това са новите българи, които има какво да дадат на света. На това ни научи примерът на Йордан Камджалов
 • petnick
  12.06.2016 г. 12:05
  Благодаря Ви, помогнахте ми да разбера сина си, който не търси баланса, за когото музиката също е начин на живот, който поема рискове. Благодаря Ви, че Ви има!!!
 • Kremena Zlateva
  10.06.2016 г. 23:05
  Не Ви познавах досега!Удоволствие бе за мен да Ви слушам!Намерих отговори на много мои въпроси,запълних някои празноти , насладих се на ерудицията Ви!Благодаря!

Коментари:

Спонсори на Портал 12