Търси

Въздигане на древното българско Познание. Богомилите. Четвърти събор в Шумен, Преслав и Плиска!

Начало
28.04.2017 г. от: 15:41 ч.
Край
01.05.2017 г. от: 15:41 ч.
Организатор:АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА И ФОНДАЦИЯ ВИДЕЛЕЙ
Имейл:videlei@abv.bg
Скъпи приятели! Хора милеещи за българския Дух и Култура! С огромна радост ви съобщаваме, че към организациите и приятелите на новобогомилския импулс тази година, като още един главен организатор се присъединява АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА: http://www.assobulg.com/ 
Скоро много интересната програма ще бъде публикувана тук. Датите са 28, 29, 30 април и 01 май. 
Ще има лагерни огньове, беседи, поход, няколко концерта, изложби и приятни изненади. 
Заповядайте със създателите на Духовния подем за Богомилите! Ето какво още направихме за България: 
- новобогомилският импулс в България.
- съборите за духа и културата на Богомилите в цялата страна и Европа.
- пътя на Богомилския дух и култура в Босна и Херцеговина.
- пътя на Богомилския дух и култура в Европа - Франция, Италия, Барселона.
- пътя на Богомилския дух и култура в Украйна - Велика България! 
- пътя на Богомилския дух и култура на о.Малта.
Скъпи приятели, чувстваме се отговорни да Ви информираме относна нормална българска ситуация. Както знаем - всяко нещо добро, всяка светла идея бива атакувана от едни други сили под формата на добри намерения. Нашата дейност и идеи не правят изключение. Правят се опити за разделяне и разцепление на духовната вълна, подмяна на оригиналното събитие, опорочаване на импулса, който започна от 2005г. ( вижтe началото на въздигането натискайки ТУК - НАТИСНИ) ,и  още малко по темата ( натисни тук ). "Търсете Истината. Тя ще Ви направи свободни" се казва в Писанието. Може да се появат дублажи на oригиналното събитие от отцепник от нас, а всички знаем, кои сили управляват разделението и разцеплението. Чувстваме се отговорни пред Духовния свят и до колко зависи от нас да се избегне заблудата сме длъжни да прeдоставим информация за ситуацията. Така всеки може да провери фактите и да осъзнае кои са в основата на духовния импулс, създателите и кои плагиатите. 
Ето сърцевината на импулса:
Христо и Галя Маджарови
Георги Изворски
Христо Буковски
Георги Мелихранов
Спас Мавров
Филип Филипов
Асен Асенов
Мисията бе започната 2005г, със събирането на изследователи въздигайки този духовен импулс, чрез ТВ.Предавания, беседи, семинари срещи. В основата на всичко това и още създател на "Пътят на Богомилите" - пътуванията в Бългрия и Европа по темата е водещия на култовото ТВ.Предаване по телевизия " Канал.0", гр.Бургас - Асен Асенов ( натисни ТУК ). Съобщаваме тези факти, защото смятаме, че духовния човек е добре да следва истината, правдата и да може да разгриниачава фалша и тещестлавието. Ние знам, че са нужни всякакви хора, за да добие душата качествата на различаване на делата на едната и другата страна. Така може да вземаме по-добри решения, когато сме информирани и да изберем да следваме съзидателни, градивни или разцепление и разделителни сили. Тук няма място за сърдене или надпревара, а за информиран, качествен, интелигентен и осъзнат избор на кои сили да служим.
Очакваме Ви! Благодарим за доверието през изминалите години! 
Основни организатори: ФОНДАЦИЯ „ВИДЕЛЕЙ” И „АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА”
Съорганизатори: Сдружение „Дух и култура”, Фондация „Слънце”, Сдружение „ Геум’,  „Факел.БГ”и др.
Очаквани лектори, които ще участват:
-          Проф. Валерия Фол
-          Проф. Диана Гергова
-          Проф. Добрин Добрев
-          Проф.Панайотов
-          Доц. Веселина Вачкова
-          Писателя, изследовател Христо Буковски
-          Академици към чувашкия университет Христо и Галя Маджарови
-          Астролога, астроном, физик, философ и изследовател Филип Филипов
-          Тангриста, писател и изследовател Спас Мавров
-          Руският феномен, доктор, прогностик и мистичен изследовател Александър Литвин
-          Лили Димкова, която ще чества с нас юбилея си 85 г! И идва с картините си!
-          Живите Богомили от Хърватия и Сибир
-          Георги Мелихранов - психолог, социален педагог изследовател на мистичните, скрити послания в духовните практики
-          Александър Стойчев - специалист по древните епоси Нариман Тарих и Джагфар Тарих
-          Уста Дарин, наследника на дърворезбарски род от гр.Трявна, спечелил 1 – ва награда в Милано, 2017г. Ще докоснем специални дървени тронове с кристали и жречески жезъл.
-          Специален мистичен танц от 12 изпълнители на езотеричен орден, който ще разкрием няколко дни преди събитието.
-          Състави и изпълнители по линия на „Асоциация на Българите по Света” – от Молдова, Украйна, Татарстан и др.
-          Театрална постановка
-          Воден ритуал – изненада
-          И още изненади и участници. ОСОБЕННО ДАТАТА 01.05, когато ще има нещо съвсем различно и неподозирано в това мероприятие!
С медийната подкрепа на телевизия ”BTV” – „Мистична България”, RN Media Group", Вестник „Компас", радио „Мая", ТВ „Канал 0", „Духовна общност България", „Форум Здраве", „Здрав Живот", „Лечител", „Български народни традиции", библиотека „Виделина", „Дух-Традиции-Култура", „Древните Знания" и др.
 И още вестници и сайтове в България и чужбина. Скоро ще поставим списъка на всички организатори и медийни партньори.
Наред с програмата, която всеки момент ще е готова и видима в сайта: www.videlei.com, бързаме да ви информираме за възможностите при настаняване за събитието, защото местата се запълват за кратки срокове.
Ето два основни варианта:
-          1. Единия е „Омуртагов мост”: http://www.bgvakancia.com/offer/1664/ 
-          2. Другият е „Патлейна”: http://www.hotel-in-bulgaria.com/bg/2512/holiday-complex-patleyna.html 
И двете места са резервирани само за  участници в събитието. Пред първия има голяма поляна, където ще имаме вечерни беседи покрай огъня, факелно шествие и огнени ритуали на Златната църква, сутрешни практики, замесване на жив хляб с вода от 11 специално подбрани животворни източници в България до които има изградени манастири. В хотела има ресторант за 130 човека, добро озвучаване и може да го ползваме, ако вечерите са дъждовни. Има камина и живия огън пак ще е с нас. Коментираме Огъня, защото всяко едно духовно събитиеот такъв ранг започва с песни и огън – дори и символично за пречистване. Ние ще имаме удоволствието да се радваме на голям огън или камина. Очакват ни и още приятни изненади.
Варианта „Омуртагов мост” е с 3 нощувки, 3 закуски, две вечери по избор на разнообразна храна за вегетарианци и за невегетарианци – месна храна и запазени места за събитията в хотела. Цената е 163лв. И се заплаща директно на хотела, като записването става по следния начин:
  1. 1.Позвънявате на хотела на тел. 0894525248 за наличие на свободни места
  2. 2.Превеждате сумата от 163 лв. по сметка: BG82RZBB91551005474600 BIC код: RZBB BGSF, Райфайзен Банк, титуляр „ Георги Кюркчиев 2010’ ЕООД.
  3. 3.Сканирате бележката и изпращате на 2 мeйла, не на един, а на СЛЕДНИТЕ два: omurtagovmost@mail.bg, и на другия : sabor.videlei@abv.bg , с  ИМЕНАТА НА УЧАСТНИЦИТЕ.
Само при изпълнени тези 3 условия се счита, че имаме записан участник.
 ВАРИАНТА „ Патлейна” е с 3 нощувки, 3 закуски, без вечери с цена 109 лв. на човек ( надолу в текста има информация и за вечери с основната група в другия хотел) и се заплаща директно на хотела, като записването става по следния начин:
  1. 1.Позвънявате на хотел” Патлейна” на тел. 0896695978  за наличие на свободни места. Звънете упорито. Може да не ви отговорят веднага.
  2. 2.Превеждате сумата от 109 лв. по сметка: BG78FINV91501014971511 ПИБ (Първа Инвестиционна Банка). Титуляр:Жаклин Кехайова
  3. 3.Сканирате бележката и изпращате на 2 майла, не на един, а на СЛЕДНИТЕ  два: patleina.bg@abv.bg  и на другия : sabor.videlei@abv.bg , с ИМЕНАТА НА УЧАСТНИЦИТЕ.
Само при изпълнени тези 3 условия се счита, че имаме записан участник.
Ето възможност за включване към Омуртагов мост за общата трапеза, вечери с основната група. Цената на пакета от две вечери и запазени места в ресторанта на хотела Омуртагов мост е 53 лв. , но той важи ПРИОРИТЕТНО ЗА ЗАПИСАЛИТЕ СЕ В ХОТЕЛ „ПАТЛЕЙНА”. ЕДВА СЛЕД ОКОНЧАТЕЛНО УСТАНОВЕНИЯ БРОЙ ЗАПИСАНИ от Патлейна ще се записват и участници избрали друг вид настаняване.
 ЗАБЕЛЕЖЕТЕ -  109 лв е цената в хотела Патлейна  за 3 нощувки и 3 закуски и се заплащат директно там по сметката на хотела, а сумата от 53 лв. за двете вечери се заплащат ПО ДРУГАТА СМЕТКА НА ДРУГИЯ ХОТЕЛ – ОМУРТАГОВ МОСТ, като се позвънява там и се заявява пакета САМО ЗА ВЕЧЕРИТЕ.
 Скъпи приятели. Практиката показва, че бързо се запълват тези два варианта. Ако желаете изберете един от тях.
Има и други възможности – това са  места за настаняване наоколо, които може да намерите от интернет.
Беседите с лектори ще се провеждат или в Преслав или в гр. Шумен. Точното място на провеждане ще бъде оповестено няколко дни 3-4 преди събитието.  Ще има осигурен транспорт – безплатен – автобус от хотелите посочени във вариант 1 и 2 до местата на беседите. СКОРО ОЧАКВАЙТЕ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА.
 - Повече информация за част от лекторите  - ( натиснете тук за да ги видите )
 - И още : Очакваме и световно известния богослов, преподавател, писател от Франция - нашия флагман в Европа, който разгласява Българското значение на Богомилите и Катарите  Мишел Муние и неговата съпруга. Кратко видео за срещата на Виделей с него в гр. Алби, Франция, което може да се назове така:  първият Българо – Френски симпозиум, беседи за Катаро-Богомилското Християнство!
  Фрагменти от него може да видите  ТУК - натисни,
 - ще покажем уникален филм за свещените места на Богомилите в Словения, Хърватия, Франция, Италия, Андора, Испания. Ето част от докосващите моменти към филма:
1. Видео - НАТИСНИ ТУК
2. Видео - НАТИСНИ ТУК
3. Видео - Флагмана на България в Европа, открития от Виделей писател на Богомилите и Катарите - Натисни ТУК
 Защо да участваме в това събитие?
- това са лекторите, чрез които този духовен импулс се създаде. Присъстваме на оригиналното събитие с духовното ядро от изследователи, учени, писатели обединени от Виделей
 - Ставаме част от духовната култура на България, градим историята на новите времена и помагаме за разширяване степента на образованост и информираност на народа ни, на новото поколение. 
- Укрепваме българската традиция и въздигаме свещеното знание за величието на родината ни.
- Подпомагаме организацията с ерудирани лектори за семинари на духовна тематика в страната.
И още: създаването на видео материали за духовната ни история, за траките и богомилите, помагаме за въздигане националното съзнание на България.
Заповядайте да сътворяваме новата културно - духовна история, новия Златен век на България!
Скъпи приятели, всички мероприятия са с вход свободен, но всъщност имаме нужда от подкрепа за да покрием разходите по настаняване на лекторите и част от съставите, които ще участват.  Всяка една помощ е добра дошла. Може да ни помогнете по следните 3 начина:
1.По банка:   Сметки на  Фондация " Виделей" :
 - Сметка BG89STSA93000022355436 - в лева ДСК банка
 - Сметка BG56STSA93000022355448 - в евро - ДСК банка
Основание: Дарение Събор ( ако няма думата ”дарение” в превода сумата се облага с ДДС )
 
2.През системата EPAY: Клиентски номер (КИН): 0188054650.  Асен Асенов. Тел. 0897660662
3.По куриери Еконт – офис Бургас, Фердинандова, Асен Асенов до поискване. Тел. 0897660662
Благодарим!
Всички постъпления се ползват за покриване на разходите по организацията и провеждане на Събора. Това е част от мисията и целите на Виделей. Може да ги видите натискайки тук: http://videlei.com/about-videlei 
Ето част от нещата, които сътворихме през изминали години, като фондация и общество Виделей : ОТЧЕТ
 
 
 
 
 
 

Спонсори на Портал 12