Търси

Въведение в ТАРО: Да чуеш шепота на вътрешния водач

Начало
09.01.2017 г. от: 18:30 ч.
Край
09.01.2017 г. от: 21:00 ч.
Организатор:Ellinor's House
Скъпи приятели,

Решихме да открием събитията през новата година по един приятен и приказно-магичен начин! Ако искате да откриете още един път за намиране на отговори на въпросите, които ви вълнуват, заповядайте в Къщата на Елинор на вечер - въведение в изкуството на Таро.

Поради изключителния успех на предишните Таро събития в Къщата, ще направим за 3 ти път (за щастие:-)) - 1вата част на лекцията Старши Аркани: Пътят на личността и интеграция на архетипните енергии. На 09 Януари ще разгледаме символния език на картите Таро като средство за общуване с творческите ресурси на подсъзнанието.

Целта на представянето е да се запознаете и овладеете символния език на картите Таро и да започнете да се занимавате с Таро сами, като теглите по една карта от Големите Аркани в момент, когато искате да се свържете с подсъзнанието си, за да си отговорите на въпрос, да видите възможностите в проблемна ситуация или да получите напътствие за градивно действие или пък бездействие. Работата с Таро изгражда връзка с Вътрешния водач, който всеки от нас има на дълбоко подсъзнателно ниво, персонален езотеричен консултант, който повишава и обогатява многократно личната ефективност и удовлетворение. Всеки човек може да се възползва от знанието и информацията, която Таро дава, не са неободими специални психически заложби, само трябва да бъдем отворени за мъдростта на интуицията, която е заложена във всеки от нас. Презентацията ще даде възможност на всеки участник за индивидуална работа с картите като изследване на подсъзнателните психически енергии, които в момента са активни за него и които по силата на проекцията предопределят поведенческия му модел и съответно моделират събитията и ситуациите, с които се сблъсква във външния свят.

Какво представляват картите Таро?
Таро е на първо място езотерична система в смисъл на скрито познание. Системата говори иносказателно, чрез символи и търси и представя скрития смисъл на нещата. Както и другите езотерични системи, Таро представя човешкия живот като път, чиято цел е съвършенството и космическото съзнание.

Таро е визулна система на общуване с подсъзнанието чрез образи. Таро използва езика на символите, който е универсален на подсъзнателно ниво. Работата със символите в Таро дава възможност за дешифриране на вътрешните за всеки човек кодове, заложени в него от съдбата като алегория на божественото и предопределящи уникалната за всеки жизнената мисия.
Повечето хора възприемат Таро като предсказателен метод. Таро има сила да подсказва бъдещето, защото улавя вътрешната картина на ситуацията и по силата на синхроничността я проектира във външен образ. Но преди всичко Таро е инструмент за самопознание чрез творческо изследване на този вътрешен потенциал, огледало на подсъзнанието и скритите вътрешни емоции. То дава възможности за осветляване на подсъзнателните нужди и модели и творческо решаване на проблемите в живота чрез прозренията на интуицията.

Първата от 2 поредни лекции за Таро ще представи Старшите Аркани (първите 22 карти от колодата, която съдържа общо 78 карти), съответно Старши Аркани 0-10 на първата презентация и Старши Аркани 11 -21 на втората. Старшите Аркани представят базисните, възлови за всеки човек архетипи и периоди от човешкия живот и развитите. Ако има интерес към темата, бъдещи лекции ще представят и останалите 56 карти от Малките Аркани). За първата лекция не е необходимо да имате собствена колода, ще бъдат осигурени копия на картините от картите. 

Лекторът Тони Гетова е филолог по образование и работи като преподавател по български език за чужденци, има над 10 книги в областта на лингвистиката. С Таро започва да се занимава преди 10 години след преживян травматичен опит и болест. Учи Таро в курсовете на Илиана Смилянова, Олга Георгиева и Гал Сасон. В последните 10 години работи всекидневно с Таро за лична ефективност в ежедневието за себе си, семейния и приятелски кръг, както и като частен консултант. Тони е невероятен разказвач и лектор с много красив и богат изказ.

Подарете си една неповторима интелектуална вчечер, в която ще раберете, освен за картите таро, ще научите интересни факти от история на изкуството, астрология, нумерология и митология.

Вход: 20 лева

18:30ч. Регистрация 
19:00-21:00ч. Лекция 

Необходимо е предварителното записване за участие в лично съобщение на страницата ни във фейсбук или на тел: 087 9912405.


град София, улица Цар Асен 33
 

Спонсори на Портал 12