Всяко позитивно мислене се нуждае от много дълго пречистване

24.02.2019 г.
21049
Добавена от: Борислав Борисов
"Всяко позитивно мислене се нуждае от много дълго пречистване. Позитивните хора отвътре са пропаст - ако ги разгледаш – говоря за дълбоко виждане."

"Позитивното мислене, ако трябва дълбоко да го обясним е нещо трагично, това не е духовно мислене, това не е чиста духовност, не е чиста божественост. Позитивното мислене може да стане негативно мислене, духовното мислене то е освободено от тези двата полюса и върви към божествено мислене. Значи аз наблягам не на позитивно мислене, а на съкровено мислене. Забележи разликата, защото преди години обяснявах това на една лекция в София, една психоложка се разплака, развика се, да е жива и здрава. Нали... те я укротиха..."
Елеазар Хараш, интервю за Словото.''

"Всичко, което е позитивно е крайно, то има форма, а формата всъщност е границата на нещата. Всичко, което има форма, свършва, а щом свършва, то е смъртно и умира. Всичко, което е безсмъртно е дотолкова безкрайно, че то ни се явава като безформено."
Д-р Тимен Тимев из книгата "Извън матрицата на времето"
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай